Jei TV3 keičia raudoną į geltoną, kas keisis programoje? Materialines vertybes keičia žinios

pagal | 2013/08/14

Štai vakar perskaičiau tokią lyg ir žinią, kad televizija TV3 naujajame sezone gali pakeisti savo logotipą ir jo esminis pokytis – nauja spalva. Rašoma, kad raudoną spalvą turi keisti į geltoną. O kaip turėtų ir galėtų keistis turinys?

Puikiai žinoma, kad televizija dirba ne šiaip sau, o dėl pelno, kurį generuoja reklama už televizijos siūloma auditorijos dėmesį. Dar kartais svarbu yra ir tai, kokia konkrečiai auditorija žiūri laidas. Tačiau televizijos prekinis ženklas yra simbolis kuris tam tikra prasme yra redakcinė politika. Todėl visai linksmai naršydamas įvairiuose šaltiniuose ieškojau esminių charakteristikų, kurios paaiškintų skirtumus tarp raudonos ir geltonos spalvos. Štai vienas iš šaltinių rašo:

„Raudona – tai dinamiškumo, stipriai stimuliuojanti spalva, todėl tinka žmonėms, kurie gyvena aktyvų ir intensyvų gyvenimą. Kas renkasi raudoną, tas renkasi aistrą, žino savo vertę, nebijo išreikšti savo nuomonės ir jaučiasi saugūs. Tokiems žmonėms paprastai sekasi ir jie nebijo kovos. Tai labai valingi žmones, diktuojantys sąlygas gyvenimui. Ši spalva veikia seksualumą (susijusi su gyvybės pradėjimu bei gimdymu), turi reikšmės kraujotakai bei stimuliuoja energijos tėkmę. Raudona spalva asocijuojasi su autoritetu, siekiu pirmauti, temperamentingumu, ugnimi bei kaitra, drąsa bei ryžtingumu.

Geltona – tai optimizmo spalva, kuri reiškia gyvybingumą, valią ir laisvės troškimą. Tai – šilumos, juoko, džiaugsmo ir susižavėjimo spalva. Geltonos spalvos simbolis – Saulė. Žmones pasirinkę geltoną spalvą yra veiklūs, linkę į saviugdą ir besitęsiančią transformaciją. Tai gyvybingi ir entuziastingi žmones, nuolat ieškantys kažko naujo ir trokštantys nuotykių. Jiems labai svarbu išsivaduoti iš depresijos ir prislėgtos nuotaikos, net jei tai neleidžia pasiekti tikslo. Geltona – nepakeičiama, kuomet reikia sukurti aplinką, tinkamą užsiimti protine veikla, stiprina nervų sistemą, protinius gebėjimus, padeda susikoncentruoti.”

Tačiau bene įdomiausia buvo skaityti apie esminę spalvos siunčiamą žinią. Rašoma, kad raudonos spalvos žinia – energija, išgyvenimas, materialioji gyvenimo pusė. Geltonos spalvos žinia – įgytos žinios. Jei jau materialumą ir išgyvenimą keičia įgytos žinios, sveikinu TV3 su nauja filosofija ir požiūriu į programas, auditoriją ir visa kita 🙂

Nors mane kol kas labiausiai pralinksmino štai šios TV3 skelbiamos naujienos apie naująjį sezoną:

„Naujausiame TV3 seriale „Moterų laimė“ atgims pagarsėjusi lietuviška byla”

„Atsinaujinusios TV3 laidos herojų tikslai – tilpti į mėgstamas kelnes ir tobulas pilvo presas”

„Naujame TV3 sezone – šiuolaikinis Šerlokas Holmsas ir serialas „Transporteris“

Na bent jau žinių apie tai, kaip lieknėti ir kaip tirti bylas, tikrai gausime 🙂

1 komentaras

  1. Marius

    Reklamos užsakovams reikia kuo daugiau pritraukti žiūrovų. Kiekvienas nors šiek tiek besidomintis psichologija žino du pagrindinius būdus kaip tai padaryti.
    1. Tai nelaimės, nusikaltimai, pavojai, katastrofos. Išgirdus žinią apie tai automatiškai įsijungia savęs išsaugojimo refleksas ir paskui“ kaifas“, kad tai atsitiko ne su manimi ir mano artimaisiais.
    2. Antras būdas tai seksas. Sekso scenos, vaizdiniai susiję su seksu, tai prigimtinio, lytinio instinkto susijusio su bandos, palikuonių pratęsimu refleksas.
    Šie du refleksai ir yra žadinami, dirginami, kad pritraukti vartotojų dėmesį.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *