Informacinė laida "Čiuku čiuku traukinuku". LNK "veža", moka – AB "Lietuvos geležinkeliai"?

pagal | 2010/02/18

Šiandien teko pirmą kartą pamatyti tokį reiškinį, kuris vadinasi televizijos laida „Čiuku čiuku traukinuku”. Reiškinį rodė LNK televizija. Maniau, kad tai – akivaizdi bendrovės „Lietuvos geležinkeliai” reklama. Tačiau formaliai tai – informacinė laida.

Todėl man kyla pagrįstas įtarimas, ar tokia laida negali būti įvertinta kaip paslėpta reklama? Juk laidos pabaigoje pasakoma, jog ji parengta tik bendradarbiaujant su bendrove „Lietuvos geležinkeliai”. Ir nė žodžio apie tai, kad už tai nors kiek sumokėjo ta pati bendrovė. Nekalbėta ir apie kokią nors paramą. Bet jei laida informacinė, tai kokia ten informacija? Ten tik vaidinama tokia scena, kuri aiškiai byloja, jog patogiausia keliauti Lietuvoje – tik su traukiniais.

6 komentarai

  1. telemanija

    tikrai ziuresiu, nes musu situacija ko gero ne be Raco , o gal ir Jusu pagalbos susivyste kuo „puikiausiai”, grasinimai virto ir veiksmais…labai keista, kai zurnalistai neturedami jokiu patvirtintu dokumentu surengia parodomaji teisma imonei :)))
    Suprantu, kad kiekvienas uzsidirba skirtingai, vieni dirba , kiti laukia momento ar kokios klaideles, kad galetu padirbeti, atlikti savo juodus darbelius…Netaikau Jums…

    Atsakyti
    1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

      Miela telemanija,
      mano vaidmuo čia buvo toks, koks ir turi būti. Nieko „specialiai” nedariau. Ir tikrai nebuvo kio parodomojo teismo. Jei kalbate apie fondo poziciją, tai jo sprendimus priima taryba. Joje nesu. ir tikrai iš to niekaip neužsidirbu. Man atlyginimą moka LŽS. Ir jei man to netaikote, tai kam tada?

      Atsakyti
  2. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Miela telemanija,
    nežinau kaip Kolega Artūras Račas, bet aš žiūrėjau ir manau, kad būtinai reikia tikėtis RTK reakcijos. Mūsų organizacijos kolegai, kuris dirba RTK, jau perdaviau šią informaciją. Žiūrėsime, kaip vystysis situacija.

    Atsakyti
  3. telemanija

    na ir smagi laidele :))), o kaip ten Jusu draugas A.Racas ar ziuri?
    Mane bandete sudirbti del paprasciausio netinkamai pavartoto zodzio.Juk as tik „maza imone”, kurias reikia laikyti uzribyje ir dar daugiau, pasistengti,kad niekada negautume jokio finansavimo.Oi dar pridursiu, pasistengti sugadinti reputacija ir padaryti taip, kad imone turetu materialiniu nuostoliu.

    Rasau be pykcio, stebiu kaip vystosi situacija.

    Atsakyti
  4. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Čia RTK kompetencija bausti pinigine bauda. Etikos kodeksas darudžia paslėptą reklamą. Bet jei ji tokia yra – tai ne tik etikos pažeidimas. Todėl tikiuosi, kad RTK monitoringo skyrius atkreips į tai dėmesį.

    Atsakyti
  5. sigitas

    Dainiau, o ką tokiu atveju sako žurnalistų etikos kodeksas? Ir kokios sankcijos yra numatytos? Nes , kaip pameni , rašiau, kad analogiška sveikatos laida taip pat transliuojama per LNK. Atrodo, kad ši TV greitai nebetransliuos reklaminių intarpų – ji visa bus vien reklaminė.Ar gali būti atimta licenzija iš tokios , atsiprašamt. TV?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *