Žurnalistų tyrimai Lietuvoje – pamokos, kurias išmoko 15min.lt žurnalistai

pagal | 2018/08/02

Naujienų portale 15min.lt Tyrimų skyrius buvo sukurtas 2015 metais. Trijų žurnalistų Šarūno Černiausko, Dovydo Pancerovo ir Birutės Davidonytės komanda šiandien jau turi bemaž trijų metų praktiką. Nuo įkūrimo pradžios komandoje dirbo ir žurnalistas Skirmantas Malinauskas, kuris vėliau paliko redakciją ir tapo Premjero patarėju. Kolegė Birutė Davidonytė yra komandos “naujausia” narė – ji prisijungė prie redakcijos 2017 metais. Šiandien apie didžiausius pasiekimus ir nesėkmes, išmoktas pamokas ir atrastas galimybes kalbamės su Tyrimų skyriaus redaktoriumi Šarūnu Černiausku.

Per keletą metų veiklos 15min.lt Tyrimų skyrius publikavo daug tyrimų ir jų ciklų, pelnė ne vieną nacionalinį ir tarptautinį apdovanojimą. Pasirinkta veiklos kryptis įkvėpė keistis ir kitas žiniasklaidos priemones – 2018 metų birželį apie kuriamą žurnalistinių tyrimų skyrių pranešė ir visuomeninis transliuotojas LRT, o tyrimų komandai vadovauti pakviesta žurnalistė Indrė Makaraitytė.

Ką 15min.lt tiriamosios žurnalistikos atstovai suprato apie politikus ir jų reakciją į tyrimus? Kokio saugumo priemonių reikia imtis redakcijoms ir kaip gali padėti žurnalistams efektyviau dirbti valstybė? Ar redakcijoms „apsimoka” tiriamoji žurnalistika? Šie ir kiti klausimai bei atsakymai į juos.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *