STT sulaikė kyšininkavimu įtariamą viceministrą. Gera ar bloga žinia?

Naujienų portalas Delfi.lt praneša, kad STT sulaikė kyšininkavimu įtariamą sveikatos apsaugos viceministrą Artūrą Skiką. Vos išvydęs šią žinutę prisiminiau man dažnai įvairių valstybės tarnautojų ar politikų užduodamą klausimą, kodėl žurnalistams patinka tik skandalai ir blogos žinios.

Tokiais atvejais mes pradedame konkrečias temas nagrinėti ir bandyti vertinti – gera tai ar bloga žinia. Neretai būna, kad padiskutavus ir dar kartą įvertinus tą pačią žinią, iš geros ji virsdavo bloga. Arba atvirkščiai.

Todėl ir šį kartą savęs paklausiau to paties.

Žinoma, blogai, kad tokio lygio politikas gali būti kyšininkas. Tada jau imi blogai galvoti ne tik apie jį, bet ir apie kitus jo kolegas. Šešėlis mestas ir ant paties ministro. Gali būti, kad greitu metu kas nors ministrui pasiūlys prisiimti moralinę atsakomybę už tokio viceministro pasirinkimą. Gal komisijų Seime ir nebus (juk valdantieji to, matyt, nenorės), bet kartelė dabar jau pakelta Lietuvoje labai aukštai. Štai generalinis prokuroras, užsienio reikalų ministras, VSD vadovas, Sodros vadovas net ir dėl paprastesnių priežasčių paliko savo postus arba raginami tai padaryti greitu metu. O čia įtarimai kyšiu. Ministro pažonėje.

Tačiau galime įžvelgti ir geros žinios požymių. Man atrodo, kad jei STT ir prokurorai sugebės užbaigti tą bylą taip, kad teisme bus įrodytas kyšininkavimas, tai bus geras ženklas visiems mums. Teisėsauga dirba ir dirba efektyviai. Gali būti pagauti ir aukšto rango nesąžiningi pareigūnai. Yra vilties, kad korupcija neliks nebaudžiama Lietuvoje. Gal ir tarptautiniai indeksai pagerės.

O kol kas, neteiskime viceministro viešai. Palaukime teismo sprendimo.

O Prezidentė jau sureagavo: „Prezidentė gali kelti A.Čapliko politinės atsakomybės klausimą”

10 komentarų

  1. Tautvydas

    o neatrodo kad kai kas su politikais irgi žaidžia politiką, kad tam kažkam būtų ramiau? Neabejoju „manydamas”, jog kyšininkų aukštuose politikų sluoksniuose 🙂 yra ne vienas ir ne du…

    Atsakyti
  2. Aušra Juškaitytė

    tikras lietuvis :Žinia, rodanti mums visiems: šiukštu. Ir gerai: nevogsi – ramiai gyvensi.

    nugi jis nevogė- jis dovanų paprašė. Ir gavo. Paėmė.

    Atsakyti
  3. tikras lietuvis

    Žinia, rodanti mums visiems: šiukštu. Ir gerai: nevogsi – ramiai gyvensi.

    Atsakyti
  4. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Aušra, galima tieisog neimti ir taip auklėti žmones 😉 jie bus laimingi, jei kas nors neims kyšių. Patikėk manimi 🙂

    Atsakyti
  5. Aušra Juškaitytė

    Aš apie tave ir mane, ar mudu jau galim laikyti vienas su kitu susitaikiusiu:D, o tai pyktis kvailai visai nesmagu.
    O dė kyšininkų, dėl pačios problemos …pasakysiu dabar aš, kadangi dirbu toje sistemoje, tai jau seniai susitaikiau su ta mintim, su ta visuomenės nuomone – jog visi gydytojai kyšininkai. Bet ta visuomenės nuomonė manęs nei skatina nei provokuoja tuos kyšius imti, tai ir neimu. Siūlančių yra. Va juos nubausti labai norisi. Šykštu visa tai ir viskas. Ką be pridursi.

    Atsakyti
  6. Aušra Juškaitytė

    o kas ginčytųsi, bet tai yra jau trečia įstrigus. Nors kokia jau baigtųsi, būtų gerai. Aš neipuolu, nei užsoju- aš tik sakau, pritariu tau, kad jei visa tai patampys patampys tuo ir baigsis- tai už viso to dar stovi ir oponuojanti pusė, labai jau priklausoma nuo minsterijos, nuo gydytojų- tai pacientai.
    Kaip verčiasi iš rusų kalbos žodis smuta? Suirutė?
    Jau susitaikėm?

    Atsakyti
  7. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Aušra, bloga žinia yra ir tai, kad Sveikatos apsaugos sistemos reforma irgi tampa įtartina. Taip galima sugadinti net ir gerą reformą dėl vieno žmogaus blogo elgesio.

    Atsakyti
  8. Aušra Juškaitytė

    blogiausia žinia čia yra ta, kad pats prfesionaliausias ministerijos darbuotjas gali būti kyšininku. Ministerijai, kaip ministerijai tas smūgis. Bet koks smūgis ya tai struktūrai , kurią ta ministerija valdo. Viskas kas pradėta- pakabinta iš karto, nepabaigta. Ir jokių žinių ar minčių baigsis tai ar ne, ir jei jau baigsis tai ar baigsis taip kaip buvo užplanuota ar liks kybojimo stadijoj- nėra. Nežinau, ar tas kyšis, jei toks ir buvo, buvo jau toks didelis, kiek gali kainuoti valstybei vis pradedamų ir nebaigiamų reformų sveikatos srityje virtinė.
    P.S jei bakstels į Čapliką, bus pataikius tinkamai. Pirmą kartą.
    O kodėl šitam fone išlindo STT tikriausia nėra labai sunku numanyti, Prezidentė gi buvo juos asmeniškai aplankius:)

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *