Gegužės 1-oji. Ką švenčiame? Viską :-)

pagal | 2014/05/01

Šiandien daugeliui (deja, ne visiems) Lietuvos žmonių šventinė diena. Nereikia dirbti. Tai reiškia, kad galime smagiai ir įdomiai švęsti. Ir progų yra daugiau nei pakankamai – ir ES narystei 10 metų, ir dirbantieji ar nedirbantieji profsąjungiečiai į gatves išėjo. Vilniuje jau ryte gatvės nusidažė  raudona socdemų spalva. O ir patys socdemai su savo priešakinės linijos gvardiečiais A. Butkevičiumi ir Z. Balčyčiu Vilniaus gatves „puošia”.

Žiūrėdamas per langą galėčiau ir be minėtų priežasčių pasakyti, kad diena yra šventinė – saulė už lango, laisvadienis viduryje darbo savaitės, vaikai džiaugiasi proga pabūti su tėvais, rytinė kava ir paukščių čiulbesys už lango 🙂 Ko dar bereikia? 🙂

Tačiau netrukus pajudėsiu į Vilniaus centrą ir kažkaip pervertęs naujienų portalų antraštes netyčia pagalvojau – o ką iš tiesų šiandien švenčiame? Tarptautinę darbo dieną? Narystę ES? Lietuvos sėkmę? Jei atvirai, sunku būtų išskirti kurią nors iš priežasčių? O ir prasmingesnį šventimą suorganizuoti dėl to labai labai nepaprasta. Todėl tiesiog judame į miestą su visa šeima 🙂 Nes vyksta tiesiog šventinis koncertas 🙂  Minėjimus praleidau. nes nelabai ką ir yra minėti. Tai supratau dar kartą perskaitęs kolegų ir bičiulių iš Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos kvietimą:

Kviečiame į Tarptautinės darbo žmonių vienybės dienos ir įstojimo į Europos Sąjungą 10-mečio minėjimą!

Gegužės 1-ąją 9.30 val. renkamės Vilniuje, prie LR Seimo.

Gedimino prospektu vyks eitynės iki Vinco Kudirkos aikštės, ten 10.40 val. vyks Tarptautinės darbo žmonių dienos ir įstojimo į Europos Sąjungą 10-mečio minėjimas.

Pasibaigus minėjimui (Vilniaus g.– Žaliasis tiltas–Upės g.) eisime link Baltojo tilto, ten 12 val. bus surengtas šventinis koncertas.

Iki susitikimo gegužės 1-ąją

Laukiame Jūsų su šeimomis, bičiuliais, kaimynais.”

Todėl kol šventė nesibaigs vakare vykstančiu kitu koncertu, nieko tokio nešventinio nerašysiu 🙂 Gal rytoj.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *