Atstovo spaudai pareigos ex'seimūnei – kada bus tyrimas?

pagal | 2009/06/01

Šiandien Delfi.lt parašė, kad buvusiai Seimo narei, Darbo partijos (DP) narei Ramunei Visockytei pareigas Valstybinėje vaistų kontrolės tarnyboje (VVKT) parūpino šios tarnybos viršininko pavaduotojas Rimas Jonas Jankūnas.

Suglumino ir žinia, jog tik Vilniaus apygardos administraciniame teisme paaiškėjo, kad atstovės spaudai postą R. J. Jankūnas įsteigė ir tą pačią dieną į darbą R. Visockytę priėmė be tarnybos viršininko žinios – kai šis buvo išvykęs į komandiruotę.

Na man pačiam teko dirbti panašų darbą įvairiose valdžios institucijose. Ir Vyriausybės kanceliarijoje, ir Teismų departamente, ir Teisingumo ministerijoje. Bet kad šitaip priimtų žmones į tokias pareigas… Įdomu, kokie šansai taip priimtai atstovei spaudai normaliai bendrauti su žurnalistais? Dar įdomiau, kada bus pagaliau pradėtas nors vienas tyrimas dėl korupcijos, kai tokiu būdu įdarbinami kažkieno kažkam pavaldūs ar lojalūs žmonės? Kodėl niekam nerūpi atlikti kokio nors tyrimo?

Bet labiausiai pribloškia bendra netvarka vadovaujant tokiai įstaigai. Kai perskaičiau, kad iš komandiruotės grįžęs laikinasis VVKT vadovas M. Būta savo pavaldinio įsakymus atšaukė, motyvuodamas, kad atstovą spaudai turėtų priimti ne laikinasis vadovas, tada jua supranti tik vina – su tos įstaigos vadovavimu yra tiesiog tragedija. Ir niekas mūsų valstybėje negali ten įvesti tvarkos. Nei ministras, nei kas kitas.

Gal ir keistai mąstau, bet jei jau taip vadovaujama vaistų kontrolės įstaigai, tai kokios vaistų kontrolės galime tikėtis? Jau nekalbant apie tai, kad ir iki tol buvo problemų. Įdomu, o ką galvoja vaistų pardavėjai ir tiekėjai? Jiems turbūt tokia netvarka tik į naudą? O gal jie labiausiai ir suinteresuoti bei skatina tokias nesąmones?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *