Rinkimų agitacija televizijoje – geri patarimai iš praeities

pagal | 2013/03/28

2000 metų vasario 29 Vilniuje vyko „respublikinis” seminaras „Žiniasklaida ir rinkimai”. Lietuvos žurnalistų sąjungos, Žurnalistikos instituto ir F. Eberto fondo pastangomis buvo išleistas pranešėjų pagrindinių tezių rinkinys. Jaučiu, kad ir dabar daugelis tezių galėtų būti pritaikomos, o gal net turėtų realios naudos. Bent jau diskusijos nusipelno:-)

Tuometinė Lietuvos televizijos programų direktorė Dalia Andriušiūnienė apibendrindama savo pranešimą pabrėžė štai ką:

„Tikslinga būtų LRT išvaduoti nuo nemokamo eterio laiko prievolės. Televizija turėtų pati spręsti, kaip rinkėjus supažindinti su partijomis, jų programomis. Galėtų būti rengiami didžiųjų, realiai politiniame gyvenime dalyvaujančių partijų lyderių debatai su politologų komentarais, vadovaujant objektyviems ir autoritetingiems žurnalistams. Politikams reikėtų daugiau jėgų ir energijos skirti sąžiningam darbui, o ne tuščiai rinkimų kampanijai, nuolat mokytis tolerantiško bendravimo televizijos eteryje, diskusijų meno.”

Ir man atrodo, kad šiandien lieka tik du rimtai iššūkiai – kur rasti pakankmaai tokių visiems vienodai objektyviai ir autoritetingai atrodančių žurnalistų (gal pabandykime padiskutuoti, kas konkrečiai dabar rinkoje atitinka tokius kriterijus) ir kaip išmokinti politikus tolerancijos debatų metu?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *