Kada valdžia pasiūlys pigių ir gerų automobilių? Vidurvasarį.

pagal | 2009/05/25

Nuo liepos 1 d. ministerijos ir Vyriausybės kanceliarija galės turėti ne daugiau keturių tarnybinių automobilių, o joms pavaldžios institucijos – ne daugiau vieno.

Dėl tokiosnaujos tvarkos pirmadienį sutarė Lietuvos ministrai bendrame pasitarime. Todėl jei jie galutinį sprendimą dėl tokio nutarimo projekto priims jau šį trečiadienį, galime turėti vilties vidurvasarį nusipirkti pigių ir gerų automobilių. Juk kur bus padėti visi tie limuzinai ir kiti pagal ministerijų valdininkų pageidavimus įrengti automobiliai? Matyt turės būti skelbiami aukcionai. Taip, kaip tai daro antstoliai. Tik ar bus prieinami tokie aukcionai eiliniams piliečiams? O gal ministerijų valdininkai galės pigiai, už taip vadinamą „likutinę vertę”, patys ir išsipirkti naudotas mašinas? Pažiūrėsime. Bet gali būti, kad vienas kitas interesų konfilktas gali būti užfiksuotas. Jei tik žurnalistai bus budrūs.

Beje, galime prisiminti, kad savo pačių naudotus tarnybinius automobilius ne taip seniai visai sėkmingai sugebėjo nusipirkti policijos valdininkai. Ir ką? Nubaudė. Bet į kalėjimą niekas nesėdo. Štai citata iš „Panevėžio ryto” publikacijos ta tema.

Panevėžio miesto policijai vadovaujančiam S.Poliakui nemalonumų pridarė pusvelčiui įsigytas apynaujis tarnybinis automobilis „Škoda Superb” bei prabangus namas, priklausęs policijai. Generalinio komisaro papeikimas S.Poliakui buvo skirtas dėl automobilio „Škoda Superb” įsigijimo.
Abejonių sukėlė tai, ar Panevėžio policijos viršininkas, pirkdamas automobilį, nepažeidė įstatymų reikalavimų ir tarnybinės etikos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *