Šiuolaikinė žiniasklaida ir nauji iššūkiai – akis bado tik problemos?

pagal | 2012/10/05

Netrukus prasidės apskrito stalo diskusija „Šiuolaikinė žiniasklaida ir nauji iššūkiai”. Tai – vienas iš tarptautinio Baku humanitarinio forumo renginių.

Kol kas spėjau perskaityti tk forumui skirtą deklaracijos projekto tekstą. Ten apie žiniasklaidą užsimenama vos vienu kitu sakiniu. Bet labai nustebimno esminis teiginys:

„Manome, kad nuolat augantis žiniasklaidos ir socialinių tinklų vaidmuo šiuolaikinės visuomenės gyvenime reikalauja permąstyti kylančias kompleksines naujas problemas.”

Atvirai pasakysiu, aš manau kiek kitaip. Problemas kelia ne pačios medijos ir net ne jų augantis vaidmuo visuomenėje. Kelia manipuliavimas jomis arba jų nepagrįstas draudimas ir ribojimas kai kuriose šalyse. Ką jau kalbėti apie tai, kad įvairios valdžios (politinės ar ekonominės) pačios naudoja šią žiniasklaidą ne visada pagrįstai teisingai. Todėl man visiškai suprantama kodėl valdžiai nerimą kelia ne pati žiniasklaida, o jos didėjantis vaidmuo. Ypač socialinės medijos. Nes jų valdžia nesugeba kontroliuoti ir tame mato didelę grėsmę. Žinoma, visų pirma, sau pačiai. Tai gal ir viskas gerai su ta žiniakslaida ir ypač socialine? Gal ji kaip tik leidžia visuomenei susitelkti ir efektyviau kontroliuoti pačią valdžią?

1 komentaras

  1. Atgalinis pranešimas: Šiuolaikinė žiniasklaida ir nauji iššūkiai – akis bado tik problemos? | ww.lt - keletas įdomių blogų pasiskaitymui

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *