Universitetas savo veržlioje reklamoje pamiršo… mokslą

pagal | 2010/02/23

Jau kurį laiką per televiziją stebiu Mykolo Romerio universiteto reklamą. Sakyčiau, kad labai šiuolaikiška ir tuo pačiu labai žiauri jų reklama.

Jei kam tektų pamatyti per televiziją šią reklamą, siūlau atkreipti dėmesį į pagrindinį reklaminį šūkį:

„Ateitis priklauso veržliesiems!”

Keistas toks šaukinys. Jis lyg ir pasako jauniems žmonėms, pasirinkusiems šį universitetą, kad tie, kas yra veržlūs (pvz., lipa per galvas dėl karjeros ir pan.) pasieks daugiau nei bet kuris kitas. Vadinasi, būti kūrybingu, siekti mokslo jau nebepakanka… Svarbiausia -veržlumas. O gaila. Apie M. Romerį to pačio universiteto interneto svetainėje rašoma:

„Mykolas Romeris – neeilinė asmenybė savo nuopelnais valstybei, visuomenei ir mokslui. Nepaprasta energija, plati erudicija, tvirtos demokrato pažiūros ir tolerancija, gilus pilietiškumo suvokimas ir aukščiausios prabos žmogiškosios savybės leido jam išties daug nuveikti gimtojo krašto labui.”

Štai tokia asmenybe gal ir vertėtų siūlyti tapti jauniems žmonėms?

8 komentarai

  1. cetuz

    Kiekvienas žmogus turi dvi puses, neabejoju, kad Mykolas Romeris jas irgi turėjo. kadangi nematau jo antrosios pusės, leidžiu sau pasvajot sekantį.

    Norint pasitarnauti gimtojo krašto labui jaunimui visai nebūtina veizėt TV reklamas ar lankyt vakar dienos studijų programas, nes išsilavinimas nėra konstanta, kuri uždaryta tarp keturių sienų su brangiai apmokamais dekanais. „interneto išsilavinimas” yra kur kas efektyvesnis, o mokslai čia sekasi tiek kiek stengiesi. Veržlu, ar nelabai?

    Atsakyti
  2. Raimonda

    Žinant, kad M.Romerio universitete gali mokytis beveik bet kas (turintis pinigų ir nebijantis nusirašinėti 🙂 toks šūkis atrodo beveik idealus.

    Atsakyti
  3. Karolis Jachimavičius/uroboras.lt

    O jeigu šūkis būtų „Ateitis priklauso drąsiems”, ar sakytum, kad drąsūs yra tie, kurie bijo, todėl tai blogas šūkis? 🙂

    Atsakyti
  4. Karolis Jachimavičius/uroboras.lt

    Kamon! 😀 Čia jau ridikiulis!

    Atsakyti
  5. altajus

    Tiksliai pastebėta. Sąvoka „veržlumas” turi daug vietos interpretacijai. Tik universiteto pagrindiniam šūkiui ji man atrodo ne pati tinkamiausia.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *