Kova dėl Vilniaus mero posto – kova dėl posto „kandidatas į kandidatus”

pagal | 2014/11/07

Vilniaus merija pastatasArtėja. Tikrai artėja savivaldos rinkimai. Ir juose pirmą kartą tiesiogiai rinksime merus. Rinksime merus tiesiogiai, o tiesioginių galių jiems ir toliau neduosime. Be miesto tarybos narių palaikymo daugelio sprendimų meras negalės ne tik įgyvendinti, net teoriškai jų patvirtinti. Iš esmės taip yra ir dabar. Todėl iš šono stebėdamas neva vykstančias kovas dėl Vilniaus mero posto vis labiau matau tragikomediją su jau žinoma pabaiga.

Na o šiame procese graudžiai juokingų personažų, kurie neva kovoja su dabartiniu blogiečiu Zuoku yra net daugiau nei reikia tokiam trumpametražiui filmui.

Šį ryta klausydamas „Žinių radijo” laidos su Raigardu Musnicku ir jo kalbinamu opozicijos lyderiu Andriumi Kubiliumi dar kartą pasijutau taip blogai, kaip pasijunta ne šiai rinkėjas, o kaip ilgai nieko nevalgęs ir negėręs vargeta, kuris buvo staiga iki sąmonės netekimo prigirdytas tauraus konjako. Bandžiau išgirsti nors kokią nors A. Kubiliaus mintį, kuri man leistų patikėti, jog jo partija ar bent jau kiti dešinieji turi nors kokią nors (nebūtinai patrauklią) alternatyvą dabartiniam Vilniaus valdymo modeliui. Pigios kritikos nepriėmiau iš karto. Sarkastiškų replikų irgi. O jau nusišnekėjimo dėl to, jog Vilniaus miesto gyventojai neverti bent 60 procentų į biudžetą sumokėto GPM nuo jų uždirbtų pinigų, negaliu daugiau ir klausyti. Pykina, kaip tą vargetą nuo brangaus konjako, kurį prilyginu kvailam populizmui. Pasakyti viešai nors kiek mąstančiam rinkėjui, kad nereikia vilniečiams skirti bent padorių 60 procentų nuo jų sumokėtų mokesčių bendriems tikslams, nes tuos tikslus įgyvendins blogas blogas Zuokas su jo užburta, apkerėta ir užzombinta taryba, yra daugiau nei kvailumas ir populizmas. O tokio priimti negaliu. Ir jei tik tiek tegali kol kas pasiūlyti save opozicija laikanti partija ir jos lyderis, tai yra liūdna ir net tragiška. Neturėdami jokios aiškios idėjos, iš kur paimti papildomų lėšų biudžetui ir nepateikdami jokios idėjos, kur ir kieno sąskaita galima taupyti Vilniaus mieste, visi politiniai veikėjai ir jų partijos pasmerkti būti tik opozicijoje.

Na o viešai rengiami debatai dėl kandidatų į kandidatus dėl mero posto yra labi gražus renginys ir reginys. Bet laimėti grožio rinkimus prieš rinkėjus to yra per maža. Gal net iš viso tai yra kenksminga. Nes jei savi su savais viešai pešasi dėl keisto titulo „kandidatas į kandidatus”, tai eiliniam rinkėjui geriau bus pasirinkti nors kažkokį stabilumą nei net tarpusavyje kovojančius „savus”.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *