Prezidentė liepia Vyriausybei dirbti, o ne šnekėti. O kas kalbės? Prezidentė.

pagal | 2010/01/18
kol kas kalba ir Premjeras, ir Prezidentė. Metas vienam iš jų dirbti. (Nuotrauka iš www.president.lt)

kol kas kalba ir Premjeras, ir Prezidentė. Metas vienam iš jų dirbti. (Nuotrauka iš www.president.lt)

Šiandien po susitikimo su premjeru Andriumi Kubiliumi ir kitais Vyriausybės nariais Prezidentė Dalia Grybauskaitė žurnalistams pareiškė, kad „man reikia Vyriausybės, kuri galvotų apie šalį, kuri darytų tai, ką privalo daryti šioje situacijoje Vyriausybė, ir atsakingai siektų rezultatų. Tai yra dirbtų ir mažiau šnekėtų. To prašau ir reikalauju iš šitos Vyriausybės“.

Prieš susitikimą su A. Kubiliumi ir ministrais Prezidentė sakė:

„Pasyvumui laiko nėra, žmonės laukia aktyvių Vyriausybės veiksmų ir realių permainų. Šalies gyventojai, sutikę dalytis sunkmečio naštą, turi aiškiai žinoti, kas šiemet bus daroma, kad Lietuvos ūkis išbristų iš duobės ir esama situacija pasikeistų”, – prieš susitikimą su Vyriausybe teigė Prezidentė.”

Paskaitęs šiuos abu Prezidentės pasisakymus, pagalvojau, jog Lietuvos gyventojai galėtų kokiame susitikime su šalies vadove pasakyti kažką panašaus ir pačiai Prezidentei. Tik reikėtų šiek tiek adaptuoti jos pačios žodžius:

„Mums reikia Prezidentės, kuri galvotų apie šalį, kuri darytų tai, ką privalo daryti šioje situacijoje Prezidentas, ir atsakingai siektų rezultatų. Tai yra dirbtų ir mažiau šnekėtų. To prašome ir reikalaujame iš šitos Prezidentės.”

O jei labai rimtai, tai panašu, kad Prezidentė nori labai aiškiai padalinti valdžios veiklos sritis: Vyriausybė turi dirbti, Prezidentė – kalbėti. O ką veiks Seimas ir teismai? Juk dirbančių ir kalbančių vietos jau užimtos.

8 komentarai

  1. marius

    Dainiau, jus rašote: “Mums reikia Prezidentės, kuri galvotų apie šalį, kuri darytų tai, ką privalo daryti šioje situacijoje Prezidentas, ir atsakingai siektų rezultatų. Tai yra dirbtų ir mažiau šnekėtų. To prašome ir reikalaujame iš šitos Prezidentės.”

    Argi tai realu jei tokie kaip jus nepalaikote prezidentės.
    Jums ką reikia jos asmeninio pakvietimo? Ar jus už tą „savo demokratiją” kurioje kiekvienam terūpi savo ambicijos, asmeninė nauda ir nusispjauti į vienybę be kurios išlipti iš duobės šiuo metu nėra šansų.

    Atsakyti
  2. Aušra Juškaitytė

    „Mėginant bent kiek susigaudyti šiose begalinėse improvizacijose tenka apsiriboti tik dviem pagrindiniais politinio spektaklio veikėjais. Jeigu mes juos vadintume institucijų vardais, tai būtų valdančioji koalicija Seime (drauge su jos kūdikiu – vykdomąja valdžia) ir prezidentūra. Kaip tik tarp šių veikėjų ir mezgasi ta įdomi intriga, kurią dabar visiems taip sunkiai sekasi suprasti. Ir gana aišku kodėl. Reikalas tas, kad minėtų veikėjų veiksmams suprasti vis mažiau ima tikti jų, kaip politinių institucijų, kriterijai. Politika visada yra kiek nors susipynusi su kitomis teorijos ir praktikos sritimis, pirmiausia galbūt su ideologija ir psichologija, tačiau tais atvejais, kai pastarosios ima dominuoti ir nustelbia politiką, joje pamažu randasi degradacijos reiškinių. Politika tada jau darosi nenuspėjama, pilna stebuklų, joje tampa įmanoma tai, kas, atrodytų, turėtų būti neįmanoma.”

    va šitai man labai patiko.

    Atsakyti
  3. Aušra Juškaitytė

    mėgstu karosus:) Alfoj jo komentaras yra, teisingiau dalis jo.
    O dėl patiko- tai pas mus viskas dabar pagal patiko, mėgstu.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *