Krizė pasiekė ir mokyklos radiją

pagal | 2010/04/02

Laikinai nutilo Baltupių mokyklos radijas

Lietuvos radijo ir televizijos komisija kovo 31 d. patenkino Vilniaus Baltupių vidurinės mokyklos prašymą ir leido laikinai sustabdyti jų radijo programos „Baltupių radijas“ transliavimą.

Komisija praneša, kad programa nebus transliuojama nuo balandžio 1 d. iki birželio 30 d. dėl techninių kliūčių. Tačiau birželį mokyklos pradeda atsotogas. Todėl labai jau panašu, kad mokyklos radijas gali „atsotogauti” net iki rudens.

Beje, mokyklos direktorius V. Blinovas ne tik rūpinosi mokyklos radiju. Ši mokykla apskritai labai domisi žurnalistika ir kitais medijų produktais. Direktorius nori plėsti žiniasklaidos raštingumo kursus mokykloje vaikams, kad auganti karta labiau pažintų žiniasklaidos virtuvę ir mokėtų atpažinti svarbius dalykus medijų pasaulyje.

Kuo man įstrigęs Baltupių radijas? Atrodo tosk mažas. Toks neįtakingas… Tačiau galiu priminti, kad maždaug prieš metus būtent Baltupių mokyklos trisdešimtmečio proga kilo idėja įprasminti šią sukaktį ir nuo 2009-2010 mokslo metų pradžios „Baltupių radijo“ laidose nuolat skambėjo nuotaikingi klipukai raginantys nesikeikti. „Baltupių radijas“ skelbė – „Nesikeik!”. Jis kvietė visus metus savo kalboje nevartoti keiksmažodžių.

Dar viena įdomi detalė – pirmasis aukso medaliu Baltupių mokyklą baigęs absolventas – buvęs Seimo pirmininkas, praeityje garsus šou verslo atstovas Arūnas Valinskas (baigė 1984 metais tuometinę Vilniaus 12 – ąją mokyklą).

2008 metų gruodį lankydamas Baltupių mokykloje tik kojas Seime apšilęs A. Valinskas mokiniams sakė:

„Bet kuri perskaityta knyga, net gi be pavadinimo, be kažkokios rekomendacijos, yra kur kas geriau negu didžioji dalis to, ką matote televizorių ekranuose. O jeigu atvirai, tai būtent knyga yra tas langas į pasaulį, kuriame jūs ir gyvensite jį suvokdami.”

„Baltupių radijas“ buvo transliuojamas 98,8 MHz dažniu Vilniuje. Tikiuosi, kad radijas dar atgims.

1 komentaras

  1. Atgalinis pranešimas: Tweets that mention Krizė pasiekė ir mokyklos radiją at Dainius Radzevičius -- Topsy.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *