Kokia kultūros ateitis Lietuvoje? Prisikėlimo gali ir nebūti

pagal | 2010/04/15

Fotomenininkas Liudas Verbliugevičius: Vieno foto paveikslo paroda (Kultūros nukryžiavimas)

Dienraštis „Lietuvos žinios” praneša:

„Parlamentarų Ingos Valinskienės arba Arūno Valinsko netrukus gali laukti karjeros pokyčiai. Neoficialiai jie minimi tarp galimų Tautos prisikėlimo partijos (TPP) kandidatų į kultūros ministrus.”

Kaip sakė pats A. Valinskas, jeigu taip, tai tada „………..”. Galbūt tai tik pletkai ir gandas, nes LŽ platina neoficalią informaciją. Kol kas tai – tik pletkai. Bet… Jeigu taip būtų iš tiesų, tai tada aš siūlau kandidatais laikyti dar du tos pačios partijos narius – Astą Baukutę, kuri dirba Seimo švietimo mokslo ir kultūros komitete ir jau turi patirties. Dar geriau Antaną Nedzinską – jis dirba Informacinės visuomenės plėtros komitete.

O jei jau rimtai, tai siūlau į Kultūros ministeriją deleguoti visus TPP narius ir tegul vienas jų tampa ministru, kiti viceministrais. Blogiau jau nebus. Ir tada kultūrai ir mūsų tautai jokio prisikėlimo nebus matyti šimtą metų į priekį. Nebent visus kultūros reikalus kas nors perduotų krašto apsaugos ar vidaus reikalų ministerijoms. Vienu atveju tai pagaliau taptų vidaus Lietuvos reikalais (gal net atsirastų pinigų), kitu atveju gintume nacionalinę kultūrą nuo priešų iš išorės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *