Kas sieja TVF ir lietuvišką "Playboy"?

pagal | 2009/05/14

Gegužės 14 d. 5.30 val. Vilniaus oro uosto spaudos kioskas. Stoviu prie lentynų ir akimis ieškau naujausio žurnalo „Valstybė” numerio. Netrukus teks skristi į Bulgariją – kelias ilgas (Vilnius-Praha-Sofija-Varna) ir teks kažką veikti lėktuve. Nors ekonomikos žinių, galvoju, pasisemsiu. Deja…

Taip atrodo ne lietuviško "Playboy" viršelis

Kioskininkė pataria arba imti seną numerį, arba rinktis ką nors kita. Ir nekantriai žiūri – imsiu ar ne.

O man akys užkliūna už prieš pat akis padėto žurnalo „Playboy” viršelio. Ne, ne vien dėl viršelio gražuolės. Akis patraukia užrašas „Nauja kaina – 5,99 lt”. Ir štai, viršelyje puikuojasi temų anonsai. Nuo interviu su sporto pasaulio atstovais iki „Skolink ir dulkink. Visa tiesa apie TVF”. Na štai. Pagaliau alternatyva 🙂

Nusiperku nedrąsiai, nes keletas kitų pirkėjų įdėmiai žiūri į mano veidą ir į rankose laikomą žurnalą su pusnuoge gražuole. Ką darysi, labai jau įdomu už naują kainą pamatyti ne latvių, o lietuvių leidžiamą „Playboy”. Juolab, kad teko apie šio žurnalo perspektyvas Lietuvoje neformaliai kalbėti su leidėjų atstovais.

Pasakysiu trumpai. Patiko. Ne, ne apie merginas kalbu. O apie temas. Štai tokios publikacijos apie TVF tikrai tikėjausi bet kur, tik ne pusnuogių gražuolių žurnale. ir apie automobilius patiko. O ypač patiko, kad skaitant žmoniškai parašytą straipsnį apie TVF veikimo modelį, nejučiom supratau, kad leidėjai, matyt, panaudojo savo koncepcijoje seną tiesą. Žmones labiausiai domina kelios temos – skandalai, seasas, pinigai ir sportas. Šiame numeryje buvo bent trys iš minėtų. Galime vadinti beveik sėkme.

O štai rašant šį komentarą viešbučio fojė prie kompiuterio guli tas pats „Playboy” numeris. Bijau ko nors rašydamas nesupainioti. Bet… ir vėl aplinkiniai į mane žiūri kaip į seksualinį maniaką 🙂 Stereotipai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *