Ar Lietuvos žiniasklaida visiems vartotojams suteikia lygias galimybes?

pagal | 2009/11/29

Šį antradienį (gruodžio 1 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie žiniasklaidą, jos paslaugų kokybę bei lygias teises į informaciją bei pramogas visiems vartotojams.

Visuomenės informavimo priemonės savo veikloje privalo vadovautis keletu pagrindinių principų, kurie numatyti žiniasklaidos veiklą reguliuojančiame įstatyme. Viešosios informacijos rengėjai, skleidėjai, žurnalistai ir leidėjai savo veikloje privalo vadovautis lygybės, pagarbos žmogui principais, gerbti nuomonių įvairovę.

Tačiau globalios tendencijos keičia ir Lietuvos žiniasklaidos veidą. Ekonominis sunkmetis kai kuriuos procesus dar labiau paspartino. Pastebima, kad vyksta masinė žiniasklaidos priemonių fragmentacija, vis daugiau leidinių ir televizijos ar radijo stočių orientuojasi į pramogas. Tačiau net ir tos pačios pramogos iš esmės skirtos labiausiai reklamdaviams patraukliai auditorijai. Kyla paprastas klausimas – ar Lietuvos vartotojai vis dar gali turėti lygias galimybes rasti reikalingą informaciją ar net pramogas žiniasklaidoje? Kaip lygių galimybių principų laikosi žiniasklaidos turinio kūrėjai, reklamos gamintojai?

Diskusijoje dalyvauja Lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė ir Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto direktorius, prof. Žygintas Pečiulis.

Laidą remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *