Ar viešai rodoma ir yra tikroji Lietuvos valdžios vykdoma užsienio reikalų politika?

pagal | 2010/01/18

Šį antradienį (sausio 19 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie viešoje erdvėje vykstančias rietenas dėl Lietuvos užsienio politikos, jos formuotojų ir vykdytojų.

Lietuva jau ne vienerius metus yra Europos Sąjungos ir NATO nare. Daugeliui lietuvių tai reiškė ir sąlyginai aiškius mūsų šalies prioritetus užsienio politikoje. Tai, visų pirma, bendradarbiavimas su minėtų struktūrų dalyvėmis bei gerų santykių išlaikymas su kaimyninėmis valstybėmis.

Tačiau pastaruoju metu stebint viešai matomas Seimo, Vyriausybės ir Prezidentūros atstovų diskusijas bei intrigas tie prioritetai iki šiol buvusią lyg ir aiškią užsienio raikalų politiką daro vis labiau miglotą. Ekonominiai ir kiti interesai neretai tarpusavyje kertasi. Tačiau kol kas viešoje erdvėje labiau matomos ne diskusijos ir aiškūs atsakymai apie šiandieninę užsienio reikalų politiką, o politikų tarpusavio kivirčai, apsižodžiavimai, intrigos ir grumtynės dėl postų ar įtakos.

Todėl „Žiniasklaidos anatomija“ klausia, ar viešai rodoma ir yra tikroji Lietuvos valdžios vykdoma užsienio reikalų politika?

Diskusijoje dalyvauja žurnalistai, politikai ir politologai.

Pokalbis apie tai laidoje „Žiniasklaidos anatomija“, kurią bendrai rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Žinių radijas. Studijos tel. 8-5-2431431.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *