Europos ir Azijos žiniasklaidos forumo deklaracija – žurnalistų dialogas

pagal | 2010/12/08

Europos ir Azijos žiniasklaidos forumas 2010 metais pirmą kartą vyksta Ukrainoje

Gruodžio 7-10 dienomis Kijeve vyksta kasmetinis Europos ir Azijos žiniasklaidos forumas, kurį jau penktą kartą organizuoja Ria-Novosti.

Šiame forume dalyvauja bemaž 300 žurnalistų, blogerių, žiniasklaidos priemonių ir žurnalistų sąjungų vadovų. Kasdien bus ne tik skaitomi pranešimai, bet ir vyks įvairios diskusijos.

Renginyje turėjęs tarti sveikinimo žodį Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovičius negalėjo atvykti į forumą. Tačiau savo sveikinimo žodį iškeitęs į pasisakymą garsus Rusijoje leidžiamo laikraščio „Novaja gazeta” , Didžiojoje Britanijoje leidžiamų laikraščių „The London Evening Standart”, „The Independent”, The Independent on Sunday” leidėjas, holdingo „Novyjie mediji” prezidentas Aleksandras Lebedevas iš karto aktualizavo visą forumo darbotvarkę. Jo įžvalgos ir informacija apie Wikileake reiškinį iš karto sukėlė nedidelį sujudimą.

Tačiau šiandien man įdomiausia pasirodė pati pirmoji forumo tema „Žiniasklaida NVS ir Baltijos šalių erdvėje – praeities permąstymas, lūkesčiai ir galimybės”, kuri bus pradėta nagrinėti iš karto po sveikinimo kalbų..

Apie aktualiausias temas ir įdomiausias įžvalgas skaitykite šiame dienoraštyje kiekvienos dienos vakare.

Na o norintys tiesiogiai stebėti šį forumą ir klausytis pranešimų internete gali tai daryti labai patogiai naudodamiesi šia nuoroda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *