Ar redakcijos ir žurnalistai linkę pripažinti savo klaidas ir jas taisyti?

pagal | 2009/10/26

Šį antradienį (spalio 27 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ diskutuosime apie Lietuvos žurnalistų ir redaktorių atskaitomybę ir atsakomybę prieš visuomenę už savo veiklą.

Po susitikimo su Lietuvos žurnalistais Tarptautinės Naujienų ombudsmenų organizacijos prezidentas ir Britanijos savaitraščio „The Observer” skaitytojų redaktorius Stephen Pritchard savaitračiui „Atgimimas“ kalbėjo, kad jei laikraščio redakcija įžeidė skaitytoją arba savo aprašytos istorijos herojų, tai publikuoti nepatenkintojo laišką savo interneto svetainėje ar specialioje skiltyje laikraštyje yra per maža. Redaktorius tvirtino, kad tai nėra skaidrumo požymis ir visiškai neliudija apie laikraščio atskaitomybę auditorijai. „Tai būtų tas pats, jei sergantis žmogus kreiptųsi į gydytoją, išdėstytų jam savo problemą, o gydytojas atsakytų, kad nieko negali padaryti. Laikraštis turi leisti save pamokyti“, tvirtino redaktorius Stephen Pritchard.

Todėl laida „Žiniasklaidos anatomija“ klausia, ar Lietuvos žurnalistams ir redaktoriams priimtinos skaidrumo ir atskaitingumo visuomenei vertybės? Ar redakcijos ir žurnalistai linkę taisyti savo klaidas? Ar Lietuvos žiniasklaida „leidžia“ save pamokyti ir mokosi iš klaidų? Kokie redakcijų santykiai su auditorija?

Pokalbis apie tai laidoje „Žiniasklaidos anatomija“, kurią bendrai rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Žinių radijas.

Diskusijoje dalyvauja naujienų portalo Delfi.lt vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė, Lietuvos vartototų instituto prezidentė Zita Čeponytė, LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis, „Transparency International” Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas.

Laidą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas. Laidą veda Dainius Radzevičius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *