Apie LRT, jos vadovus, politiką ir… Netikėtą mirtį

Lietuvos radijas ir televizija

Naujienų portalas Delfi.lt tęsia temą „Politikai sprendžia: reikia keisti A.Siaurusevičių ar ne”. Tema tokia svarbi, kad net nuolat atnaujinama. Primena detektyvą. Poltitinį detektyvinį serialą. Pigų, bet populiarų.

Gerai, kad kolegos pakalbino ne tik prieštaringus įstatymus priimančius politikus ar oficialiai neturinčius jokių įgaliojimų aiškinti teisės aktus teisininkus. Tokius susipainiojusius žmones kalbinant galima ir malkų priskaldyti.

Juolab, kad Rimvydas Valatka pateikia tokį scenarijų, kurio greičiausia nenorėčiau nei aš, nei mano šeima, bet… Maža kas gali atsitikti šiais laikais:

„Tokios diskusijos pavėluotos bent septyneriais metais. Tokias diskusijas gali pradėti tik nesveiko proto žmogus arba tas, kuriam Dievas protą atėmė. Šiuo atveju turime situaciją, kai LRT tarybos pirmininkas mirė. Norima pavaizduoti, kad LRT tarybos pirmininkas – kaip karalius – anksčiau mirus karaliui keisdavo ir pirmąjį ministrą “, – DELFI situaciją komentavo 10 metų LRT taryboje dirbantis žurnalistas R. Valatka.

R.Valatka klausia, kas būtų, jei, neduok Dieve, mirtų D. Radzevičius. „Ar po mėnesio vėl keistume generalinį direktorių? Logikos nėra jokios“, – kalbėjo žurnalistas.

Panašu, kad jei dar kurį laiką pasiliksiu šiame pasaulyje, tai galėsime tikrai nemažai kartu su visa LRT Taryba nuveikti. Nors ne vien nuo mūsų priklauso sėkmė. Politikai tai turėtų žinoti ir žino, bet kažkodėl niekaip neišsprendžia LRT bent kiek padoresnio, gal net ir tinkamo finansavimo klausimo. Tuo jie vis labiau stumia LRT į vis sunkesnę padėtį.

Bet jei mane ištiktų negeras likimas, apie kurį kalbą R. Valatka, manau, kad tie patys politinių intrigų ir su tuo susijusių permainų LRT vadovybėje siekiantys žmonės dar garsiau klyktų – „naują direktorių, naują direktorių”. O kada bus sprendžiami LRT esminiai klausimai?

10 komentarų

  1. bohema

    „Tokias diskusijas gali pradėti tik nesveiko proto žmogus arba tas, kuriam Dievas protą atėmė”, – o čia tai „etiškas” R.Valatkos pasisakymas!
    Galima būtų paklausti, ar Žurnalistų etikos komisija reaguos, bet kad atsakymas aiškus 🙂

    Atsakyti
  2. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Rita, niekada nebuvau tuo, kuo reikia 🙂 Man visada norisi ieškoti savo kelio, kuriuo galėtume ieškoti ir rasti bendrus sprendimus. Bandymas jėga užimti kažkokias pozicijas ir kažką nukariauti – dabar tampa dažnu reiškiniu. Man taip nepatinka. Vienu metu lyg ir buvau kažkieno priskirtas prie pilietininkų, tada lyg ir prie valstybininkų 🙂 Man tos kovos ir intrigos juokingos, kartais net graudžios. Bet žymiai geriau yra dirbti. Todėl bandysiu, kiek galėsiu ir kiek reikės, sujungtis skirtingus žmones bendram darbui. Juk LRT neturi būti valdoma kairių ar dešinių. Čia turi būti įvairios nuomonės ir visuomenės atspindžiai. Labai to noriu 🙂

    Atsakyti
  3. Labas Dainiau, tai yra strėlės tau, bent man susidarė toks įspūdis. Išrinko ne tą pirmininką, kuriuo tikėjosi manipuliuoti. Bent iš provincijos taip atrodo tie visažiniai hm hm

    Atsakyti
  4. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Simai, žurnalistika yra kūrybinė veikla, be jokios abejonės. bet… ji turi savo etiką. ir kurti negali bet ko – įvykių ir faktų klastoti negalima. Visa kita – kūrybos reikalas.

    Atsakyti
  5. Simas

    Nemanau, kad vertinti reikia taip: patinka-nepatinka, pasitikiu-nepasitikiu. Manau, kad žiniasklaida iš principo užsižaidė. Žiniasklaida reikalauja iš valdžios viešumo, kai tuo tarpu patys pradeda jo vengti. Gal tame ir yra bėda? Matomai artėjama link tos ribos (o gal jau ten atėjome?), kai žurnalistika nebesiskiria nuo… kūrybos. Sukurti daug ką galima, bet ar tai bus žurnalistika?

    Atsakyti
  6. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Simai, galiu ir aš padaryti apklausą: ar Jums patinka, kaip dirba alfa.lt?Man – nepatinka. D galėčiau sukupti tekstą apie tai, kaip vieno koncerno valdomas portalas užsiima ne žurnalistika, o bjaurasties pylimu ant tų, kuriems jiems neįtinka. Meluoja tas portalas irgi nuolat. Spekuliuoja ir manipuliuoja faktais taip pat nuolat. Ar jis gali patikti? Ar gali jo valdymas patikti? Ir ar kas nors žino, kas tą portalą dabar apskritai valdo?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *