Ar viešoje erdvėje pakankamai gerbiamos Konstitucijoje įtvirtintos vertybės?

pagal | 2009/10/19

Šį antradienį (spalio 20 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ diskutuosime apie viešoje erdvėje besireiškiančių žurnalistų, politikų, kitų visuomenės atstovų pagarbą Lietuvos Konstitucijoje įtvirtintiems valstybės pagrindams.

Žiniasklaidoje kone kasdien vyksta diskusijos apie valstybės valdymo kokybę, skirtingų visuomenės socialinių sluoksnių teises, teisėsaugos veikimo principus ir siūlymus radikaliai keisti egzistuojančią sistemą. Tačiau viešoje erdvėje vis dažniau girdisi ir tokių siūlymų bei idėjų, kurių turinys kardinaliai priešingas šalies Konstitucijoje numatytiems principams.

Todėl bansyime aiškintis, ar tai reiškia, kad visuomenė viešai ir atvirai pradeda dvejoti šalies sandaros konstituciniais principais? Ar tokios diskusijos nerodo žemo visuomenės teisinio ir politinio raštingumo? Kodėl skandalingi ir rezonansiniai įvykiai skatina visuomenę siūlyti radikalius sprendimus, kurie tiesiogiai prieštarauja Konstitucijoje įtvirtintiems principams.

Diskusijoje dalyvauja Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Arminas Lydeka, profesorius Vytautas Nekrošius, Všį „Drąsinkime ateitį“ direktorius Edmondas Babenskas, mokytojas iš Utenos, kuris 2008 metais tapo vienu iš Konstitucijos egzamino nugalėtojų Lietuvoje, Vidmantas Pimpė.

2 komentarai

  1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Sveiki Sip,
    žinojau apie tą renginį ir turėjau kvietimą. deja, buvau išvykęs iš Lietuvos visą savaitę. O rašyti apie susiitkimą, kuriame nebuvau – keblu.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *