Aukščiausiojo teismo pirmininko tragikomedijos tipo realybės šou tęsiasi

pagal | 2009/07/20

Šiuo metu Prezidentė Dalia Grybauskaitė priima Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininką Vytautą Greičių. Apie ką kalbės?

Atrodo, kad abu herojai tęsia tragikomediją – ar liks V. Greičius teisme dar metus kitus? Liks kaip (ne)pirmininkas. Liks kaip Robinzonas Kruzas. Vienišas negyvenamoje saloje. Ir išsikapstyti iš jos gali tik jis pats – pabandyti tą salą palikti. Bet nenori.

O jei kaip V. Greičius būtų daręs ir kariuomenės vadas ponas V. Tutkus? Jo kadencija baigiasi, o jis neatleidžiamas? Ir jis nenori išeiti. O jis toliau sau komanduoja kareiviam. Nesąmonė? Žinoma, kad nesąmonė. Bet mūsų politikai dažnai dar ne tokių pridaro. Tokia nesąmonė yra atsitikusi su Lietuvos teismų sistema.

Todėl ir tampo tą vargšą V. Greičių kaip Buratiną pirmyn atgal. O jis, vargšas žmogus, leidžiasi tampomas. Būtų išdidus, seniai būtų pasakęs „užteks ir sudie”. Bet kažkas jį ten, atme teisme, laiko. Nematomi siūlai. O kas juos tampo? Politikai. Štai jie ir yra tikrieji realybės šou kūrėjai. Keista, tačiau net Sseimo pirmininkas Arūnas Valisnkas jau keik kartų bandė užbaigti šį nevykusio serialo užsitęsusį sezoną. Deja… Kol kas nei jam, nei naujai Prezidentei dar nepavyko.

O gyvename, rodos, teisinėje valstybėje. Bent jau taip patys teisininkai teigia. Todėl puikiai suprantu vieno pažįstamo apylinkės teismo teisėjo trumpą šios situacijos komentarą, jog „Greičiaus istorija – tai visos Lietuvos teismų sistemos gėda, o net teisėjai nedrįsta viešai apie tai kalbėti”. O gal pagaliau išdrįs?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *