Citata. Algis Ramanauskas-Greitai apie žurnalistiką

pagal | 2009/10/05

Iš Stanislovo Kairio interviu savaitraštyje „Atgimimas” (2009 m. spalio 02-08, Nr. 34) su politiku Algiu Ramanausku-Greitai:

„Vienas žurnalistinis durnelis viename Lietuvos šūdlaikraštyje su menkystos susižavėjimu aprašė kietus estus ir runkelius lietuvius, tiksliau, kaip estas ir lietuvis renkasi mašinas. <...> Visa laimė, kad Filadelfijus, būdamas žurnalistas, daug ką pridūrė pats ir paprasčiausiai primelavo; mes gi žinome, kad estai tikrai nėra idiotai”.

Įdomu net ne tai, kaip žurnalistus apibūdina A. Ramanauskas-Greitai, kurį S.Kairys pristato kaip „visiems žinomą visuomenės kritiką”. Šis visiems gerai žinomas kritikas išlieka kritiškas ir sau pačiam. Save jis apibūdina kaip arogantišką šiknių ir snobą. Galbūt dėl to taip drąsiai jis vertina ir spaudos leidinių vyriausiuosius redaktorius, kuriuos atvirai vadina „kinkadrebiais”.

P.S. O man kilo tik vienas klausimas – kas iš tiesų yra A. Ramanauskas -Greitai? Pats save jis jau pavadino ir įvardino. O kodėl visuomenėje jis save pristato politiku, kritiku, Peliuku? Jei Peliukui būti visuomenės kritiku ir politiku yra didelis pripažinimas, tai ar pridera politikui būti juokdariu Peliuku?

1 komentaras

  1. Atgalinis pranešimas: Viešai atsiprašau A. Ramanausko-Greitai « Dainius Radzevičius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *