O jei rytoj karas? Rusija tam ruošiasi intensyviai

pagal | 2014/07/02

WP_20140702_10_49_01_ProPraėjusią savaitę teko net du kartus pabūti Maskvos Vnukovo oro uoste. Keletą valandų laukdamas tranzito zonoje labai greitai atkreipiau dėmesį, kad dideliuose televizorių ekranuose nuolat reklamuojama ilgamečio Rusijos Dūmos vicepirmininko Vladimiro Žirinivskio vadovaujama partija LDPR. Aktyvi reklama gal ir būtų atsibodusi, tačiau ją gerokai pagyvino dar ir iš toli šviečiančiuose stenduose nemokamai platinami laikraščiai LDPR.laikraščio šūkis – „Поддержим Новороссию!”

Mano nuostabai, Vnukovo uro uoste nemokamai platinami buvo tik trys laikraščiai – jau minėtasis, „Moskauer Deutsche Zeitung” ir „Vedomosti”. Paskaičiau visu tris.

Pradžioje griebiau tą LDPR. Vartydamas šį numerį atkreipiau dėmesį tik į antraštes:

„Jeigu rytoj karas”

„Ukrainos pietryčiams reikia mūsų pagalbos!”

„Genetinė rusų neapykanta”

„Kodėl bijo rusų”

„Doleris griūna”

„Žirinovskio „Tigras” išvažiavo į Luganską”

„Tiesa apie Molotovą: Viačeslavas Molotovas nebuvo Stalino pakaliku”

O vėliau skaičiau minėtus tekstus. Viso turinio neperrašinėsiu. Tačiau įspūdis labai slogus – karo kurstymas, karo propaganda, skatinimas užimti kitų šalių teritorijas. Štai tokios iniciatyvos ir mintys tiesiog šviečia Rusijos valdžios atstovo straipsnyje ir leidžiamame laikraštyje. Tačiau tokio turinio platinima,s pasirodo, Rusijoje visai legaliai daromas net tarptautiniuose oro uostuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *