Kalėdinė Kubiliaus Vyriausybės "dovana" – kerštas valstybės tarnybai? Krikščioniška

pagal | 2011/12/28

Premjeras A. Kubilius užsivertęs darbais (nuotrauka iš A.Kubiliaus blogo)

Tarpušventis. Nuo pat ryto per „Žinių radiją” girdėjau, kaip Seimo narys Algis Čaplikas gražiai suokė apie būtinybę suteikti valdžiai ir jos tarnams papildomas kalėdines atostogas. Kaip Europoje. Tiesiog taip. Nes verslas, atseit, irgi atostogauja.

Tik paklausęs tokių komentarų, pasipiktinau. Už ką jiems dar daugiau atsotogų?

Dabar, paskaitęs Delfi naujienas apie kalėdinę Kubiliaus Vyriausybės „dovanėlę” valstybės tarnybai, t.y. Žilvinui Plytnikui konkrečiai ir jo vadovaujamai Viešųjų pirkimų tarnybai bendrai, nutariau pritarti Čaplikui: tegul ta Vyriausybė ilsisi ir kuo ilgiau. Gal net iki Velykų.

Nes jei ji taip supranta savo darbą kaip parašyta, tuomet manau taip – arba sveiko proto Kubiliaus Vyriausybėje nebeliko, arba sąmoningai žlugdoma valstybės tarnyba ir ten dirbantys valdžiai neparankios įstaigos ir jų vadovai.

Ir vienu, ir kitu atveju, mano nuomone, tokia veikla kelia realią grėsmę ne tik demokratinei ir teisinei valstybei iš principo, bet ir akivaizdžiai silpnina mūsų valstybės pamatus, o tai reiškia, jog kelia grėsmes nacionaliniam saugumui.

Paskaitykime, kokie „loginiai” Vyriausybės sprendimai priimti šiuo atveju:

1. Funkcijų Viešųjų pirkimų tarnynai kitąmet didėja. Gal ir gerai.
2. Naujų darbuotų funkcijoms neduoda, nors Seimas tam pritarė. Nesąmonė Nr. 1.
3. Finansavimas tarnybai mažėja, nors funkcijų daugėja. Nesąmonė Nr.
4. Darbo daugėja tarnybai, o dėl mažėjančio finansavimo vadovui atsakomybs ir problemų tik daugėja. Tačiau vadovas uždirbs ma��iau nei pavaduotojai, nes alga jam Vyriausybėje sumažinta trečdaliu. Nesąmonė Nr.3.

Kadangi esu pats dirbęs valstybės tarnyboje, todėl labai gerbiu tuos žmones, kurie ten sąžiningai dirba ir stengiasi. Tokių ten dauguma. Tačiau… Nuoširdžiai pradedu ir nesuprasti ir net pykti ant valdžios, kuri su populistinaiis lozungais ir dar malšindama savo keršto jausmą bei kompsenuodama nepilnavertiškumo kompleksus beveik idiotiškai naudojsai savo galiomis. Ir dar tokiu metu. Kai gėrs ir sveikas protas turi žmonėms grąžinti jausmus, kuriuso kasdienybėje nemaža dalis valdžiažmogių yra praradę.

Teisus tas Čaplikas, nors neteisus iš principo. Teisus konkrečiai dėl Kubiliaus Vyriausybės. Geriau jau jie pailsėtų, nukeliautų kur pasisemti dvasios stiprybės ir supratimo. Nes nieko neveikimas yra daug kartų geresnis už kenkimą.

P.S. Esu 100 procentų įsitikinęs, kad Ž. Plytnikui ir jo komandai Kubiliaus Vyriausybė keršija už tai, jog ši tarnyba neleido jiems daryti tai, ko pastaroji nori, bet kas yra neteisėta.

P.P.S. Aš asmeniškai irgi manau, kad Viešųjų pirkimų procedūros Lietuvoje pernelyg biurokratizuotos ir sistema neveikia efektyviai. Bet dėl to, jaučiu, kalčiausi yra tokių įstatymų leidėjai ir rengėjai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *