A. Šemeta – šių dienų Mesijas?

pagal | 2009/05/16

A. Kubilius: Žmonėms reikia pasitikėjimo, o ne gėdingos ir neargumentuotos kritikos

Aš nekalbėsiu apie interpeliacijos tekstą. Tokių nevykusių lėkštų argumentų kratinio senai neteko skaityti.

Aš suprantu Premjero A. Kubiliaus priešiškumą ir neleimę opozicijai (ypač G. Kirkilui ir jo Vyriausybei, kurią rėmė ir pats A. Kubilius), kurios veiksmai būnant valdžioje verti didžiausios kritikos. Bet nekalbėti apie interpeliaciją, kai ji jau yra? Tai žaidimas ne pagal demokratijos taisykles.

Suprantama, kad V. Putinas taip gali pasakyti. Ir dar pridurti, kad opozicija neverta ir neturi teisės apskritai reikšti savo nuomonę. Bet juk mes ne Rusija. Mes juk demokratinė valstybė? O gal jau nebe?

Ir dar man užstrigo finansų ministro A. Šemntos liaupsinimas. Nors visai neseniai pati valdančioji koalicija pripažino, kad ne viskas gerai su finansų ministro veikla ir jo inicijuotomis mokesčių reformomis, bet premjeras savikritką jau ne tik pamiršo, bet ir savo tekste A. Šemetą paverčia vos ne šių dienų Mesijumi.

Nenoriu kartoti to, ką ne vieną kartą esu sakęs, kad mūsų vykdomą politiką labai gerai vertina ir TVF, ir Europos Komisija. Tuo pačiu tai yra ir pats geriausias finansų ministro veiklos įvertinimas. Ir tai yra žymiai svarbesnis įvertinimas nei opozicijos kritika. Vertinu finansų ministrą, kaip aukšto lygmens valstybės finansų specialistą ir profesionalą, kokio finansų ministro poste Lietuva senai neturėjo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *