Buitinės technikos banginiai traukiasi iš Tauragės. Krizė tik prasideda

pagal | 2009/07/21

Kaip šiandien skelbia laikraštis „Tauragiškių balsas”, jų miestą dėl didelės konkurencijos ir smarkiai kritusių pardavimų paliko „BMS Megapolis“ ir „Elektromarkt“.

Visi seniai kalba, kad ne pirmo būtinumo prekės ekonominio sunkmečio parduotuvių lentynose užsibūna ir niekas jų neskuba pirkti. Ypač tų, kurios yra brangios. Tačiau kol svarstomi PVM tarifų didinimai ir kitos priemonės, kurios turėtų padėti surinkti biudžetą, panašu, jog tokių ir kitų bendrovių veikla ne tik trauksis iš regionų. Dėl to mažės darbo vietų, nebus nuomojamos patalpos, mokesčiai nebus mokami taip pat.

Tai reikš, kad ir savivaldybių biudžetai nukentės. Tai reikš, kad kai kam teks patirti dar sunkesnį gyvenimą regionuode. O ruduo dar neatėjo. O dar bus žiema. Kas trauksis iš regionų po šių prekybos centrų? Bet kuriuo atveju, panašu, kad maksimos, norfos, rimiai ar ikiai dar liks.

Todėl šiame kontekste dar įspūdingiau atrodo Delfi.lt naujiena apie tai, kad Prienų rajono apylinkės teismas vietos gyventoją buvo nubaudęs 3 tūkst. litų bauda, nes šis be darbo sutarties leido savo sugyventinei melžti jo senyvo amžiaus tetai priklausančias dvi karves. „Nelegalė” dar ir prižiūrėjo penkis veršelius bei vežė šieną.

Nors baudos neteks mokėti – Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) panaikino žemesnės instancijos teismo nutarimą ir darbo inspektorių iškeltą bylą nutraukė, tačiau valdžios kova su „šešėlyje” dirbančiais provokuos gal ne vein tik tokias situacijas. Ką teks daryti, jei vieną dieną karvių prižiūrėtojai pasitiks su šakėmis inspektorius?

4 komentarai

  1. punktyras

    Mantai, nuo kada teismai KĄ NORS gaudo? Teismai teisia, sprendžia ginčus. O „gaudo“ inspekcijos, prokuratūros etc.

    Atsakyti
  2. Atgalinis pranešimas: Blogorama #633

  3. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Teismai dirba savo darbą. Ačiū dievui, kad jie priėmė protingą sprendimą. O čia taip dirba darbo inspekcija. Lyg kitokių pažeidimų nebūtų

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *