Kas gali atsilaikyti prieš nesąžiningų darbdavių spaudimą? Tik patys žmonės

pagal | 2009/06/30

Profsąjungiečių parengtose pataisose siūloma, kad daugiau nei du mėnesius negaunantis viso jam priklausančio darbo užmokesčio darbuotojas galėtų neatlikti savo pareigų, darbdavį apie tai įspėjęs prieš tris darbo dienas. Šiuo metu, kai darbdavys neturi darbo darbuotojui, jis jam moka prastovas, o darbuotojas, negaunantis atlyginimo, turi vienintelį pasirinkimą – išeiti iš darbo.

Kiekvienas dirbantis žmogus turi džiaugtis, kad pagaliau profsąjungos realiai siūlo valdžiai sprendimus, kurie turi būti priimti. Ypač krizės metu. Visi puikiai suprantame, kad dalis darbdavių, norinčių atsikratyti dirbančiųjų, daro bet ką, kad tik pats žmogus paliktų darbą. Neva, savo noru. Bet tuomet nei kompenscijų, nei nieko kito mokėti nereikia.

Todėl kai šiuo metu dalis akivaizdžiai nesąžiningų darbdavių atstovų siūlo liberalizuoti darbo santykius taip, kad būtų lengvaiu atelsiti žmogų ar atsisakyti kitų jo paslaugų, tuomet kyla viena mintis – kas apgins paprastus žmones nuo tokių „gudruolių”. Ir kol kas atsakymas vienintelis – jie patys. O tai gali padaryti tik per profsąjungas. Ir tai jau vyksta.

Noriu palinkėti sėkmės kolegoms sunkiame tokių pasiūlymų priėmimo kelyje. Net jei jis bus nesėkmingas – tai yra puikus atsakas teims, kas naudodamasis krize bando prastumti žmogų labiau engiančias nuostatas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *