Teisėjas Audrius Cininas – teismų veiklos viešumo pavyzdys

Vakar Teisingumo ,ministerijoje vykusioje konferencijoje, skirtoje teismų veiklos viešumo problemoms ir iššūkiams, pasakiau paprastą mintį – vadinamojoje pedofilijos byloje maksimalų padorumo ribas išlaikantį viešumą facebook tinkle ir savo interneto svetainėje užtikrinantis Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo teisėjas Audrius Cininas yra vertas didesnio pripažinimo visoje teismų sistemoje.

Jo bandymai aiškiai ir trumpai informuoti visuomenę apie bylos eigą, priimamus sprendimus, jų argumentus – tai geros praktikos pavyzdys, Jis yra revoliucinis. Bet tuo pačiu ir ne griaunantis teisinės sistemos principus, o juos pakylėdamas į akivaizdžiai naują, kokybišką veiklos organizavimo lygį.

Štai kad ir paprastas pavyzdys, kaip teisėjas paaiškina A. Ūso bylą ir jos eigą (atsotogos ir bylos nagrinėjimo nukėlimas į rudenį) bei galimas interpretacijas dėl šios bylos politizavimo rinkimų kontekste:


„Nagrinėti A.Ūso bylą dabartinė teisėjų kolegija paskirta 2012 m. balandžio mėnesį. Nuosprendį skelbti planuojama 2012 m. spalio – lapkričio mėn. Taigi – 6- 7 mėnesiai. Badantiems pirštu, kad tai daug, siūlau pasižiūrėti kiek laiko ir po kokias instancijas byla trankėsi prieš tai, kiek laiko įprastai trunka kitų, bet kokių baudžiamųjų bylų nagrinėjimas. Gal kam bus įdomu pasidomėti ir kiek laiko trunka kai kurių bankininkų vien tik ekstradicijos procedūros kitose šalyse. Ši byla nesuteikia nei vienam iš teisėjų kolegijos jokių lengvatų ar privilegijų, mes kaip skendome, taip ir skęstame rutininiame kitų bylų sraute. Kaip lipo, taip ir lipa ant galvos kas tik gali su prašymais, pareiškimais, skundais, pretenzijom ir sąmokslo teorijom.

Neturiu jokių įgaliojimų nustatyti kitų teisėjų, prokuroro, advokato atostogų grafikus. Bet gal pirštais į tai badantys susivienys, nueis nežinau kur ir padarys taip, kad visos atostogos, visi posėdžiai kitose bylose būtų atšaukti ir visi A.Ūso proceso dalyviai nuo rytojaus dalyvautų tik jame? Aš pirmas pasiruošęs atsisakyti visų savo atostogų, laisvo laiko, šeštadienių, sekmadienių ir kitų bylų, pabaigti šią bylą ir paskelbti nuosprendį per mėnesį- du.

Ši byla yra BAUDŽIAMOJI byla, ji nėra rinkimų kampanijos dalis, todėl vesti kažkokias paraleles tarp šio proceso ir įstatymų leidžiamosios valdžios rinkimų – absurdiška. Visiškas absurdas ir Konstitucinio valdžių padalinimo principo nežinojimas yra tiesimas paralelių tarp šio – TEISMINIO – proceso ir ĮSTATYMŲ LEIDŽIAMOSIOS valdžios rinkimų. Teismas nagrinėja bylą pagal savo, o ne pagal Seimo rinkimų grafiką. Kažkam gal naudinga, kad nuosprendis bus po rinkimų. Taip pat gal kažkam naudinga būtų, kad nuosprendis būtų prieš rinkimus arba net rinkimų dieną. Bet man tai nerūpi.

Geros dienos visiems.”

Mane toks paaiškinimas privertė kiek kitaip pažiūrėti į kai kurių asmenų viešus sąmokslo teorijų kelimus. Todėl šis teisėjas yra vertas ne tik pagarbos už drąsą ir inovatyvumą (juk žinome, kokia uždara ir konservatyvi yra teismų sistema), bet ir mažų mažiausiai jo patirtis turi būti perkeliama į aukštesnes teismų instancijas. Juk gera praktika ir pavyzdžiai turi įkvėpti esminėms reformoms visus teimus, o ne tik pasilikti pavienių bylų ar teismų geros praktikos pavyzdžiais. Nudžiugino mane ir dar vienas faktas – teisjėo Audriaus Cinino veiklos viešumo praktika buvo teigiamai įvertinta ne tik žurnalistų ar atskirų teisininkų, bet ir pačio Aukščiausiojo teismo pirmininko Gintaro Kryževičiaus. Tai labai svarbus ženklas ir signalas, kurį aš asmeniškai vertinu kaip pozityvų postūmį esminėms teigiamoms reformoms.

Todėl matydamas, kad vos trijų valandų Teisingumo ministerijos surengta konferencija leido įvairių teisinės sistemos institucijų atstovams pasidalinti pažangia patirtimi ir savo požiūriais o ne vien girtis pasiekimais ar verkti dėl nesėkmių, turiu pripažinti vieną faktą – ghreita, papratsa ir efektyvu. dėl to norėčiau padėkoti ir konferencijos moderatoriui Ryčiui Juoza[avičiui. Nors ir nesu konferencijos organizatorius 🙂

66 komentarai

  1. Marius

    Qwerty, pas ką šviečia virš galvos Aureolė daugiau ant galvos nieko dėtis nebereikia. Nebent nieko šalto negerti jei +40 nes apsunksi, prakaituosi. Kai įšorėje karšta nereikia konfliktuoti, o taip pat gerti karštą gėrimą, labai gerai karšta žalia arbata.
    Salamaleikum!

    Atsakyti
  2. Qwerty

    Na, o kol Dainius surietęs savo ilgas, kaulėtas kojas skrisdamas į saulėtus pietus snūduriuos, mes visi mėgausimės futbolu. Po to gal trauksime naktinėt.Kažkur jau kraunami Joninių laužai…

    Atsakyti
  3. Qwerty

    Dainiau, Taškente karštis žymiai lengviau pakeliamas nei Lietuvoje tačiau, kuomet būna apie ar virš 40, tai patarčiau butinai ką nors ant galvos užsidėti, nes tiesioginiai spinduliai neigiamai veikia.

    Atsakyti
  4. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Regina, smagių Jumo Joninių. Netreukus turėsiu lipti į lėktuvą ir ruoštis rytojaus karščiui 🙂 Morališkai, nes plius 37 man bus tikrai per daug.

    Atsakyti
  5. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    pn, tai logiška išvada. Taip veika teisinė sistema. Todėl ur sakau, kad teisinis verdiktas dažnai yra ne tik toli nuo tiesos, bet ir nuoteisingumo. Be kol geresnės sistemos žmonės nesugalvojo, belieka naudotis esama.

    Atsakyti
  6. pn

    šiaip skaitytoja,

    Dėl „iš kur tai žinote?”. Teismas remiasi ikiteisminio tyrimo surinktais įrodymais ir pakankamu jų keikiu. Kadangi daugelio svarbių duomenų ikiteisminio tyrimo metu nebuvo surinkta (tai nustatyta objektyviai ir dėl to nubaustas ne vienas pareigūnas), teismas remsis tik tuo, ką turi ir pagal tai skelbs nuosprendį. Taigi išvada gan aiški.

    Atsakyti
  7. pn

    Dainiau, nežinau kokiuose šaltiniuose jūs semiate savo duomenis, bet nei medicinine, nei „buitine” prasme Kedys nepriskirtinas pedofilams.

    Ir niekas nekviečia tikėti arba netikėti Kedžiu ir jo surinktais įrodymais. Bet galima tikėti arba netikėti mergaite, psichiatrų patvirtinimais, antriniais įrodymais, galų gale galima susimąstyti, ką reiškia ne kartą užfiksuotas Stankūnaitės melas. Bet ir tai neverčia pasirinkti kurią nors pusę. Profesionalo pareiga išlikti diskretiškam, to jums ir linkiu.

    Atsakyti
  8. Regina

    Dainiau, gal po švenčių palikim šią temą…susiskaičiuosim visi, kas kam ką gamino (nors aš naiviai galvojau, kad gamyba yra dviejų žmonių sutartinis reikalas)…Gero vakaro 🙂

    Atsakyti
  9. šiaip skaitytoja

    qwerty,atsargai..”einu daržo ravėt” tai slaptąžodis,gerai ,kad iškart atskleidėte iki kulnų.Dabar belieka tik į prokuratūra atiduot ir byla baigta.

    Atsakyti
  10. Marius

    Qwerty, atskleisti kitą iki pat kulnų vieni juokai, nes vertintojas tai pats, bet problema tai ne tame, o jeigu jis neatitinka tavo etalono, kur padėsi neįtinkantį?

    Atsakyti
  11. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Regina ir pn, išvadas darau ne teisines. Tai teismo jurisdikcija. Jei Jus domina žodžio pedofilas suteikimas D. Kedžiui, tai viskas paprasčiau. Pažiūrėkite į šio žodžio medicininę ir buitinę reikšmes. Nesu nei medikas, nei teisininkas, bet su nepilnamete miegantis ir su ja vaikus gaminantys brandus vyriukas man neteikia jokio pasitikėjimo, kai aplink pedofilais vadina kitus. Na nepykite, netikiu juo nors tu ką. Ir netikiu jo neva surinktais įrodymais. Tad nėra čia jokio įžeidinėjimo ar kažko panašaus. Jei norite, pasakysiu tą patį kitaip. Pvz., D. Kedys jautė lytinį potraukį nepilnametėm mergaitėm, o su viena jų net vaiko susilaukė. O po to to vaiko nenorėjo tai užaugusiai mergaitei ir su juo nebegyvenančiai duoti auginti. Sau pasiliko.

    Atsakyti
  12. qwerty

    Atrodo tokia smulkmena, tik juokelis-Oi …varau daržo ravėt..:), o keletą kartų pakartotas gali parodyti, atskleisti visą žmogų, iki pat kulnų.

    Atsakyti
  13. Marius

    pn, neatitiko Radzevičius tavo etalono. O kas jį gali atitikti? Yra toks posakis, kad nepakeičiamų nėra. Bet nėra tokių, kurie idealiai įtiktų kiekvieno protui.

    Atsakyti
  14. šiaip skaitytoja

    pn.Čia niekas nieko nedangsto.Jei jau Tamstai aiškus teismo sprendimas,tai iš kur?iš kur tai žinote?
    Taigi niekas nieko nedangsto,nes ir Jūs žinote ir aš ir P.Regina ir t.t..
    Mes visi žinome teismo sprendimą.Tai kur čia dangstymasis?Visi viską žinome ir jokio dangstymosi čia nėra.Ir nereikia čia jokių žurnalistinių nusistatymų ar nenusistatymų.

    Atsakyti
  15. pn

    Mane sutrikdė ne tai, kad laidomasi įžeidimais, nesulaukus teismo sprendimo, – būsimas teismo sprendimas yra gan aiškus. Bet sutrikdė pats pagiežos faktas, liudijantis Radzevičiaus nesivaldymą, išankstinį, nežurnalistinį nusistatymą ir jo dangstymą.

    Atsakyti
  16. šiaip skaitytoja

    Taip,Regina.Dainius garantuotai žino teismo sprendimus,kaip ir Tu prokuratūros..Manau kažkas ir iš tamstos pusės negerai…Gal vyras prokuroras?

    Atsakyti
  17. šiaip skaitytoja

    nu…na .. ir t.t.. neįmanoma,net per šventes patylėt..?
    na ir duoda tie „diedai” ir netingi..:)
    Mariau,nu ką aš babulė žinau…,bet atrodo,kad
    jau nebe Janutienė,D.Radzevičiui pora,be tu..
    su Dainiumi.R..Ką aš žinau jei jau įteisina tokias poras tai gal ir galima?:)
    Tik kažkaip du batai ant vienos kojos…Įtartina..
    Klausimai jau vienodi..,bent PN atžvilgiu…
    PN tik nesinervink..vistiek čia kažkos sąmokslas..
    Oi …varau daržo ravėt..:)

    Atsakyti
  18. Regina

    Dainius jau turbūt žino būsimą teismo sprendimą, kad daro tokius pareiškimus Kedžio atžvilgiu?

    Atsakyti
  19. Marius

    pn,
    O dėl to, kad Radzevičius išvadino Kedį pedofilu, tai tik dar tiems, kurie mano kitaip malkų į ugnį.
    Radzevičius nepasitiki Kedžiu, kaip violetiniai nepasitiki teisėsauga. Kaip nepasitikintys teisėsauga negali atsiverti teisėsaugos atžvilgiu, taip Dainius negali atsiverti Kedžio, violetinės minios atžvilgiu.
    Todėl jokie argumentai Dainiaus negali įtikinti tik Teismo sprendimas, o violetinė minia nepasitiki teismais, todėl juos gali įtikinti tik įtinkantis jų protui teismo sprendimas. Įtinkantį jų protui teisingą sprendimą jie ir įvardija TIESA, o neįtinkantį NETIESA.
    Todėl dabar susikalbėjimas, susitarimas neįmanomas, o tik kova. Ir toje kovoje kas ką..!
    Violetiniams yra vienas šansas, laimėti rinkimus. Tuomet jų rankose atsidurs jėgos struktūros, bet priešinga pusė tai suvokia ir bus pasipriešinimas, kad tokių fokusų neįvyktų. Nenustebčiau jei rudenį, o gal net dar ir iki rudens sulauksime įvairiausių netikėtumų, siurprizų…

    Atsakyti
  20. Marius

    pn,
    Ko čia nesuprasti, kuri violetinė sodresnė!? Viskas labai paprasta.

    Sodresnė spalva ta, kuri turi mažiau jėgos, nes geri, sveiko proto ir teisūs yra tie, kurių rankose daugiau jėgos.
    Jeigu jėga pereitų į griaunančių valstybės pamatus rankas, tuomet automatiškai įvyktų ROKIRUOTĖ, staigiai persiverstų vertybės.
    Tie, kurie buvo geri, etiški ir t.t. taptų nesveiko proto ir valstybės pamatų griovėjais.
    Tokios rokiruotės istorijoje ne naujiena, kai didvyriai tampa išdavikais, o išdavikai didvyriais ir t.t.

    Atsakyti
  21. pn

    Detaliau? Juk viskas kaip ant delno. Pirmiausia Radzevčius Kedį išvadina pedofilu, nepasidomėjęs pedofilijos termino reikšme, paskui, truputį pasidomėjęs ir supratęs, kad klydo, ima išsisukinėti kurdamas „buitinio” pedofilijos termino apibrėžimą ir keliuose komentaruose jį atkakliai prastuminėja. Nesolidu. 🙂 Ir nereikia aiškinti, kad tai tik asmeninė nuomonė. Tai irgi nesolidu.

    Skelbiant nešališkumo vertybę, derėtų pradėti nuo savęs.

    Trumpiau tariant, Lietuvoje violetinė spalva turi du atspalvius. Ir jau nebesuprasi, kuri violetinė yra sodresnė.

    Atsakyti
  22. PN

    Dėl čia paliestos pedofilijos temos… šiek tiek sutrikdė Radzevičiaus pareiškimai. Ne tiek dėl to, kad nekorektiški, bet, nesupykit, paremti akivaizdžiu nemokšiškumu.

    Atsakyti
  23. PN

    Mane taip pat maloniai nustebino A. Cinino tinklaraštis. Šaunu, kad teisėjas atsako į viešumoje keliamus klausimus. Kita vertus, užjaučiu jį dėl komentuotojų atakų 🙂

    Atsakyti
  24. Dainius Radzevičius

    Regina, prokuratūra tiesos visos niekada nenustato. Jie ieško kaltės įrodymų. Kartais randa, kartais ne. ir vienu ir kitu atveju jų tiesa sava tiesa papildo geras ar blogs advokatas. Teisėjas iš dviejų lipdo vieną. Tačiau visa tiesa yra platesnė. Tai mes suprasdami jos ir tikimės kažkodėl iš prokurorų. Nes tipo algas mokam. Bet jie negali visur visada ir apie visus tiesą rasti. Tu kažkodėl dėl to siunti. Aš – ne. Tu kauniesi su savo iliuzijom ir realybe. Neverta. Mes turim siekti pilnesnės tiesos. Bet…. Teisine prasme yra labai riboti dalykai, kurie laikomi įrodymais. Kai kurie jų, jei laiku nerandami, nebus rasti niekada. Tai kartais rekkia tai pripažinti. Ir tiek.

    Atsakyti
  25. šiaip skaitytoja

    Šiaip tai mano „kaime” kaimynai pradeda Jonines švęst:)
    gera proga,jei ne švęst,tai bent laužą susikūrt,pasedėti ir patylėti.
    Taigi visiems gero savaitgalio.

    Atsakyti
  26. Marius

    Regina, kovok prieš prokuratūra, su gera nuotaika blynus kepdama, savo vyrui kojines plaudama ir rūpindamasi, džiaugdamasi savo vaikais, vasara. Miške daug žemuogių, tuoj prasidės grybai.
    Būk laiminga.

    Atsakyti
  27. šiaip skaitytoja

    Įdomu tai,kad Regina tikrai įsitikinusi,kad jau jai tikrai niekas neplauna smegenų.Nes,ji ,viską žino ir tuo savo žinojimu yra apsdraudusi.
    O ką? jei kam išplaus?..nemanau,kad bus blogiau,nei žarnyno plovimas..nebeliks „pavojingų” bakterijų tik
    „gerosios”:)

    Atsakyti
  28. Regina

    P.S. Aš kaip ir kalbėjau apie prokuratūrą, o tamsta nuvedei apie rinkimus…Vienas apie ratus kitas apie batus…

    Atsakyti
  29. Marius

    Regina,
    panašiai buvo su tais, kurie reikalavo ne tiesos, bet laisvės. Kai kas sėkmingai “prasisuko“, o nemaža masė teliko tik nebereikalingais įrankiais. Todėl jie dabar nusivylę, kad ne tokios Laisvos Lietuvos tikėjosi. O kokios? Tokios, kuri įtiktų jų teisingam proto supratimui. Kas tai per protas, kuris kelia reikalavimus jam visados įtikti? Štai nuo ko siūlau pradėti, o ne lakstymo su megafonais ir plakatais. Kažką pakeisti galima tik pradedant nuo savo proto, o ne nuo kaltų paieškos dėl nelaimingo gyvenimo. Mano manymu ankstesnių revoliucijų metodai yra atgyvena. Dabar ieškoti kitokių būdų labiau adaptuotų prie besikeičiančios realybės. Galima pradėti daryti revoliuciją tyliai be skambių lozungų, o nuo savo proto ir psichikos pažinimo. Tokių rinkėjų taps nebeįmanoma suvedžioti, mulkinti.

    Atsakyti
  30. Regina

    Įtikinai, smegenų plovėjau – tie kurie ieško TIESOS, yra agresyvūs ir nesveiki ir, pagal tave, geriau eitų BLYNŲ KEPTI..Ta smagia gaida ir pabaigsime diskusiją.
    SĖKMĖS, toliau kažkam plaunant smegenines 🙂

    Atsakyti
  31. Marius

    1. Pirmas Trečio pasaulinio karo etapas buvo vartotojiškoji ideologija ir moralinių normų griovimas. Kalama į galvas buvo gerbuvio aksioma. Bankai dalijo paskolas, visi kūrėsi sau asmeninį gerbuvį ant chaliavos ir lėbavo.
    2. Antras etapas šokas – dirbtinai sukelta ekonominė krizė! Pirmiausia pripratino, o paskui sudavė smūgį pscihikai, atėmė garantijas, stabilumo jausmą , pscihikoje sukėlė nežinomybės jausmą dėl rytojaus. Daugelis pajuto, kad sena ir įprasta griūva, o naujo dar nėra. Laikyti pscihiką tokioje būklėje puikus būdas ją griauti. Bet per ilgą laiką daugelis adaptavosi. Bet strategai tam ir strategai: atsiuntė paukščių, kiaulių gripą, kad per daug gerai nesijaustų.
    3. Pedofilija tai dar vienas puikus strategų smūgis pscihikai, nusitaikytą į labai jautrią vietą.(buvo ir Latvijoje patikrintas šis metodas)
    4. Laikyti pscihiką nežinomybėje dėl rytojaus, savo vaikų ateities, nerime, baimėje, panikoje, įtampoje yra galingas ginklas.
    5. Tik esant tokiai pscihikai galima lengvai valdyti minią. Sukelti paniką. Jie patys vienas kitą užspaus.
    6. Netgi banko Snoro žlūgimas irgi sudavė smūgį žmonių pscihikai. Niekas nesitikėjo, kad gali šiais laikais žlūgti bankas, kurio kioskeliuose kievienas moka komunalinius mokesčius.
    7. Valdžia jau yra pasiemtimo būsenoje, bet toliau bus visiškas pasimetimas ir nežinojimas ką daryti.
    8. Gamtos kataklizmos, derliaus netektys irgi gali būti dar vienas smūgis.
    9. Produktų bus pilnos parduotuvės, bet ne visiems įperkama. Kokybiški produktai išrinktiesiems, o kitiems antrarūšiai, o dar geriau genetiškai modifikuoti.

    Galima būtų pratęsti šia temą ir toliau, bet… Nerikia bijoti faktų. Įšeitis yra, bet reikia pradėti nuo savo pscihikos ir proto pažinimo.
    Nes trečias pasaulinis karas vyksta pirmiausia būtent čia.

    ( Regina, tu pamastyk ką reiškia: man reikia TIESOS? Bulvinių blynų tu su TIESA neišsikepsi. Tiesa tai tik tam tikros rūšies proto abstragti kategorija. Jei reikia tau tiesos, tai jau pscihikoje nėbėra stabilumo, garantijų jausmo, o reikalavimas įtikti tavo proto teisingam supratimui yra. Iš čia ir agresyvumas vardan tiesos ir t.t.

    Aš nei kiek nenustebsių jei kas nors vieną dieną Daukanto aikštėje susidegins vardan TIESOS.
    Linkiu, kad mano žodžiai neišsipildytų.

    Atsakyti
  32. Regina

    Prokuratūra BEJĖGĖ? Tai, palauk, kam mes turim išlaikyti šitą instituciją? Man ir daugeliui įtikti nereikia. Man reikia tiesos..Pedbyloje, prokuratūra eina stumiama atbula, nes ji buvo apskundusi teismo sprendimą atnaujinti bylą mirusiam asmeniui….Tai ko iš jos galima tikėtis? Tinkamo kaltinimų palaikymo? Iš savo gyvenimo praktikos galiu pasakyti, kad tik gerai prokuratūrą sužnybus už kiaušų, galima ją nuvesti tiesos keliu. Tada ir teismas būna teisingas…nes tešlą maišo prokuratūra, o blyną kepa teismas…

    Atsakyti
  33. šiaip skaitytoja

    Mariau,taigi kaip ir gaunasi,kad mes patys save ir susinaikinsime ir dėka savo „teisingo” proto ir pažeistos psichikos? ,o gal tai ir yra trečiasis pasaulinis karas? Mes tik nesuprantame?Tada būtų liūdna ir graudu.Bet vistiek kai nebebus seno gims kažkas
    naujo ir nebūtinai blogesnio.

    Atsakyti
  34. Marius

    Regina, jei įsigylinsi tai tarp mano aiškinimų terasi tik surinktus faktus. Tai ne teorija, o konkrėtūs faktų rinkinukas. Iš faktų ir tik iš faktų susidėlioja visas vaizdas Pussle. Tai ne sąmokslo teorija, tik faktai.
    Prokuratūra yra bejėgė tau ir tokiems kaip tu įtikti, tai faktas irgi. Ji nepriklauso nuo tavęs ar manęs Regina, tad gerbkime faktus, o ne įsivaizdavimus.
    Viskas ką aš aprašiau jau vyksta ir tai patvirtina faktai. Stebėk įvykius toliau.

    Atsakyti
  35. Regina

    Mariau, kelias minutes dar skirsiu tau…Sutinku su tavim, kad požiūris formuojasi mūsų sąmonėje, o jį išišorės veikia daug kas – artimieji, kaimynai, politikai, žurnalistai, „alaus klubai”…ir t.t. Tačiau kompetetinga institucija, kuri turi tokiais atvejais formuoti visuomenės požiūrį – yra prokuratūra. Kaip vyko ikiteisminis tyrimas, kaip painiojosi prokuratūra – mes matėme ir jų teiginiai retą Lietuvos žmogų įtikino. Taip, kad pusė tiesos, dar nėra tiesa, o savo psichoanalitinius ir psichotroninius pasvaičiojimus susikišk į savo galimai išbliautą užpakalį :DDDD

    Atsakyti
  36. Marius

    Pedofilija, vaikų prievartavimas tai sunkus išbandymas psichikai, nes kiekvienas, kuris turi savo mažus vaikus galvoja apie juos.

    Motinos įsivaizduoja, kaip jos vaiką tvirkina kažkoks pedofilas. Kas vyksta psichikoje?
    Žiūrėdamos TV laidas šia tema, daugelis mamų lieja ašaras ir tuo pačiu trokšta spjauti tiesiai per televizorių kai kam į snukį. Štai kas vyksta daugelio žmonių psichikoje!

    O tu Dainiau nori, kad jie sutartų dėl kažkokių versijų, nebekovotų dėl jų. Versijos čia jau seniai nei prie ko. Strategų tikslas ir buvo su visa šia istorija suduoti smūgį į jautriausią psichikoje vietą. Manau, kad jiems pavyko puikiai!

    Dabar jokie susitarimai neįmanomi, nes pažeista psichika instinktyviai gina savo, įsivaizduojamai prievartaujamus pedofilų vaikus. Visas šis veiksmas ( gynyba ) vyksta žmogaus psichikoje.

    Destabilizacija psichikoje pirminė, o po to jau atitinkamas elgesys. Psichikos destabilizacija vyksta tokia galinga, žmonės yra įtikinėjami, kad netgi teisėja su advokatu negali apginti savo artimo vaiko nuo pedofilų, tai ką aš paprastas eilinis žmogus galiu?

    Destabilizacija žmonių psichikoje puiki proga kai kuriems politikams! Ir žiniasklaidos biznieriams! Juk tai puiki proga spekuliuoti ir kelti sau reitingus ar daryti šia tema bizniuką.
    Vyksta kova dėl žmonių su pažeista, destabilizuota psichika. Tie žmonės reikalingi politikams ir žiniasklaidos biznieriams kaip auditorija, įrankis. Pats žmogus, kurio psichika jau pažeista , destabilizuota jaučiasi pasiruošęs sudraskyti į gabalus pedofilus ir tuo pačiu jeigu pralaimėtų šią kovą, tuomet visiškai bejėgis, kaip paklusnus vergas, neturintis jokių šansų pasipriešinti. Tokios mintys gniuždo iki to, kad emigruoti iš Lietuvos arba net iki savižudybės.

    Visa tai vyksta psichikoje!

    Bet strategai tam ir yra strategai, kad jie nematomi! Galimai įtariamas pedofilija A. Ūsas miręs. Teisėjas Furmanavičius taip pat. Naruševičienė nužudyta, Kedys negyvas. Kas tas Aidas tik spėlionės.

    Kas liko? Liko mama Laimutė Stankunaitė su savo dukra, štai kas liko iš visos šios istorijos!

    Ir destabilizuota padėtis Lietuvos valstybėje!

    Daugelis šneka, kad už visos šios istorijos stovi tretieji asmenys, režisieriai, strategai.

    Bet niekas negali jų konkrečiai įvardyti, jie nematomi!

    Bet už tat realūs žmonių psichikoje!

    Kaip vyks kova realybėje su jais ( o ne psichikoje)?

    Kadangi strategai nematomi, tai išorinio priešo keliančio grėsmę Lietuvos valstybei realiai nėra.

    Todėl kova vyks tarpusavyje! Lietuva suskaldyta. Destabilizacija strategams pavyko puikiai!

    Jeigu žmonės pažinotų savo psichiką ir protą destabilizacijos planas strategams nebūtų pavykęs. Jokia pasaulinė krizė nebūtų pavykusi aplamai.

    Viskas yra pastatyta ant žmonių psichikos!

    Norite sužinoti kas yra tie strategai?

    Jie taps matomais kaip GELBĖTOJAI!

    Stebėkite atidžiai, jie panosėje, paslėpti pačioje matomiausioje vietoje, matomesnės vietos ir būti negali.

    Kūriama nauja pasaulio architektūra, maisto atsargos senka, burnų per daug.

    Kas paklius į išrinktųjų sarašą? Tik turtingi ir galingi. Bet kadangi jie patys žemės arti ir duonos auginti neis, tai jiems reikalingas luomas, kuris juos aprūpins. Strategams reikalingi vergai.

    Bet pirmiausia destabilizacija, jiems reikia išprovokuoti žmones, kad jie įšeitų į gatves ir pradėtų daužyti langus, deginti, elgtis kaip bepročių minia.

    Tuomet seks jėgos struktūrų pasitelkimas ir lyderių suėmimai.

    Paskui geležinė ranka,( o ne gailestingoji kaip daugelis tikėjosi) visus sustatys į savo vietas.

    Tvarka bus! Nauja pasaulio tvarka.

    Atsakyti
  37. Regina

    Šiaip, tai diskusiją pradėjome klausimu – gerai ar blogai naudotis teisėjams FB? Aš, kaip pilietė, manau, kad gerai. Tiesiog spėjau, kad šitą dalyką paskatino daryti būtent pedbyla, nes teisėjų bendruomenė iki tol buvo linkusi būti labai uždara.Beja, manau, kad Lietuvoje įvesti tarėjų institutą, t.p. paskatino pedbyla. Išvada- nėra to blogo, kad neišeitų į gerą. O kaip bus toliau – pamatysim. O visiems žurnalistams linkiu būti tik objektyviems ir bešališkiems, o užsakomuosius straipsnius ir laidas būtinai pažymėti atitinkamais ženkliukais 🙂
    Geros dienos!

    Atsakyti
  38. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    regina, Jūsų teiginys apie prostituciją yra net ne klausimas. Su juo nesutinku visiškai, bet neturiu laiko ir noro tai įrodinėti. Jūsų sakinmys maždaug skamba panašiai kaip ir štai toks „visos motreys kalės”, „visi vyrai idiotai”. Pati žinote, kad tokie apibendrinimai – netiesa. Bet jei jums patogiau tuo tikėti… Yra dar toks apibūdinimas apie anoniminisu interneto komenatatorius. Bet jo nesakysiu. Nneoriu Jums taikyti. nenoriu įžeidinėti. ir taip būtų nesąžininga.

    Atsakyti
  39. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Regina, gildija turi atsakomybę. Skaityikte Etikos sragų sprendimą, kuriuo TV3 dėl tokių laidų pripažino už etiks ribų. LNK kai kuriose laidose, mano įsitikinimu, irgi ne kartą riba buvo peržengta. Tik nemačiau tiek daug tų laidų. Beje, nė vienas mūsų gildijoje nėra tų laidų rengėjas. ten yra žmonės iš gatvės.

    Atsakyti
  40. Regina

    Dainiau, galite ir neatsakyti..Už jus atsakysiu aš…Žurnalistika yra viena iš PROSTITUTIŠKIAUSIŲ profesijų…Už pinigus galima ir velniui parduoti sielą, ar ne?

    Atsakyti
  41. Regina

    Dainiau, tai kodėl teigiate „žmogus, kuris viešai prabilo apie pedofiliją buvo pats pedofilas”? Kodėl LNK ir TV3 žurnalistai formuoja priešingas nuomones? Ar Jūsų gildija neturi už tai atsakomybės?

    Atsakyti
  42. Hyperbass

    Ponas Dainiau, ar PASIDOMĖJOTE Šarūno Paberaliaus istorija? 🙂 Ji su visu šitu makalu susijusi, nors ir netiesiogiai.

    Atsakyti
  43. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Kyla klausimų, kad daug kas ten ne taip ;_0 Tik atsakymų neturiu, Vien spėlionės. O kai kas jau žino tuos atsakymus ir juos skleidžia. Aš bandžiau pasakyti, kad palaukime tinkamų teisinių vertinimų, tada patarkime. Taip, yra suinteresuotso šalys. Jos turi savo subjektyvius vertinimus. Jos dozuotai teikia informaciją. tai irgi tiesa. mes galime labaiau tikėti vienais ar kitais. Tokią teisę turime. Bet… Iš to daryti politiką, akcijas ir piketus?… Sorry.

    Neseniai papasakojau vienam žmogui savo sufantazuotą versiją apie visą tą pedofilijos istoriją, Suradau kiekvienam mano teiginiui po kelis argumentus. Žmogus galvojo galvojo ir sako… „Logiška”. Bet jis labiau tiki kita versija. irgi rado argumentų. Bet tada jam pasakiau, kad galėjo būti ir kitaip nei aš galvoju ir nei jis. gali būti ir kita vfersija. Sutarėme, kad taip irgi įmanoma. Tad ko tada verta beprecedentė kova dėl versijos?

    Atsakyti
  44. Hyperbass

    Problema ponas Dainiau yra ta, kad visa šitą sluoksniuotą „Napoleono” pyragą kiekvienas bando valgyti kabindamas tai, kas jam patinka – vienas valgo biskvitą, kitas kremą, trečias uogienę.
    Visi Tamstos postai šia tema ir yra to saldaus sviestinio kremo nulaižymas nustumiant biskvitą ir rūgščią uogienę.

    Tarkim diskusijų pradžiai ta panelė yra šiam momentui žmogus be veido – mes nežinome nei jos amžiaus, nei išsilavinimo, nei kažkada deklaruotų pajamų, nei jų uždirbimo šaltinio. A.a. mergaitės tėvas kreipėsi daugybę kartų į teisėsaugą, jai nereaguojant – į žurnalistus, pats savom priemonėm fiksavo mergaitės parodymus ir juos viešino. Istorijos (dar ne)finalas – neaiškiomis aplinkybėmis žuvę eilė žmonių, mergaitės pusseserė grąžinta tėvui, įtariamam sunkokais kriminaliniais nusikaltimais ir yra už Lietuvos ribų, mergaitė grąžinta mamai, na ir t.t. ir t.t. Byla eilinį kartą stabdoma. Šį kartą iki rudens. Ar Tamstai NEKYLA KLAUSIMŲ, kad čia YRA KAŽKAS LABAI LABAI SMARKIAI NE TAIP?
    Nes jei norite kabinti tą sviestinį kremą, tai tada pasidomėkite, kodėl iš Stankūnų tėvystės teises atiminėjo nužudyta antros mergaitės mama, šitos beveidės gimdytojos sesė? Iš kur pas tą beveidę randas ant veido ir t.t. O kad a.a. Kedys buvo šmikis – nesigynčysiu, jo gyvenimo būdas nėra pats svarbiausias šitame pyrage.

    P.S. Dar priminsiu – apie ŠARŪNĄ PABERALIŲ PASIDOMĖJOT, AR NE?

    Atsakyti
  45. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Mariau, viskas teisingai surašyta. Tik dar pridurčiau nuo savęs, jog man net ir turint savo nuomonę, be galo malonu matyti ir kitas nuomones šioje erdvėje, paskaityti jas, pagalvoti, palyginti. Tikiu, kad keisdamiesi net ir stipriai angažuotomis nuomonėmis galime išgirsti skirtingų dalykų. Naudingų. Štai mano bloge galite rasti ir kritišką nuomonę apie teisėsaugą. ir ne kartą rašiau. tad žinodamas tą sistemą iš vidaus turiu rimtą pagrindą teigti, jog ta sistema iš principo nepasitikiu. tačiau tikiu, akd atskiri žmonės gali padaryti viską gerai net ir blogoje sistemoje. ir net geroje sistemoje blogiukai gali pridirbti. Todėl mano byloje su Vitu Tomkumi aš norėjau vieno – greitesnio teisingumo. Jo nebuvo ir maniau, kad dėl to kaltas VT ir iš dalies teisėja, kuri jam leido vilkinti nagrinėjimą. Kita vertus, kadangi tai man subejtkyvūs dalykai, jie aiškiai ir įvardinti. Manantys kitaip čia irgi rašo apie tai ;_0
    Tad dėkoju už tavo saliamoniškas įžvalgas 🙂

    Atsakyti
  46. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    regina, persdkaičiau, bet netyuriu ką pridurti ;-0 tad tik pakartosiu:
    1. Šiame bloge yra mano SUBJEKTYVI nuomonė. Galite vadinti net šališka. jei patogiau, Tai ir deklaruoju.
    2. Tomkus mane padavė į teismą už NUOMONĘ. Tai ir yra tiesa. Nors Lietuvoje ir kitur demokratinėse šalyse žmogus turi teisę turėti nuomonę, subjektyvią, gal net klaidingą. Už tai nebaudžiama.
    3. Žurnalistų sąjungai vadovauja žmogus, kuriuo pasitiki kolegos ir renka tokiu būti. Tai nėra objektyvūs kriterijai. Netgi pridursiu, kad tai lemia subjektyvus daugumos žmonių nuomonės išreiškimas balsavimu. Tad esu koks esu. ir dėkoju kolegoms už pasitikėjimą. Jau trečią kartą.

    Atsakyti
  47. Regina

    Mariau, ką tu čia parašei apie Dainiaus ir mano diskusiją, tie patys dalykai galioja ir teisėje: bandyk bylas suvartyti atbulai, į bylą sudėti tik kažkokią kryptingą medžiagą, dalį paliekant kaip nereikšmingą kontrolinėje byloje, ir rezultatą gausi priešingą.O kad tu čia pezi, kad Dainius gudresnis, nes dirbo teisėsaugoj…???…tai čia ne argumentas…Aš nedirbau, bet turiu gyvenimišką patyrimą, kaip prokuratūra yra kriminalinio pasaulio BUFERIS. Tai yra faktai. Nesu violetinė,o tik alyvinė…bet spalva vis tamsėja. O gyvenime vadovaujuosi tuo, ką išgyvenau, logika ir nuojauta. Kol kas tai mane dar neapgavo.

    Atsakyti
  48. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Hb, vadindami žmogų šiukšle, stojate į aiškią poziciją – įžeisti. Tad nėra prasmės daugiau diskutoti šia tema, nes pozicijos jau aiškios. Mano atveju aš pedofilu žmogų vadinu pagal faktą – turėjo snatykių ir potraukį vaikui. tai, kad dalis nepilnamečių turi santykių su pilnamečiais, nepuošia, visų pirma, pilnamečių asmenų. vaikai dėl to nekalti.

    Atsakyti
  49. Regina

    Mariau, ačiū už tokią išsamią analizę :)Iš dalies sutinku su teiginiu, kad mes esame savo proto (įsitikinimų) įkaitais. Nežinojau, kad Dainius dirbęs teisėsaugoje, bet tuo atveju jam minusas. Aš nesu dirbusi teisėsaugoje, bet iš savo patirties gerai pažįstu prokuratūros „buferiavimo” funkciją (tiksliai įvardijo EKSPERTAI.EU lyderis A.Nakas – prokuratūra, kriminalinio pasaulio didžiausias buferis). Su tuo esu susidūrusi, susiduriu ir šiandien ir tą galiu patvirtinti. O toliau, naudojuosi savo gyvenimo patirtimi, loginiu mąstymu ir nuojauta. Kol kas – visa tai manęs neapgavo. Beje, tikrai nesu violetinė, o tik alyvinė. Bet šita spalva kasdien tamsėja….

    Atsakyti
  50. Marius

    Į pasimatymą sutartu laiku neatėjo mergina.
    Peržvelkime dvi esmines priešinga reakcijas į šį faktą.
    1. Apgavo. Taip ir galvojau, kad ji gali neateiti. Tikriausiai turi kitą, pasinaudojo manimi ir t.t.
    2. Gal kažkas jai atsitiko svarbaus.
    Kaip matome dvi automatiškos ir priešingos reakcijos į vieną ir tą patį faktą.
    Pirma reakcija gynybinė, skepticizmas, nepasitikėjimas, įtarumas ir netgi išankstinis žinojimas, o antra atsivėrimas, tikėjimas kitu žmogumi.
    Manau dabar visiems aišku iš kur atsiranda sąmokslo teorijos ir manipuliacijos jomis. Jas kuria žmogaus protas su stipriomis gynybinėmis reakcijomis psichikoje, skeptikai, visažiniai, iš anksto nepasitikintys , trokštantys, kad jiems įvykiai, situacijos ir kiti žmonės visuomet tik įtiktų. Nuo to kas neįtinka jų protui, automatiškai stipri gynybinė reakcija. Reikalaujantis įtikti protas tampa agresyvus ir gynyba perauga į puolimą. Iš čia kritikavimas, drabstymasis purvais, įtarumas, skepticizmas, kažko negero įžvelgimas, savo teisybės įrodinėjimas , kova ir t.t. Gynyba nuo įvykių, situacijų, žmonių, kurie neįtinka.

    O dabar peržvelkite Dainiaus ir Reginos postus šioje temoje ir atkreipkite dėmesį kaip jie skirtingai kreguoja į tą patį faktą.
    Dainius yra dirbęs teisėsaugoje, žmonės iš ten jam nėra svetimi, jis kažkiek pažysta ir pačią sistemą ir žmonių kažkiek iš tos sistemos, jam jie nėra kažkokie pikti zombiai ir t.t. Regina jau išlanksto nepasitiki teisėsauga. Todėl Dainius gali džiaugtis reformomis teisėsaugoje ir parašyti specialiai Reginai romaną apie tai kokių gerų žmonių dirba teisėsaugoje ir t.t. Jokių šansų Dainius neturi pakeisti Reginos požiūrio į tą patį. Ji negali matyti tos pačios teisėsaugos Dainiaus akimis.
    Yra tik viena galimybė įtikinti Reginą, tai išmesti visus lauk iš teisėsaugos ir užpildyti naujais darbuotojais. Lygiai taip pat Dainius nepasitiki violetine minia, ar drąsos kelias partija ir jam kelia jie siaubą, jokie argumentai Dainiaus neįtikins.
    Lygiai taip pat yra ir su rinkimais ir rinkėjais.
    Todėl, jeigu žmogus tarnauja savo paties protui, kuriame stiprios gynybinės reakcijos ir reikalavimas, kad įvykiai, situacijos, kiti žmonės, valdžia įtiktų, lieka apgautas, nusivylęs. Jis pasmerktas ir gali kokia tik nori valdžią ar teisėsaugą, prokurorus rinkti.
    Jis paskui vėl keiks tą už ką pats balsavo ir rinko. Jeigu drąsos kelias partija laimėtų rinkimus, tai didžioji dalis, kurie už ją balsavo, po to prakeiktų, nusiviltų ir t.t.
    Tai neišvengiama, kol žmonės nepažįsta savo paties proto ir psichikos. Daugybė žmonių yra ne prokurorų, valdžios, o savo proto įkaitais.

    Atsakyti
  51. Regina

    Dainiau, bet kokios prievartos ir prieš bet kokį asmenį aš niekada nepateisinu….Tačiau santykiai,pagrįsti abipusiu sutarimu, nėra prievarta…Moterys duoda, vyrai ima…Gal jums nereikia aiškinti, nuo kiek metų panelės šiais laikais pradeda lytinius santykius? Beje, ką tuo metu veikė prievartaujamos Laimutės tėvai, kai ji nenakvodavo namuose.
    Dainiau, pats esate labai šališkas, o dar vadovaujate ŽS. Dėl šališkumo, ko gero ir pačiam tenka bylinėtis su Tomkum…

    Atsakyti
  52. Hyperbass

    As a medical diagnosis, pedophilia, or paedophilia, is defined as a psychiatric disorder in adults or late adolescents (persons age 16 or older) typically characterized by a primary or exclusive sexual interest in prepubescent children (generally age 13 years or younger, though onset of puberty may vary). The prepubescent child must be at least five years younger than the adolescent before the attraction can be diagnosed as pedophilia.

    Smaukūnaitei buvo 16 metų. Bet kadangi esat ne tik oberžurnalistpalaikis, bet ir psichiatras… Beje, nei ginu, nei šlovinu, nei man iš tiesų rūpi kiek buvo tai šiukšlei metų, kai ji prarado nekaltybę. Beje, matau einate į asmeniškumus su žmonėmis, kurie Tamstai iš kapo duobės į akį nepasiūlys, kas nelabai derėtų žmogui, kuris mano turintys kažkokį tai ryšį su žurnalistika.

    Atsakyti
  53. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    hyperbass ir Regina, jau ginate Kedžio lytinį santykiavimą su mergaite? 🙂 Cha cha cha 🙂 Juokinga. Ir labai gaudu. tad gal reikėtų prie jo buvusių namų irgi vaikščioti su violetiniais dalykėliais?

    Pedofilija nėra baudžiamosios teisės ar teisinis terminas, reiškiantis neleistinas seksualines veikas nepilnamečio arba mažamečio asmens atžvilgiu, ir nevartojamas bei nevartotinas kaip tokių veikų sinonimas.

    Štai jums apibrėžimas:

    „Pedofilija – medicininis terminas, vartojamas psichiatrijoje ir psichologijoje, kuriuo apibūdinamas suaugusių ar vėlyvosios paauglystės (16-19 metų) amžiaus asmenų lytinio (seksualinio) potraukio sutrikimas, tiksliau, lytinis nukrypimas (deviacija), kuris pasireiškia lytiniu potraukiu prepubertetinio ar ankstyvojo pubertetinio amžiaus vaikams.”

    Buitinėje kalboje pedofilais vadinami bet kurie suaugę asmenys, kurie arba jaučia potraukį bet kurio amžiaus vaikams (t.y. asmenims iki 18 metų), arba atlieka su tokio amžiaus asmenimis kažkokius seksualinius veiksmus. Rimtuose dokumentuose ir rimtuose renginiuose buitiniai, teisiniai ir medicininiai terminai niekada nepainiojami.

    Atsakyti
  54. Regina

    Taip, taip Dainiau,nepainiokite….pedofilija yra santykiai su mažamečiais. Matomai jau trūksta argumentų?

    Atsakyti
  55. Hyperbass

    Ponas Dainius kai ką maišo, lytiniai santykiai abipusiu sutarimu nėra kriminalas nuo 16 metų. Beje, Socdemų dėka kažkiek laiko ta riba buvo nustūmta netgi iki 14 metų.

    Atsakyti
  56. Hyperbass

    Ponas Dainius kaip visada… O už tą teiginį rimtai vertėtų būtų Tamstai vietoj stiklinių akinių įdėt tamsius nuo saulės. Žinoma, jei to teiginio Jums nepavyktų įrodyt.

    Atsakyti
  57. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Miela Regina, vėlu kreiptis. Nėra žmogaus – mirė. Bet faktas ir pripažintas – jis turėjo lytinius santykius su savo vaiko motina L. Stankūnaite dar šiai esant nepilnametei.

    Atsakyti
  58. Regina

    Oho, tai gal turit kokių faktų, kad taip užtikrintai? Gal praneškit prokurorams?

    Atsakyti
  59. Regina

    Aš ir mažai kuo tikiu…Tiesiog, kai viskas taip supinta, kai visą istorija nuolat lydi kažkokie keisti sutapimai, tai nori nenori teisingumu apskritai suabejoji. O teisėjas Cininas, kaip žmogus, iš tiesų labai korektiškas ir kantrus, tik deja, jis yra t.p. mūsų teisinės sistemos mažas varžtelis….Beje, apie kurį asmenį taip teigiate? …”žmogus, kuris viešai prabilo apie pedofiliją buvo pats pedofilas”….?

    Atsakyti
  60. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Regina, šį kartą aš visiškai atsiriboju nuo konkrečios istorijos. Jos nevertinu. Tik teismo viešumą. Mano galva, jis yra beveik tobulas.
    Tačiau jei jau apie pačią pedofilijos istroiją, tai mano poziciją lemia keli faktai: žmogus, kuris viešai prabilo apie pedofiliją buvo pats pedofilas. Todėl jo patikimumas kalbų mna lygus beveik nuliui. ir jei po to jo aplinka vis tiek juo tiki ir bando kitiems teigti, kad jie žino tiesą, negaliu tikėti tol, kol specialistai nepatvirtina to. Tuo ir remiais pano patirtis. Taip pat neturiu nė vieno fakto, kad teisėjui Cininkui dėl ko nors reikėtų marinuoti bylą. Kita vertus, kai kurie dalyviai gal to norėti ir tai daro. Apie tai rašo ir pats teisėjas.

    Atsakyti
  61. Regina

    Dainiau, jeigu bylos nebūtų suvartytos atbuline tvarka, t.y.-pirmiausia skubus mergaitės grąžinimas, o po to nagrinėjama pedbyla; jeigu nebūtų bylos nagrinėjimas, neapklausus Stankūnatės, nukeltas į rudenį; jeigu netyčia nebūtų susirgęs teisėjas ir dar daug jeigu….aš patikėčiau, kad tai labai teigiami pokyčiai…Tačiau šiuo atveju manau kad tai reikalinga pamažu pratinti žmones prie būsimo teismo sprendimo ir dar labiau kiršinti tarpusavyje…

    Atsakyti
  62. Dainius Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Regina, šis teisėjas jau anksčiau viešino savo veiklą. Pažiūrėkite istoriją. Štai prieš jau daug metų, kai jis vienoje byloje teisė ir norėjo atvesdinti tokį leidėją Vitą Tomkų, pasipylus jo atveju įžeidinėjimams ir tyčiojimuisi iš to paties Tomkaus leidinių, šis teisėjas ėmėsi siuntinėti pranešimus spaudai. Tad jis tikrai, mano nuomone, nėra koks nors pastumdėlis, o turi svao galvą ir veiklos metodiką. Ir tai labai sveikinu, nes jei kiti taip darytų, tai suprastų – viešumas yra jų stiprybė, o ne silpnybė. Ir man, kaip piliečiui, patikimiau atrodo jo tieiosgiai platinama informacija, nei kokių krivickų, gaivenių, janutienių ar kitokių meprodiuserių platinami keisti kūriniai.
    Taip pat esu įsitikinęs, kad teismų veiklos viešinimas yra ne papildomas darbas, o ne mažiau svarbus kaip ir pats teisingumas. Aiškinimas sprendimų dar net svarbesnis. Nes jei žmonės nemato ir nesupranta teisingumo argumentų – teisingumo ir nėra.

    Atsakyti
  63. Regina

    Dainiau Radzevičiau, ko jūs čia taip lendate į uodegą?Prieš metus laiko, teisėjams nebuvo galima pasiūsti net el. laiško, nes tai buvo laikoma spaudimu ir buvo galima užsidirbti ikiteisminį tyrimą. O dabar kas komentaruose darosi? Ko gero, ne pats teisėjas Cininas sugalvojo susikurti FB profilį – taip buvo liepta:). Argi reikalinga teisėjui apsikrauti papildomu darbu? Aišku, aš esu nieko prieš – ant teisėjo sienos labai linksmai visi aiškinasi santykius. Gal ateity net į teismą nereikės keliauti – bylas nagrinėsime internetu:DDD

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *