Paulius Normantas kalba apie šiuolaikinę fotografiją

pagal | 2010/12/09

Su Pauliumi Normantu Lietuvos žurnalistų sąjungos būstinėje draugiškai pasišnekėjome apie šiuolaikinę fotografiją šių metų vasarą. Šį interviu padariau specialiai jaunųjų žurnalistų stovyklos dalyviams, kurie šią vasarą fotografijso meistriškumo mokėsi Kupiškio rajone.

Šiomis dienomis dalyvaudamas Ukrainoje vykstančiame Europos ir Azijos žiniasklaidos forume daug girdėjau kalbų apie naujas technologijas, jų įtaką žiniasklaidos turiniui, žurnalistikai. Būtent diskusijos apie technologijų įtaką turinio kūrimui paskatino prisiminti šį pokalbį ir jį paviešinti.

2 komentarai

  1. Dainius Radzevičius

    Edmondai, galėčiau tau pritarti. Tačiau Pauliaus argumentas irgi geras – kai lengvai pliauškinti gali, sudėtinga prisiversti ar priversti, kad labiau galvotum, ką darai. Sąmoningumui technikos pažanga trukdo. Bent jau kai kuriems trukdo.

    Atsakyti
  2. Edmondas

    Pauliau, turiu daug kontraargumentų skaitmeninės fotografijos naudai. Iš esmės diskusijoje kalbi apie sąmoningą ir mechaninį fotografavimą. Skaitmeninė ji ar ne, tai nesvarbu. Šia prasme skaitmeninė ar ne – jokio skirtumo. Kokybės prasme – jau prieš kelis metus profesionali technika pasivijo ir aplenkė juosteles…

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *