Kokia bus nauja žurnalistų karta Lietuvoje?

pagal | 2010/04/18

Šį antradienį (balandžio 20 d.) 10.05 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie naują žurnalistų kartą ir jos vertybes.

Žiniasklaidos kritika šiandien jau pasiekė tokį lygį, kad daugelio nebestebina atvirai reiškiamas nepasitenkinimas visu žiniasklaidos turiniu ir žurnalistika apskritai. Daugelis skeptikų atvirai teigia, kad praktiškai dingusi yra tiriamoji žurnalistika, daugelis profesionalių žurnalistų iškeitė profesiją į pelningesnes veiklas, o ekonominė krizė dalį žurnalistų neva pavertė reklaminio ar taip vadinamo „užsakomojo“ turinio kūrėjais.

Kai kas atvirai kalba, kad žurnalistika atsidūrė vienos rimčiausių krizių akivaizdoje ir jos ateitis miglota. Šia tema balandžio 16-18 dienomis Turkijoje susirinkę į kasmetinį savo kongersą diskutavo ir visos Europos žurnalistai. Jie bandė spėti, kokia ateitis laukia profesionalių žurnalistų ir žodžio laisvės Europoje. Žurnalistus vienijančios organizacijos dalinosi savo vizijomis ir idėjomis, kaip puoselėti profesionalią žurnalistiką. Vienu didžiausių iššūkių, be jokios abejonės, tampa ir technologinė pažanga, ir vartotojų įpročių kaita.

Todėl laida „Žiniasklaidos anatomija“ kelia klausimą, kokią naują žurnalistų kartą pavyko užauginti per 20 Lietuvos nepriklausomybės metų? Pokalbyje apie tai dalyvauja laikraščio „Studentų era“ aktualijų skilties redaktorė Eglė Jasukaitytė, studentų radijo „Start FM“ laidos „17-as puslapis“ bendraautorė Inga Janiulytė, laikraščio „Studentų era“ vyr. redaktorius Karolis Vyšniauskas.

Laidą „Žiniasklaidos anatomija“ bendrai rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Žinių radijas. Studijos tel. 8-5-2431431.

3 komentarai

  1. sip

    tikekimes kad bus maziau idiotu, nes dabar ju ziniasklaidoj pilna

    Atsakyti
  2. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Simai, pataikei – panašiai ir kalbėsime:-) Tai laidos įrašas, nes aš dabar išvykęs į Baku 🙂

    Atsakyti
  3. Simas

    Mūsų žurnalistika, net nesant krizei, labiau orientavosi į pinigus, nei į kokybę… Manau, kad kalbant apie Lietuvos žurnalistiką, reikia kalbėti ne tik apie krizę, bet apie patį lietuvišką mentalitetą, kuris iš principo nesiskiria nei žurnalistikoje, nei kitose srityse… Finansinė nepriklausomybė, orumas, žinoma, svarbu, tačiau tai, mano manymu, nėra pagrindinis dalykas analizuojant Lietuvos padėtį.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *