Atsibuskit, lietuviai!

pagal | 2010/10/06

Praėjo daugiau nei mėnuo nuo vaizdo filmuko „Atsibuskit lietuviai!” premjeros youtube.com kol mane pasiekė elektroninis X laiškas su prašymu kur nors paskelbti šį kūrinį. Mielai skelbiu, nes ir pats su malonumu jį pažiūrėjau.

Žinoma, minčių gali kilti visokių dėl tokio kūrinio meninės vertės, faktų tikslumo ar kitų dalykų. Skonio ir faktų patikrinimo reikalas. Gal net galima būtų kokią nededelę diskuiją užkurti.

Tačiau turiu prisipažinti, kad jei tai būtų socialinė reklama, kurią transliuotų ir televizijos, tuomet už jos sukūrimą būtų verta sumokėti ir šiek tiek pinigų. Ji turi poveikį. Iki šio momento virš 83 tūkstančių kartų buvo peržiūrėtas šis kūrinėlis Youtube.com

Beje, turiu pristatyti ir patį autorių „forestass”, kuris štai kaip pristtao savo kūrinį ir jo misiją:

„Skirta visiems lietuviams. Nesvarbu, kur gyvenate ar kas esate. Visi mes lietuviai. Mažiau neapykantos ir daugiau vienybės 🙂 . Kilus klausimam ar norui padiskutuoti llietuviss@gmail.com muzika – two steps from hell – the protector of earth. Kas dėl kalbos tai taip, net patys laisvai galit rast jok jai virš 6000 metų, daug kas skaičiavo apie 10 000, bet prieš kelis metus, nepasakysiu kada, jau įrodinėja, kad po 20 000. Ieškokit internete, knygose ir rasit. Nekalbėkite, kol nežinot.

Dėl valdžios – filmuke parašyta, kad politika pas mus beviltiška, todėl ir sakau: vienykimės, burkimės, darykim. Nuverst negalim, nes nebus turbūt kas vietoje jų, bet primint įstatymus – kodėl gi ne? Lietuva mūsų visų – mūsų teisės lygios į šią žemę, tad imkimės ją įdirbt. Ignoruoja mūsų prašymus, jei mitinge 3000? Surinkime 10 000. Nepadėjo? tada surinkim 30 000! Nevokti ir būti doriems, nesiskaldyt , o rodyt vienybės pavyzdį – ar daug mes iš savo valdžios prašom?

Tautos vienybė – galingas ginklas. Prisiminkite kova su SSRS.”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *