Akcija „Šou be šešėlių“ parodė, kad šou gyvena šešėlyje. Ačiū VMI

pagal | 2014/11/19

Valstybinė mokesčių inspekcija padarė naują atradimą – stebėdami garsių pramogų pasaulio atstovų finansus pamatė, kad kas penkto atlikėjo oficialiai deklaruojamos pajamos yra netgi mažesnės nei statistinis šalies vidurkis. Kitaip tariant, arba jie yra visiški ubagai, arba… sukčiai. Gaila tik sąrašas nebuvo paviešintas.

Man ypač patiko Vilniaus VMI  projekto „Šou be šešėlių“ darbo grupės vadovės Lauros Viešūnienės taikli pastaba:

„Mokesčių inspekcija ne tik stebi garsių šalies atlikėjų pajamas, bet ir atkreipia dėmesį į informaciniuose portaluose, socialiniuose tinkluose, žurnaluose pasirodančią informaciją apie garsenybių keliones, prabangius pirkinius, viešai deklaruojamą nemažą koncertų ir išparduotų bilietų skaičių. Pavyzdžiui, išanalizavusi plačiai reklamuotų kai kurių atlikėjų renginius, nustatyta, kad neretai atlikėjai dainavo už dyką ar vos kelis šimtus litų, o kai kuriais atvejais atlikėjo uždarbis keliasdešimt kartų nusileido koncerto apšvietėjo ar garso įrangos nuomos paslaugas teikusio asmens pajamoms. Mokesčių administratorius, matydamas tokius neatitikimus, jau ėmėsi veiksmų, mandagiai pakviesdamas kai kuriuos atlikėjus atvykti į VMI pokalbiui.“

Mokesčių inspekcija atkreipė dėmesį, kad „kai kurie atlikėjai iš savo oficialiai VMI deklaruotų pajamų sunkiai pragyventų, o kasdienėms išlaidoms jiems tektų skirti vos po keletą litų per dieną”. Kaip suprantu, jie galėtų visi dalyvauti Vaidoto Ilgio iššūkio projekte ir parodyti visuomenei, kaip galima prasimaitinti už 5 litus per dieną. Matyt, kai kurie pagal oficialias pajams galėtų ir už tris litus sočiai valgyti ir net viešai reklamuotis VIP vakarėliuose.

Ką čia ir bepridursi. Nebent tai, jog apie nelegalios veiklos atvejus, neapskaitytas pajamas ar kitus mokestinius pažeidimus visi mes galime pranešti paskambinę pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniųjų telefonų programėle „Pranešk“, užpildę anketą internetinėje svetainėje www.vmi.lt/cms/stop-seseliui arba apsilankę mokesčių inspekcijoje.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *