Ministerija spėja: oras šyla – bus statybų ir nelaimių?

pagal | 2010/03/23

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija praneša, kad rengiantis statybų sezonui, susijusioms su šia veikla šalies įmonėms išsiųstas Lietuvos Respublikos vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus laiškas, primenantis pagrindinius pavojus statybvietėse ir atitinkamus saugaus darbo reikalavimus.

Atrodo, tai visai graži iniciatyva. Tačiau jei per pirmuosius šių metų du mėnesius žūčių darbe šiame sektoriuje nebuvo, tai kodėl ministerijos ir inspekcijos klerkai bando prikarksėti nelaimes? Juk krizė, statybų mažai, tai gal kaip nors nebus tų nelaimių? Bet ministerija įspėja:

„Atšilus orams, nepaisant šalyje susiklosčiusios ekonominės padėties, tikėtina, kad, kaip ir kasmet, šalyje suintensyvės statybos darbai ir, tuo pačiu, padidės nelaimingų atsitikimų statybvietėse galimybė.”

O man atrodo, kad gerisu jau būtų ministerija pateikusi statidtiką – kas nutinka kasmet pavasarį, kai prasideda tas statybų sezonas – kiek kasmet žūsta žmonių būtent tokiu metu? O gal daugiau žūsta statybų sezono pabaigoje?

Beje, Soclalinės apsaugos ir darbo ministerija primena, kad Lietuvoje, kaip ir visoje Europos Sąjungoje, statybos sektorius yra pavojingiausias – jame kasmet įvyksta apie ketvirtadalį visų šalyje fiksuojamų mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *