Kokia yra mūsų Lietuva? Kokią kuriame, tokia ir yra

pagal | 2011/05/26

Prekės ženklas "Lietuva - Baltijos širdis"

Neretai viešoje erdvėje girdime pesimistines nuotaikas dėl Lietuvos ateities. Jas dar labiau susitiprina ir negatyvios žinios apie kasdieninį Lietuvos gyvenimą. Todėl nuoširdžiai sveikinu bet kurią iniciatyvą, kuria siekiama skatinti pasitikėjimą ir savimi, ir savo šalimi. Tokių ambicijų turi ir www.manolietuva.lt.

Nors šis projektas remiasi optimizmu, tačiau kol kas man kelia abejonių autorių pasirinkta metodika, kuri remiasi ne kūrybiškumu, o bandymu oponuoti valdžiai ir bandyti priversti ją kažką realiai padaryti. Man tokia metodika panaši į politikavimą, o norisi asmeninio kūrybinio indėlio:

„Šis projektas sukurtas grupės altruistų su tikslu pagreitinti Lietuvių gyvenimo kokybę. Tarp mūsų yra ir studentų ir akademikų ir verslininkų ir visi mes tikime progresu, sveiku protu bei inovacijomis.

Suprasdami kad pagrindinės žmogaus silpnybės yra pripažinimas ir pinigai nusprendėme atsisakyti šių silpnybių virtualiame pasaulyje palikdami tai realiam gyvenimui. Taigi dalyvavimas projekte altruistinis ir anoniminis.

Projekto pagrindinis tikslas suburti profesionalų komandą kuri visą laiką bus „opozicijoje“ ir padės realiai valdžiai nepasiklysti politinių intrigų labirinte kurio deklaruojamas tikslas visų Lietuvių gerovė.”

Dar patarčiau projekto autoriams tai, ką neretai pataria ir man dainius.org skaitytojai – atidžiai rašyti tekstus ir vengti gramatikos, skyrybos klaidų (jas visada ne vėlu pataisyti :-)).

Dar norisi palinkėti labiau skatinti kiek apmirusias diskuijas ir pabandyti jose sukurti daugiau pozityvo – siekio kažką kaip nors kurti. Tikrai ne vien kritikuoti ar spekuliuoti, pvz., tema apie teisingumą vien turtingiesiems. Taip toli nenukeliausi ir nieko nesukursi.

1 komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *