"Aviacijos pasaulis": aistra plius profesionalumas lygu sėkminga žurnalistika

pagal | 2012/02/27

Jau balandžio mėnesį žurnalas „Aviacijos pasaulis” švęs savo 10 metų jubiliejų. Už novatoriškus sprendimus šiame leidinyje jo redaktorė Vilma Jankienė yra pelniusi apdovanojimą novatoriškos žiniasklaidos konkurse „Nmedia”. Ši sėkmės turi savo receptą.

Na o noras pakalbinti Vilmą žurnalistikos tema man knietėjo labai seniai. Jau ne vienerius metus bendraudamas su ja stebiuosi dviem dalykais – ji nuolat kalba apie ką nors naujo, ką pasiūlys savo skaitytojams (rubrika, renginys, fotografijų paroda ir pan.), ir niekuomet nesisikundžia per dideliu PVM, kvailėjančia auditorija ar bloga valdžia.

Ji dirba ir, kiek suprantu, sugeba sėkmingai vairuoti nedidelį žiniasklaidos verslo modelį teisinga linkme – maždaug 2500 egzempliorių tiražas ir nenutrūkstanti leidyba net per ekonomines krizes yra puikus to įrodymas.

Todėl su Vilma kalbėjomės apie jos vadovaujamo leidinio sėkmę ir sunkumus. Atkreipiau dėmesį į tai, kad sunkumą ji turi tik vieną vienintelį. Bet apie tai klausykitės interviu. Galiu pažadėti, kad šis pokalbis yra tikrai netipinis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *