Kalėjimas Ukrainoje Nr. 1. Arba kodėl Ukraina yra kaip kalėjimas?

Šiandien kaip ir jau keletą savaičių iki tol Lietuvos žiniasklaida kiekvieną dieną pradeda ir užbaigia naujienomis iš Ukrainos. Galėtume ir tiksliau parašyti – naujienomis apie nedemokratiškus valdžios veiksmus ir žmonių pasipriešinimą. Ta proga peržiūrėjau kolegos žurnalisto iš Ukrainos Konstatin Usov įžvalgas, kuriomis jis su manimi dalinosi prieš pernai Švedijoje vykusiame interneto laisvei skirtame tarptautiniame forume.

Kuo šis interviu aktualus šiandien? Jis labai daug paaiškina apie Ukrainos valdžios elgesį su žmonėmis. Ne tik šiomis dienomis, bet ir gerokai anksčiau iki kilusio gatvių protesto dėl Ukrainos prezidento V. Janukovičiaus sprendimo nesiekti integracijos į Europos Sąjungą. Tai, apie ką kalba Kostia, jau tada rodė labai aiškius signalus, kad V. Janukovičius nelabi jau rūpinosi integracija į ES ir demokratinės šalies kūrimu. Tačiau ir tada, ir dabar galiu tik džiaugtis ir didžiuotis savo kolegos drąsa dirbti žurnalistu Ukrainoje. Dirbti žurnalistu, kuris kritikuoja valdžią ir rengia slaptus žurnalistinius tyrimus, o ne dirba propagandistu valdiškuose televizijos kanaluose.

Todėl šis pokalbis apie Ukrainos kalėjimą Nr. 1 yra labai simboliškas šiomis dienomis, kai matome akivaizdų faktą – pasikinkiusi jėgos struktūras Ukrainos valdžia „gražiai ir taikiai” bando nuslopinti žmonių pasipriešinimą valdžios cinizmui.

10 komentarų

    1. ŠS

      Mariau, puikiai baksnoji pirštu. 🙂 Demonstracijos kaip ir rytų išmintis. Mutavome.

      Atsakyti
      1. ŠS

        ar demonstarcija būna, kai vyrauja taika ir ramybė?. galima pasidomėti kuo baigiaisi visos vadinamos taikios demonstracijos.

        Atsakyti
        1. ŠS

          Mariau,paskutinis klausimas tikrai ne tau. 🙂 Tu nerealus 🙂 Tu iš kitos planetos.
          Arba aš išprotėjau.

          Atsakyti
          1. qwerty

            Labiau nei Mariaus išmintis mane žavi ŠS susižavėjimas Mariumi, Tokie dalykai ir yra tikrosios vertybės.

          2. ŠS

            😆 valio qwerty, manimi žavisi. Beje, qwerty, ir tu galėtum žavėtis Mariumi. Bet „kažkas” tau neleidžia ir tas „kažkas” stapdo tave.

  1. Dainius Radzevičius

    Mariau, tai Ukraina dabar visa yra lyg griežto režimo kalėjimas, kurį trumpalaikiais lankymais džiuginas ES ir Rusija.

    Atsakyti
    1. Marius

      Dainiau, psichiatrijoje yra toks Roršacho testas: dešimt simetriškų rašalo dėmių iš eilės pateikiamos pacientui, vis klausiant, ką jis jose įžvelgia? Panašu, kad Ukraina tau asocijuojasi su kalėjimu , o Rusija ir ES su lankytojais 🙂
      Realybę kiekvienas mes matome ir vertiname per savo proto filtrą ir psicho – emocinę būseną.

      Atsakyti
  2. Marius

    Jokio kalėjimo Ukrainoje nėra! Pačios masės tapo vieno politiko privilegijuotos politikos įkaitais! Deja, esminė priežastis ne prezidentas Janukovičius, o prioritetas materialiniam gerbuviui, Europos sąjungos pyragui. Dėl to pyrago daugelis pasiruošę užmušti savo prezidentą. Janukovičiaus oponentai trokštantys perimti valdžią manipuliuoja tomis masėmis kaip svoriu. Dirbti niekas nenori , o apetitas materialinėms gėrybėms didžiulis. Todėl emocijos liejasi per kraštus. Deja, šis kelias yra tupikas, ne gyvybingas kelias, jis atgyvena.

    Atsakyti
    1. ŠS

      taip, Europos sąjungos pyragas labai gardus. Mes tik lapnojame išsišiepę ir vistiek nelaimingi. Jei galėtume,tai visus užmuštime, kas valdžioje, ne tik prezidentus. Geriau jau tarakonus namuose išsinaikintume ir tai būtų smagiau.:)
      O Ukraina, tai manau,kad mums visiems dzin. Nedzin tik tiems kurie save parodyti nori.

      Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *