G. Sviderskytė: "KK, mūsų ledkalnio viršūnė"

pagal | 2011/03/22

Kolegė Gražina Sviderskytė www.lzs.lt publikuoja savo komentarą „KK, mūsų ledkalnio viršūnė”.

Kolegė parašė komentarą apie temą, kuria ir aš domiuosi – tiriamosios žurnalistikos situacija Lietuvoje. Ji taip pat parašė labai įdomių įžvalgų apie žiniasklaidos savireguliaciją. Įdėti dalį komentaro mane paskatino Gražinos pamąstymai su prierašu „šiaudas iš pozityvo kupetos”:

„KK fenomeno įkvėpti, Dainius Radzevičius, Artūras Račas, Aldona Žemaitytė, Rimas Bružas, Jonas Banys viešai (tinklaraščiuose, socialiniuose tinkluose, LŽS, GŽI ir kt. svetainėse) į skutus sutaršė žiniasklaidos priežiūros institucijas. Patirtimi galiu paliudyti, kad jos, su LŽLEK priešakyje, neturi autoriteto, nėra paveikios, realiai nevykdo savo funkcijos. Kartu su kolegomis (nors bičiulis Jonas Banys – seniai ne žurnalistas ir tuo patenkintas) konstatuoju: tokių institucijų nereikia. Joms skiriamus pinigus siūlyčiau panaudoti Tiriamosios žurnalistikos fondui, kuris gabiems profesionalams finansuotų kvalifikuotus mokymus ir remtų geriausius projektus. Beje, kodėl nėra tokio fondo?”

Beje, labiausiai mane nudžiugino ir pralinksmino Gražinos komentaro pradžia:

„Štai ir proga viešai išpažinti, kad Kristupas Krivickas man patinka. Aišku, savotiškai. Tuoj paaiškinsiu, kol skaitytojo išmonė neprikūrė mano nesakytų, negalvotų ir apskritai nebūtų dalykų.

Proga – dėl Kristupo Krivicko kilęs ažiotažas žiniasklaidos priežiūros ir stebėsenos, teisėtvarkos institucijose, TV3 televizijoje, internete. Diskusija svarbi ir kartu dviprasmiška dėl nemokamos reklamos herojui, ypač internete. Kai rašai „Kristupas Krivickas” – arba „Natalija Zvonkė”, arba „Vytautas Landsbergis” – gali būti tikras, kad ilgam aktyvuoji naršytojų (ne diskusijos dalyvių ar skaitytojų, bet raktažodžiais optimizuotų tekstų vartotojų) srautą. Bet yra kaip yra, rizikuoju.”

Nors čia įkėliau man įdomias dalis, visgi rekomenduoju paskaityti visą komentarą.

1 komentaras

  1. tipenau pro šali

    Visada sakiau, kad ji boba su kiaušais.. (kalba eina apie G.S.. kad dar neaisku.. apie Sviderskyte Gražina)

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *