Delfi.lt neima pinigų už interviu – R. Brazauskas juokavo

Viskas paaiškėjo labai greitai – naujienų portalas Delfi.lt jokių tūkstančių už interviu spausdinimą neima. Krepšinio lygos BBL vadovas Romualdas Brazauskas pirmadienį su sarkazmu duodamas interviu apie problemišką turnyro ketverto finalą kalbėjo, kad be kitų nuostolių dar papildomai kainavo ir interviu Delfi.lt portale – 7000 litų plius PVM.

Kolega Dainius Žygelis imdamas interviu pažymėjo, kad ta frazė buvo pasakyta su sarkazmu:

„Pagalvosime, ar latviams mokėti premiją, bet jūs patys žinote atsakymą… Na, o finansinis nuostolis tikrai yra nemažas. Reikėjo mokėti pinigus už arenos nuomą. Turėjome už šitą interviu sumokėti 7 tūkst. litų ir PVM“, – sarkazmo neslėpė BBL vadovas R. Brazauskas.

Man tai sukėlė dvejopą jausmą skaitant interviu, nes taip ir neaišku – sarkazmas reiškia tik pajuokavimą ar kažką daugiau? Na o šiandien po pokalbio su Delfi.lt vyriausiąja redaktore Monika Garbačiauskaite viską pavyko išsiaiškinti – buvo pasakyta dviprasmiška frazė (paminėtas ir sarkazmas), kurią kolega sąžiningai įdėjo į interviu. Tačiau tokia frazė galėjo ne tik man bet ir kitiems skaitytojams pasirodyti neaiški. Šiuo atveju sarkazmas turi būti suprantamas labai paprastai – R. Brazauskui daug nervų ir pinigų kainavo nesusipratimai su finalais. O interviu kainavo tik laiko ir nervų, nes reikėjo visiems aiškintis apie problemas. Pinigai buvo mokami tik už salę.

Todėl džiaugiuosi, kad mano nuostata pasitvirtinto – netikėjau iki šiol, kad Delfi.lt gali imti kokius nors pinigus už interviu. Įsitikinau – neima. Tai ir smagu. Kūrybinės sėkmės linkiu Delfi dirbantiems kolegoms.

14 komentarų

  1. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Krepšininke. Negeras pavyzdys. Tame teksta buvo aiškus pasakymas – sumokėjau. Žmonos atveju nebuvo to. Tad galime temą tęstui, bt daugaiu neturiu ką pasakyti 🙂

    Atsakyti
  2. Atgalinis pranešimas: Muilo opera apie Delfi, Dainių Radzevičių ir maišą bulvių

  3. Krepsininkas

    Kad sio tinklarascio autoriui butu aiskiau, ka jis padare, pateiksiu analogiska pavyzdi.
    Krepsininkas pamate Dainiaus zmona pietaujancia ne su Dainiumi. I konteksta nesigilines, taciau didzios morales prispirtas Krepsininkas ta pacia diena savo bloge suabejojo, ar tik Dainiaus zmona nera jam neistikima. „Negaliu tuo patiketi, bet o gal? Idomu ka pasakys Dainius”, rase Krepsininkas. Kita ryta Dainius jam paskambino ir patikino, kad tai yra netiesa. Veliau dar kazkas taip pat patikino. Krepsininkas savo bloge idejo antra irasa, kuriame pasidziauge, koks buvo teisingas jo negalejimas patiketi siuo sukrecianciu dalyku.

    Primena tam tikras technologijas pries rinkimus.

    Atsakyti
  4. e

    „E, dėl ko suklydau. Atidžiai skaityk mano komentarą. Nesakaiu, kad manau, jog pardavinėja.”

    Tu viesai paskelbei savo itarimus, kurie menkina tiek zurnalisto tiek leidinio reputacija. (nors kokia ten to leidinio reputacija…)

    Tai padarei be apciuopiamo pagrindo, tiesiog surasdamas nauja sakinio interpretacija. Labai jau primena formuluote „kas galetu paneigti jog…” + siuksliu lavina.

    Juridiskai tvarkingai bet is paziuros nekas.

    Ne atsiprasymo reikejo o klaidos pripazinimo.

    Atsakyti
  5. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Našle juodoji, netikiu, kad delfi pardavinėja ką nors kaip interviu forma. Bent jau iki šiol negavau tokių duomenų. Išskyrus Brazausko pajuokavimą.

    Atsakyti
  6. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    E, dėl ko suklydau. Atidžiai skaityk mano komentarą. Nesakaiu, kad manau, jog pardavinėja. Nekalbėk netiesos. Buvo parašymas apie tai, kad netikiu, jog taip yra, bet R. Brazauskas tvirtina priešingai. ir tiek. Sureikšmini. Bet jei tau reikai, kad už kąžką atsiprašyčiau – negaila 🙂 atsiprašau. O klystu aš dažnai. Esu tik žmogus.

    Atsakyti
  7. e

    Dainiau. Susimovei.
    Tai ka, dabar i vata vynioji?: „Todėl džiaugiuosi, kad mano nuostata pasitvirtinto – netikėjau”.

    Issisukineti negrazu.
    Nebutum tikejes – nebutum rases.
    Juk taip paprasta pasakyti „Suklydau. Atsiprasau.”

    Kada paskutini syki esi prisipazines jog klydai ?

    Atsakyti
  8. Našlė Juodoji

    Sigitai, nereikia tokių radikalių teiginių. Radikalai dažniausiai atmetami. Labai mažai kas nors pasaulyje, gyvenime, žmoguje vyksta radikaliai.
    Kontrastas tarp dviejų gerbiamo Dainiaus įrašų yra didelis, todėl džiaugsminga antrojo išvada atrodo net neįtikėtina.
    Tikiu, kad delfi.lt šio interviu nepardavė, bet ar tai reiškia, kad nebūna pardavinėjimų? Kaip manote, Dainiau?

    Atsakyti
  9. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Krepšininke, nieko nebandžiau sudirbti. Paskaityk atidžiai tekstą 🙂 Parašiau savo dienoraštyje koemnatrą apie rastą citatą. Ir tiek. Citata, sutik, skamba dviprasmiškai. Tai tiek. Ir aiškaii parašiau, kad netikiu, jog taip yra iš tiesų. Dar parašiau, kad būtų įdomu sužinoti delfi komentarą. Gavu. Ir viskas. Nėra jokio sąmokslo.

    O kolegos jau atsiprašiau už tai, kad kai kurie mano blogo skaitytojai neadekvačiai reaguoja į mano tekstus.

    Atsakyti
  10. Krepsininkas

    Susimovei, Dainiau, ir nieko daugiau. Negi taip sunku paskaityti idemiai visa teksta? Arba pasigilinti i situacija pries tai, susirasti autoriu ir pan., kas neturetu buti nauja Zurnalistui.

    7 tukst. kainavo arenos nuoma, kadangi i ta arena niekas zaisti nebeatvaziavo, tai BBL pinigai nuplauke, o Brazauskas dalino interviu susirinkusiems zurnalistams. Del to ir pasake, kad interviu kainavo 7 tukst., nes be to interviu nieko daugiau nebuvo. Ir netik delfi zurnalistui pasake, bet ir kitiems jo kolegoms. O tamsta dabar is lygios vietos sudirbai zmogu. Minimum neprofesionalu, atsizvelgiant i tamstos statusa, ir maximum – elementari geda. Ka cia besneket, kai zurnalistai nesugeba suprasti perskaityto teksto arba tikrinti, pries parasydami.

    Atsakyti
  11. sigitas

    to našlė
    aš taip pat manau, kad tiesos nepasakys, viską jie slepia, meluoja.Tikriausiai taip pat priklauso pedofilų klanui;-) Reikia bėgti iš Lietuvos

    Atsakyti
  12. Našlė Juodoji

    Gerbiamas Dainiau, Jūs iki dabar tikite, kad tokiais atvejais kaltė pripažįstama? Šioje situacijoje kaltas jūsų naivumas ar noras tikėti tuo, ką atsakė M. Garbačiauskaitė?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *