Jei skaityčiau tik FB žinias…

Jau trečia diena su kolegomis Birmingeme bendraujame tolerancijos ir netolerancijos apraiškų žiniasklaidoje tema. Kuo toliau, tuo labiau norisi sutikti, kad viešų debatų sukėlimas žurnalistams tampa dideliu iššūkiu, nes žmonės dažnai linkę ne kalbėtis ir keistis nuomonėmis, o įveikti priešininką savo argumentais. Ar net be jų.

Tai lyg profesionalus sportas, kur sportininkas turi žūtbūt laimėti, nes reikia pergalių. Garbingas žaidimas keičiamas konkurencine kova. Nuo to priklauso tavo perspektyvos ir „ateities kontrakto” dydis. Žinoma, tuo labiausiai suinteresuoti politikai. Pavardėmis nevardinsiu, bet pakanka pažiūrėti jų PR aktyvumą FB tinkle ir taps aišku.

Todėl šiandien iš pat ryto pamatęs Facebook tinkle eilines dozes PR „už” ar „prieš” violetinės spalvos šalininkus, pamačiau beprotiškos ir net beprasmės sportinės kovos požymius. Net kai kas šūkius skleidžia tokius kaip „nesitrauksime…”, „nepasiduokime…” ir kt. Kažkokia keista kova, kuriai pranašaujama net kraujas, revoliucijos ar dar kitokios kataklizmos. Vardan ko?

O svarbiausia, kad prikuriama naujų įvykių ir dalykų, kurie apipinami gražiomis frazėmis arba kaltinimais vieni kitiems. Tikrai nenoriu sakyti, kad įvykius kuria tik tie, kas už violetinę spalvą. Ir prieš ją kuriama daug įvykių. Bet kam gaištamas toks brangus žmonių laikas? Kam eikvojamas kūrybiškumas? Įveikti priešininką? Priversti jį pripažinti, kad kažkas teisesnis? Panašu, kad taip. Nes kitokių tikslų nesimato. Ir net jei istorija, kuris susijusi su mergaiitės likimu, baigtųsi kada nors, daliai žmonių ši istorija nesibaigs. Nes nesibaigs jų noras kalbėti apie sau rūpimus dalykus. Veikti sau palankia kryptimi.

Todėl jei pažiūrėtume giliau, didelė dalis sugaištamo laiko debatams – tėra tuščias laiko švaistymas. Nes nenorima išgirsti kitų. Suprasti juos. Ir priimti jų poziciją. Norima užgožti kitus.

Todėl šį kartą nerašysiu, kurią spalvos pusę labiau palaikau. Atvirai pasakius, visi žmonės savaip teisūs. Teisūs tie, kurie nori teisinės valstybės principų įgyvendimo bet kokia kaina, nes teisės viršenybės principas – teisinės valstybės pagrindas. Teisūs ir tie, kurie sako, jog teisė ir teisingumas realiame gyvenime yra paraleliniai pasauliai. Deja, taip gali būti ir taip dažnai yra. Gyvenimas nėra tobulas.

Tačiau aš noriu kalbėti apie tai, ką galime nuveikti kartu, kad visiems būtų geriau. Ar yra kas nors bendro, ko galime siekti kartu? Jei skaityčiau tik FB žinias, tokia bendrybe laikau vienintelį dalyką – galimybę spausti „like”. Ir įdėti į šį žodelį savo asmenines intencijas, kurių geriau papildomai nekomentuoti. O tai būsi išmestas iš FB draugų.

Ir nežinau, ar pigi eletra ir atominė elektrinė verta daugelio mūsų „like”. Žymiai mieliau spaudžiau „like” ant kolegų pasiūlymo palaikyti Europos futbolo čempionate savo kaimynus lenkus. Manau, kad tai geras išbandymas mūsų tolerancijos ir pagarbos savo kaimynams. Aš jau paspaudžiau „like” idėjai palaikyti lenkų futbolą ir net nebandžiau priminti lenkams, kad Sikorskio žodžiai apie lenkų teises Lietuvoje man nėra priimtini. Velniop tuščius žodžius dėl tuščių žodžių. Futbolas ir gražus renginys gali uvinyti visus.

Todėl rekomenduoju paskaityti informaciją viename BBC puslapyje.

38 komentarai

  1. Marius

    Dainiau,
    atėjęs į tavo puslapį aš visiškai nesupratau tavo požiūrio, mąstymo man buvo įdomu. Tu gerai atlikai mano intelekto trenerio funkciją. Dabar jei norėčiau galėčiau lengvai susibendrauti su turinčiais teisinį išsilavinimą, nors ir visiškai nieko neišmanau apie teisę. Yra daugybė žmonių, kurie nesupranta jūsų mąstymo ( viršenybės atidavimo įstatymui) ir tu automatiškai jų būtum priskirtas prie pedofilų gynėjų arba kaip V. Tomkus ar R. Janutienė mano, kad tu esi sąmoningas kenkėjas, sąmoningai ir sistemingai veiki prieš žurnalistus. Be abejo, kad yra ne taip. Paprasčiausiai matau aiškiai jūsų mąstymo, pirminių aksiomų, kuriomis vadovaujatės skirtumus. Toliau viskas kaip kompiuterinė programa, automatiškai išplaukia iš tų pirminių aksiomų ir užsipildo tekstais viena ar kita tema. Nei vienas iš jūsų nenori blogo ir kenkėjais savęs nelaikote, nuoširdžiai atliekate savo misiją, darbą. Bet aiškiai matau ir nesusikalbėjimo , vienas kito nesupratimo priežastis. Galima drąsiai sulyginti su skirtingomis civilizacijomis. Aiškiai matau abi civilizacijas ir jei norėčiau galėčiau tapti savu tiek vienoje, tiek kitoje pusėje. Įtikti vienai ar kitai pusei suprantant jų mąstymą yra vieni juokai. Neužmėtyčiau akmenimis nei tavęs, nei Janutienės, nei Neringos Venckienės nei Laimutės Stankūnaitės. Bet ir neįsivaizduoju kaip dviem priešingoms civilizacijoms surasti abipusį supratimą, susikalbėti, suprasti vieniems kitus, nutraukti susipriešinimą, nesantaiką. Manau, kad šių dviejų skirtingų civilizacijų konfliktas tik augs.Bet kas žino, riba ar patologija turi ir šansą į naują.

    Atsakyti
  2. Dainius Radzevičius

    mariau, šiaip skaitytoja ir q…,
    tik dabar perskaičiau jūsų žodžių žaismą 🙂 pavėlavau įšokti į šį smagų procesą 🙂 o mano komentaras buvo apie tai, kad skaityti kokį vieną medija kanalą, net paties pasidarytą fb, kartais yra liūdna, net pavojinga psichinei sveikatai. Tad visada smagiau rinktis pokalbius su įdomiais žmonėmis.

    Atsakyti
  3. Marius

    Beje seksas tai mechaninių žmonių vienas iš pagrindinių malonumų. Bet ir čia jie susiduria su savo proto mechaniškumu. Mechanika.
    Todėl blaškosi nuo vieno sekso partnerio prie kito, bet per kiekybę kokybės negausi.
    Tai tuštukų ir tuštučių užsiėmimas.
    Kuo mechaniškesnis žmogus tuo labiau jis blaškosi savo seksualinėse fantazijose. Neveltui grynai mechaniniai žmonės mėgsta sadomazohizmą. Botagėliai, vibratoriai, antrankiai tai mechaninių žmonių atributika. Todėl čia daug intelektualų, mechaninio proto tarnų. Blaškosi jie ir grupinėse orgijose. Neveltui ir pedofilais tampa daugiausia aukštą statusą sociume turintys žmonės, teisėjai, garsūs menininkai, prokurorai, kunigai, politikai – mechaniniai intelektualai.

    Atsakyti
  4. qwerty

    Beje, pastebėjau, kad šiaip skaitytoją jau pavergei savo skystokais paistalais (mano nuomone)apie mechaninį protą. Jei ji dar kiek dvejojo,tai dabar dvejonių lieka vis mažiau, Mariau, nesustok:)

    Atsakyti
  5. qwerty

    Mariau, šaunuolis, man patiko:”vyras mnoteriško tipo”, stipriai,būčiau moteris-įsimylėčiau, ne geriau taip:būčiau šiaip skaitytoja-atsiduočiau tau:)

    Atsakyti
  6. Marius

    Qwerty, moteris neįtiko tavo protui ir tu iškarto pradėjai pošlinti. Demonstruoti virtualiu būdu savo galingą potenciją, seksualumą. Tai būdinga tik vyrams moteriško tipo.

    Atsakyti
  7. šiaip skaitytoja

    qwerty,jeigu ką mano seksualinės fantazijos siejasi,ne su jaučiu,o su žvirbliu..Taigi galvoju,kad tamstos beribis pasitikėjimas savimi.:))
    Man žvirbliukai..deja.:)

    Atsakyti
  8. qwerty

    Mariau, antroje dalyje galėjai apsiriboti vienu žodeliu-mizantropas. Tačiau aš ne toksai, aš esu tas jautis, ir šiaip skaitytojai galiu tai įrodyti kad ir šiandien vakarę:)

    Atsakyti
  9. šiaip skaitytoja

    Supratau,Mariau.Pas mane tikrai nėra kito proto,o tik noras kažką „primušt”.Taigi esu visiškai mechanišku
    protu.:)Bandysiu patylėt ir pamąstyt..,kaip gausis nežinau..Galiu pasakyt tik tiek,kad moterys išminčiais netampa:)Tikrai žinau,daug išmintingų moterų,bet tik ne Išminčių..:)Taigi..viskas gerai…:)O aš jau pradėjau abejot savimi..gal barščių vyrimas ne man..:))Bet manau kaip tik man.:))

    Atsakyti
  10. Marius

    Qwerty, tu eruditas, bet protas deja pas tave tik mechaninis. Jam įmanoma tik įtikti, o tai kas neįtinka bus atitinkamai suskirstyta tavo proto hierarchijos skalėje ir be abejo atitinkamai įvardyta. Štai iš kur atsiranda tavo pasaulyje troliai, kliedžiantys marsiečiai ir kitas šlamštas.
    Be abejo, kad šis šlamštas kaupiasi ir turi ribą. Prikaupus pakankamai šlamšto, žmogus tampa įžeidus, kritikuojantis viską kas neįtinka jo proto supratimui, psichika tampa masyvi, apsunkusi. Atitinkamos ir emocijos. Teigiama kai įtinka, neigiama kai neįtinka. Yra ir tokių, kurie nebegali iš namų įšeiti, Tv įsijungti, spaudos skaityti, nes visur šiukšlynas, žemo lygio, durniai, ne etiški, kvailiai ir t.t. Žinoma toks žmogus nepastebi, kad tai juk tik jo paties pasaulis. Jo priėjusio ribą mechaninio proto pasaulis. Ir realybė tampa tik per jo prizmę.

    Atsakyti
  11. qwerty

    Šiap skaitytoja, ta alegorija su jaučiu leidžia spėti apie lakias jūsų seksualinias fantazijas… Norit apie tai pakalbėt?

    Atsakyti
  12. šiaip skaitytoja

    qwerty,ne tu čia spręsk ar nurodinėk,kam ką rašyt..
    Tau tretieji asmenys,yra Marsiečiai,Su jais ir bendrauk…:))
    Linkiu susikalbėt,net jei nesusikalbi ir nebandai
    su nemarsiečiais…tai ką aš žinau,gal marsiečių kalbą žinai?:)
    O kur žmonės?Tavo manymu?Jų nėra.Esi tik Tu.:))))
    Taigi mielas pone..įjung savo juslinius sugebėjimus..
    ,o tai visiškai nusirašai..Jautis,bent turi juslinius gebėjimus….O tu?:))

    ,

    Atsakyti
  13. Marius

    Šiaip skaitytoja,
    mechaninio proto ne tik, kad nesuperka ir joks chirurgas neišoperuos, bet jis dar neturi ir ribos jausmo.
    Mechaninis protas neturi ribos jausmo!
    Todėl jis sąžiningai toliau įteisins savo metodus, produkciją – griaus.

    Alternatyva mechaniniam protui yra.
    Tereikia nebeatiduoti pirmenybės vienam iš polių: teisingam, etiškam, svarbiausiam, aukščiausiam, reikšmingiausiam, prasmingiausiam, švenčiausiam, vertingiausia, išmintingiausiam, gėriui, šviesesniam rytojui ir t.t.
    Alternatyvus protas sustabdo neturintį ribos jausmo mechaninį protą. Nes alternatyviame prote nebėra tokios savybės kaip hierarchija. Hierarchiją keičia lygybės išmintis, lygiateisiškumas. Todėl nebėra ir savęs bei kitų prievartavimo svarbiausiu, etiškiausiu, prasmingiausiu, reikšmingiausiu, geriausiu, švenčiausiu, teisingiausiu, būtiniausiu, sėkmingiausiu ir t.t.

    Daržą ravėti ir barščius vyrui virti, vaikus auginti iš alternatyvaus proto pocicijos yra ne mažiau svarbu nei valstybei vadovauti!

    Nebėra čia vietos ir kiekybės vaikymuisi. Alternatyviame prote ją keičia kokybė. Jeigu yra lygybės išmintis, tai nebėra vietos ir agresijai, kuri būdinga tik mechaniniam protui.

    Atsakyti
  14. qwerty

    Mariau, tokių, kaip ponulio, tekstų pilnas internetas.
    Tik pastebėsiu, kad rašydamas copy-paste principu, kiek painiojate (matyt iš nežinojimo) protą (vok.vernunft), samprotį (lot. ratio)ir juslinius suvokimo gebėjimus.
    Dėl strategų ar režisierių, tai daugiau man čia net nebandyk įrodinėti, kad tai ne marsiečiai, nes aš tikrai žinau, kad tie tretieji asmenys yra marsiečiai.

    Atsakyti
  15. Marius

    Qwerty,
    kas liečia strategus, režisierius, tai atkreipk dėmesį į tai, kad nemaža dalis žmonių, tarp jų ir garbingų Lietuvos žmonių kalba apie trečiuosius asmenis. Bet kas tie tretieji asmenys, režisieriai, strategai, niekas negali konkrečiai įvardyti. Bet galiu užtikrinti, kad tai tikrai ne marsiečiai, o tik privilegijuoti asmenys mechaninių žmonių civilizacijoje. Tų žmonių rankose įtakingi postai, dideli pinigai, jie valdo ir įtakingas masines informavimo priemones. Jie nematomi, o matomais jie taps kaip gelbėtojai. Sakys gražias užuojautos kalbas, demonstruos dosnumą, žadės.

    Atsakyti
  16. šiaip skaitytoja

    Taip,Mariau.Jūs labai puikai rašote…Bet aš esu tik
    paprasta skaitytoja ir paprasta kaimo „bobulė”.Viską suprantu,ir kad mano protas irgi priėjęs ribą..Kur jį padėt?Alternatyvos,kaip ir rūkimui nežinau..Tarp kitko labai geri Jūsų pastebėjimai,šia tema.:)
    Jo to proto niekas, gi niekas nesuperka..kaip metalo laužo ar buitinės ar kompiuterinės technikos?:)
    O jei ir supirktų..?Tai gaučiau tik litukų?:))
    O kur man gauti kitą protą?
    Aš suprantu ir matau,kad šiuose pokalbiuose dalyvauja
    tik vyrai..Aš irgi su mielu noru virčiau tik barščius..:)
    Bet kažkaip „nyku”..Nes vyrai kažkur slapstosi..
    ValstyBei vadovauja moteris,finansams..irgi moteris,
    dar žiniasklaida?Na nebežinau..einu daržo ravėt.:)))

    Atsakyti
  17. Marius

    Qverty, kas sukūrė technikos stebuklus?
    Mechaninis protas!
    Pradžioje buvo mechaninio proto progresas, bet deja viskas turi savo ribą. Priėjus ribą, mechaninio proto progresas virto mase šlamšto pasiruošusia užspausti viską kas gyva.
    Dabar nieko naujo mechaninis protas nebesukuria, o tik daugina tą patį skirtingose variacijose. Kiekybę!
    Globalinės ekologinės katastrofos grėsmė ne iš piršto laužta. Tai mechaninio proto priėjusio savo ribą pasekmė.
    Mechaninis protas įgyvendina savo savybes, metodus ne tik gyvame gamtos kūne, bet visose srityse.
    Visa mūsų sistema yra mechaninio proto savybių atspindys. Turime mechaninių žmonių civilizaciją.

    Mechanins protas viską skirsto į du polius: tiesa – melas, + -, anodas – katodas, gėris -blogis ir t.t. Iš dviejų polių jis dar atiduodą pirmenybę tik vienam: teigiamam, gėriui, tiesai, laimei, sėkmei, pergalei ir t.t. Štai ir viskas. Didžiausias šios rūšies proto pasiekimas – mechanika.

    Kadangi jis stengiasi įteisinti savo mechaninius metodus gyvame gamtos kūne ir žmogaus organizme, tai mechaniniai tampa ir žmonės. Pavyzdžiui, kas yra sportininkas? Tai mechaninio proto mechanizmas. Mechaninis protas visose srityse nori įteisinti savo savybes. Pavyzdžiui, kas yra genetiškai modifikuoti produktai, klounai? Tai mechaninio proto produktai. Televizija užversta mechaninį protą stimuliuojančiomis laidomis, mechaninio proto kultūra.
    Mechanins protas su savo produkcija ir metodais visur, jis smelkiasi į absoliučiai visas sritis. Mechaninių žmonių civilizacija!
    Deja viskas turi savo ribą.

    Iš ribos su tuo pačiu protu, kuris iki jos ir atvedė išeities nėra.
    Kompiuteriai, mobilieji telefonai, televizorius, automobiliai , visa mechaninio proto produkcija ir jo metodai įtakoja ir žmogus nejučia pergimsta į mechaninį žmogų. Pas mechaninį žmogų tik dvi emocijos, teigiama ir neigiama. Sėkmė, pergalė, savo teisybės įrodymas ir t.t. duos teigiamą emociją, o nesėkmė, pralaimėjimas, nepripažinimas , neteisybė ir t.t. neigiamą. Ir skatins kovoti.

    Atsisakyti mechaninio proto produkcijos yra utopija! Bet šiukšles gi galima perdirbti į pozityvų, harmoningą, ne mechaninį produktą! Bet tai įmanoma tik kultivuojant kitas proto rūšis.

    Save iš mechaninio irgi yra galimybė perdirbti.

    Atsakyti
  18. Qwerty

    Mariau, apie kokius faktus kalbate? Pateikite juos, jei turite.

    Atsakyti
  19. Marius

    Qwerty, jeigu gerbtum faktus, tai lengvai pastebėtum, kad gyvenimo įvykiai, situacijos, faktai visados tik čia ir dabar. Reakcijos, poelgiai irgi!

    Mechaninių žmonių civilizacija tai ne teorija, projekcija, fantazija, o konkretus faktas.

    Nėra išsigalvotų, teorinių mechaninių žmonių, jie konkretūs ir visados tik čia ir dabar su savo reakcijomis į įvykius, faktus, poelgiais.

    Yra dar viena kategorija, kurie pergimsta, transformuojasi, mutuoja į mechaninį žmogų.

    Pastarieji ir yra šansas, jie gali sustabdyti mutavimo procesą į mechaninį žmogų. Bet čia arba – arba ir jokių teorijų, demagogijų.

    Atsakyti
  20. Qwerty

    Mariau,parašėte kažką panašaus į kliedesius.Tai tik indeferentiškos tamstos projekcijos, neturinčios nieko bendro su realybe. Nėra zmonių, kurie vadovautųsi vien protu, kaip ir nera žmonių, kiurių sprendimus lemtų vien jausmai.

    Atsakyti
  21. Marius

    Proto pasaulyje kiekvienas pats savyje teisus. Protas gali pateisinti absoliučiai visus savo poelgius( ir prievartavimus, žūdymus) juos pagrįsti logiškais argumentais.

    Jeigu yra sąžinė, tuomet loginiai argumentai netenka galios, juos pakeičia sąžinės graužatis.

    Dvi kategorijos žmonių, vieni gyvena proto pasaulyje, kiti įšoriniame.

    Gyvenantys proto pasaulyje yra jautrūs tik proto produkcijai. Įstatymams, teorijoms, koncepcijoms, nekaltumo prezumpcijai, technikai ir kitai proto produkcijai.

    Gyvenantys įšoriniame pasaulyje bus jautrūs betarpiškiems analizatoriams,gamtai, gyvam žmogui.

    Gyvenantys proto pasaulyje įvykius ir situacijas, faktus vertina per savo proto prizmę. Jie mato ne akimis, bet savo protu, girdi ne ausimis, bet protu. Realybė perfiltruojama per proto prizmę. Protas tampa filtru. Ko filtras nepraleidžia yra atmetama kaip nesąmonė, melas, šlamštas, neteisybė ir t.t. Kokios to filtro savybės tokia bus ir realybė.

    Protas absoliūčiai nieko bendro neturi su jausmais.

    Gyvenantiems proto pasaulyje yra tik dvi emocijos teigiama ir neigiama. Jeigu sėkmingai pritraukei į ką nusitaikė protas( pergalė, pranašumo įrodymas, pripažinimas, karjera, pinigai, statusas, postas, šlovė ir t.t.) tuomet teigiama emocija, o jei nepritraukei tuomet kova ir neigiama emocija.
    Ką protas pritraukė reikia dar ir išsaugoti.
    Todėl gyvenančių proto pasaulyje pscihika sunki.
    Jie visados turi dėl ko nerimauti, jausti baimę, įtampą, rūpintis dėl stabilumo ir garantijų. Kovoje dėl „savo”, protas gali būti labai agresyvus.

    Gyvenantys proto pasaulyje stengiasi savo proto metodus įgyvendinti gamtoje, savo organizme, jie valgydami skaičiuoja kalorijas, kerta miškus, darosi plastines operacijas, implantus, kūria klonus, genetiškai modifikuotus produktus, sportininkai luošina savo organizmus vardan protui reikalingų rezultatų, jie savo proto mechanizmai ir t.t. Deja šios rūšies proto didžiausias pasiekimas yra mechanika. Todėl šios rūšies proto tarnai, tampa mechaniniais žmonėmis. Ten kur mechaniniai žmonės jausmams nėra vietos. Jie netgi tuokiasi pagal vedybines sutartis. Proto pasaulyje viskas yra paremta sutartimis ir hierarchija. Kas aukščiau hierarchijos skalėje, užima aukštesnę padėtį visuomenėje, turi daugiau pinigų tas turi daugiau privilegijų. Mechaninio proto žmonėms žmona, vyras, vaikai yra daiktai, taškai visuomenėje. Todėl turtingas vyras turi gražią jauną moterį( daiktą). Meilei, jausmams proto pasaulyje nėra vietos. Yra man priklausantis daiktas ir ne man. Dėl savo daiktų protas gali būti pavydus, agresyvus. Daiktai proto pasaulyje yra skirstomi į vertingus ir nevertingus, ypatingus – hierachijos skalėje. Viskas proto pasaulyje turi savo kainą yra perkama ir parduodama. Sąžinei, gailestingumui, atjautai, meilei, jausmams čia vietos nėra.
    Galite save pratestuoti kokiame pasaulyje gyvenate ir savo sumechaniškėjimo laipsnį.
    Kyla klausimas negi mechaniniai žmonės visai bejausmiai? Ne! Jie jautrūs tik savo daiktams, sutuoktiniui, vaikams, tėvams, šuniui, katinui, savo chebrai, saviškiams ir t.t. Kas ne jų į tuos nusispjauti. Svetimam skausmui jie bejausmiai. Bet už tat jie gali sakyti gražias kalbas, reikšti užuojautą, aukoti ir t.t. Mechaninis protas spekuliuoja žmogiškomis vertybėmis. Tai gera proga susireikšminti, pasirodyti, sukūrti patrauklų įvaizdį.

    Atsakyti
  22. qwerty

    Mariau, nežinau, tačiau jūsų komentarai kiek į kliedesius panašūs. Viename komentare vienareikšmiai tvirtinate, kad buvo tokie ir tokie faktai,su tuo nesutinkančiuosius kaltinate faktų iškraipymu, o kitu komentaru priešingai-kiek priekvailiaimistiškai;) teigiate, jog tie faktai yra tik kažikokių strategų(viena galimų versijų- Marsiečių),režisierių,nusitaikiusių į Lietuvos žmonių psichiką,žaidimai.Geras trolis, o naivuolis Dainius pritaria:)))

    Atsakyti
  23. šiaip skaitytoja

    Dainiau,man po Mariaus pasisakymų,tai tikrai atrodo,kad visi esame teisūs.. 🙂
    Tada galvoju,kas čia neteisūs?Gal tik mūsų protas?
    Matome ir girdime,bet visi skirtingai..Bet.., kai lietus lyja tai niekas nesako,
    kad saulė šviečia.. :))))Aš jau susipainiojau…
    Manau tiesa tik viena.Kiekvienam sava tiesa.
    O melas tai-tiesa taip pat.:)

    Atsakyti
  24. Marius

    Qwerty, visa si pedofilijos istorija yra tikslas destabilizuoti padeti Lietuvos valstybeje,o tai lengviausia padaryti nusitaikant i zmoniu pscihika.O daugelis zurnalistu, patys to nezinodami tapo strategu irankiais ju tikslams igyvendinti. Aplamai, zinant zmoniu mastyma, pscihika labai lengva rezisuoti, praktiskai net galima sudaryti kompiuterine programa. Zmoniu reakcijos i ivykius,faktus yra lengvai nusakomos.Labai lengvai. Strategai tuo ir piktnaudziauja.

    Atsakyti
  25. Qwerty

    Mariau, daug žinote.Esate toks užtikrintas, tiksliai žinote kas ir ką pardavinėjo, kokie yra tikri faktai, o kurie iškraipyti. Matomai gerai informuotas.

    Atsakyti
  26. Marius

    Skirkite tai ką matote akimis nuo to, ką matote savo protu.
    Pavyzdžiui, Qwerty teigia, kad vaikas buvo naudojamas kaip skydas purviniems, kruviniems žaidimams. Tai ir yra fakto iškraipymas pagal savo proto supratimą. Visi, kurie iškraipo faktus pagal savo proto teisingą supratimą yra nesantaikos skatintojai. Džekas Skerdikas, Hitleris, Pol Potas, Breivikas yra žūdikai, tai faktas. O teiginys,kad vaikas buvo naudojamas kaip skydas yra jau iškraipytas. Faktai gali būti iškraipomi su tikslu prastūmti savo teisingą supratimą kitiems. Pavyzdžiui, ta frazė, kad vaikas buvo naudojamas kaip skydas yra pasaldinta, druskitės truputi įdėta ir jau kaitina emocijas, skatina nesantaiką. Realiai niekas to vaiko nenaudojo, nesidengė kaip suskydu, kad išsaugoti savo užpakalį, to nebuvo. Buvo ekstrimali situacija, kurioje suaugę žmonės norėjo apsaugoti vaiką, neatiduoti jo, jų manymu motinai kuri jį pardavinėjo pedofilams. Iš beviltiškumo prieš keliasdiašimt ginkluotų policininkų, tie suagę žmonės ekstremalioje situacijoje pasielgė neprotingai, liepė stotis vaikui prie stiklinių dūrų su tikslu, kad policija nedauš stiklo kai prie jo stovi vaikas, nes tokiu atveju jį sužeis. Tai kvailas suaugusių elgesys ekstremalioje situacijoje, negeras elgesys vaiko atžvilgiu. Bet negalima iškraipyti, kad tie suaugę žmonės dengėsi vaiku kaip skydu norėdami išgelbėti patys save. To nebuvo. Tai faktas. Bet nesąžiningi žurnalistai ir kiti iškraipė, pasaldino, padruskino ir jau automatiškai kaitinamos emocijos, skatinama nesantaika. Saldino ir druskino jie su tikslu primęsti kitiems savo teisingą proto supratimą. Mes teisūs ir buvome teisūs nuo pat pradžių.

    Atsakyti
  27. Qwerty

    Dainiau,teigiate, kad visi žmonės savaip teisūs. Kalbant trumpiau-teisūs visi! Jei taip, tuomet neprieštarausite, jog teisūs yra ir tie, kurie garbina žmogžudį, bei tie, kurie nekaltą vaiką, kaip įrankį, kaip skydą naudoja savo purviniems bei kruviniems žaidimams? Tačiau tokia pozicija juk galima pateisinti visus ir viską. Vadovaujantis šia logika Džekas Skerdikas, Hitleris, Pol Potas ar Breivikas taip pat buvo savotiškai teisūs!

    Pasakyta, kad baisiausi yra abejingi…

    Atsakyti
  28. Marius

    Dainiau, Sąjudžio laikais Lietuvius vienyjo įšorinis priešas. Gerbkime faktus – dabar įšorinio priešo nėra! Todė bus kaltinimai vieni kitiems,o tai reiškia, kad kaltų nebus, bet konfliktas jau yra.
    Kokia bendra nelaimė galėtų suvienyti Lietuvius? Gamtos kataklizmos, badas, karas, virusai – kas?
    Kokie džiaugsmai galėtų suvienyti Lietuvius? Krepšinis, futbolas, eurovizija, alus – kas?

    Atsakyti
  29. Marius

    Per TV buvo du pagrindiniai kanalai, kurie pylė Garliavos tema TV3 ir LNK. Abu jie pylė priešingai ir poliarizavo į savo pusę.

    Dabar turime Lietuvoje dvi priešingas poliarizacijas.

    Klausimas jums žurnalistai, kaip suvienyti dvi priešingas poliarizacijas?

    1. Dainius pradžioje ( vakar straipsnyje “Jei skaityčiau tik FB žinias“ jis pradėjo mąstyti kitaip) irgi atliko tik “poliarizatoriaus“ funkcijas, o ne žurnalisto, “poliarizavo“ irgi tik į savo pusę. Be to jis dar skatino kovoti su priešinga poliarizacija (Neetiškais žurnalistais)

    2. Kiekviena „poliarizacija” pati save laiko teisia. Pavyzdžiui, Laimutė Stankūnaitė ir Neringa Venckienė, Dainius Radzevičius ir Rūta Janutienė, Krivickas ir Gaivenis ir t.t. Kiekvienas iš jų jaučiasi teisūs.

    O iš kur tuomet konfliktas?

    Atkreipkite dėmesį, kad kiekvienas pats savyje jaučiasi teisus ir NUOŠIRDŽIAI „poliarizuodamas” tik į savo pusę, sąžiningai skatino nesantaiką, konfliktą visuomenėje.

    Destabilizavo padėtį, suskaldė visuomenę!

    PABRĖŽIU, darė tai sąžiningai ne piktais ketinimais, o vardan gėrio, Lietuvos gersnės ateisties, vaiko, etikos, valstybės pamatų ir t.t.

    Todėl aš visąlaik rašiau, kad pavyzdžiui, Dainius Radzevičius ir Rūta Janutienė yra vienas kitam pora. Du batukai tik ant skirtingų kojų. Tai simboliškai, kaip pavyzdį aš pateikiu šį palyginimą.

    Kiekvienas Lietuvis, kuris šioje situacijoje jaučiasi absoliučiai teisus ir kovoja už savo teisybę yra prievartautojas ir nesantaikos skatintojas, gilinantis ribinę visuomenės būseną.

    Kas iš jūsų jaučiasi absoliučiai teisus, pakelkite rankas ir parodykite į save pirštu – aš teisuolis prievartautojas!

    Aš jums žurnalistai iškėliau šio posto pradžioje klausimą: kaip suvienyti dvi priešingas poliarizacijas? Susiskaldžiusius į dvi puses Lietuvius?

    Laukiu konkrečių ir konstruktyvių pasiūlymų! ( Bet ne žingsnio atgal vėl į tą patį, poliarizavimą tik į savo, be prasmius debatus, ginčus iki pažaliavimos, nesantaikos ir t.t. ribinės būsenos gylinimą.)

    Manau tai būtų išties gera pradžia, kurią Dainius Radzevičius jau kaip ir žengė pirmą žingsnį. Nedrąsiai dar, bet jau žengė. Pagarba jam už tai kaip žurnalistų sąjungos pirmininkui.

    Atsakyti
  30. Regis

    „Na, aš, eilinė žurnalistė ir didelę patirtį turinti viešuosiuose ryšiuose žinau, kad nėra tikros, veikiančios Žurnalistų sąjungos, nei kūrybinės, nei profesinės. Jokių interesų neturiu jokiose televizijose, ar kokiose didelėse spaudos bendrovėse. Bet kaip gali žmogus vadovauti visiems žurnalistams ir tuo metu būti vienos iš televizijų tarybos pirmininku? Ir tuo pat metu nuomoti patalpas iš neaišku ko? Nes tai ir valstybės, ir patikėta transliuotojui… O dar šnekėti per vieną radiją, tik nežinia, kodėl per šį, o kodėl ne per kitą? Nes šneka ne apie Žurnalistų sąjungos reikalus…”
    Laima Stankevičiūtė (Šaltinis: http://ekspertai.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=1920:is-manes-nesitycios-nuo-galvos-puvanti-zuvis-&catid=35:k-xxx&Itemid=71)

    į temą. Kefodilų terminą nustūmė į šoną atsirado violetiniai. Šiaip bent jau už tai dėkui, manau bet kokiam mąstančiam žmogui aišku, kad visas šis judėjimas gerokai platesnis negu gali vaidentis (sąmoningai ar ne) filija būtent D.Kedžiui. Kaip matyt ir kitos pusės neapibrėši vien filija L.Stankūnaitei ar A.Ūsui, ar į juos panašius. Turime naujus terminus – violetiniai ir rudieji. Šviesesni, tamsesni rudieji. Tie kurių argumentai krūvelė rankoje ir kurių argumentai – violetiniai purvini, atgrasūs, nepiliečiai, beteisiai, juos galima stumdyti, draskyti, šmeišti (be jokios atsakomybės) persekioti ir t.t. ir pan. Ir savaime aišku svarbiausia – juos reikia gydyti. Pradžioje visokiais psichiatrais bent jau, jeigu nepadės dujomis, spyriais, bananais, teismais ir t.t. Štai taip. V.Kudirka rašęs Tautinę Giesmę matyt būtų susižavėjęs tokiais veikėjais kaip Rimvydas Rudasis ir į jį panašiais, faktiškai Rimvydo Rudojo pasekėjais ir šalininkais, taip vadinamuosius etiškus žurnalistus. Kurie atvira forma skatina neapykantą, visuomenės susiskaldymą, dergia, skleidžia susidorojimo nuotaikas ir t.t. Dainiau, ar tu prie rudųjų? Sudėtinga man pasakyti. Čia žmonės atkapstė tam tikrus tavo savotiškos etikos persmelktus pasisakymus. Aš neturiu atsakymo į šį klausimą. Spėju, kad atsakingos pareigos irgi diktuoja tam tikras korekcijas. Apie pusę kurią palaikai tau rašyti net nereikia nes tai senai žinoma ir matoma. Kalbame tik apie etiką, moralę, ir tam tikras asmenines savybes. Ar leidi sau į bendrapilietį žiūrėti kaip į priešą, ar ne.

    .. Vardan tos Lietuvos, kas težydi? Kad gražiai žydėtų reikia piktžoles lauk. Tik ar violetiniai yra piktžolės?

    Atsakyti
  31. Marius

    „Tačiau aš noriu kalbėti apie tai, ką galime nuveikti kartu, kad visiems būtų geriau. Ar yra kas nors bendro, ko galime siekti kartu?”

    Tai gal pirmiausia išsiaiškinkime, kad vienybė gali būti dviejų rūšių. Betarpiška ir pagal proto susitarimus.
    1. Kas mus gali vienyti betarpiškai?
    2. Kas mus gali vienyti pagal proto susitarimą?

    Atsakyti
  32. Marius

    „Todėl šį kartą nerašysiu, kurią spalvos pusę labiau palaikau. Atvirai pasakius, visi žmonės savaip teisūs. Teisūs tie, kurie nori teisinės valstybės principų įgyvendimo bet kokia kaina, nes teisės viršenybės principas – teisinės valstybės pagrindas. Teisūs ir tie, kurie sako, jog teisė ir teisingumas realiame gyvenime yra paraleliniai pasauliai. Deja, taip gali būti ir taip dažnai yra. Gyvenimas nėra tobulas.

    Tačiau aš noriu kalbėti apie tai, ką galime nuveikti kartu, kad visiems būtų geriau. Ar yra kas nors bendro, ko galime siekti kartu? ”

    Dainiau, super! Taip tikrai tu ankščiau nerašei, ar aš nepastebėjau. Tai jau žingsnis nuo kovos prie tarpusavio supratimo paieškos. Žinoma, dar nelabai tu vistieks supranti tuos, kurie nėra atidavę viršenybės įstatymui, bet tai jau sveikintinas žingsnis link tarpusavio supratimo paieškos, o ne tuščių ginčų, beprasmių debatų, kovos ir t.t. Sveikunu! Žinoma dar bus visko ir žingsnių atgal, bet tai normalus vystymosi procesas.

    Atsakyti
  33. Atgalinis pranešimas: Jei skaityčiau tik FB žinias… | Kauno Žinios

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *