"Laisvės kelio" kaina kiekvienam – tik 25 litai. Prisidėjau aš, prisidėk ir tu

„Laisvės kelias

Šiandien už simbolinius 25 litus nupirkau plytą. Ji turėtų padėti pastatyti „Laisvės kelią” – tai skulptūra, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo dvidešimtmečiui ir kviečianti visus šalies gyventojus bei Lietuvos patriotus tęsti laisvės ir vienybės kelią. Projekto idėja gimė matant šiandieninę apatiją, pesimizmą ir susipriešinimą.

„Laisvės kelias” – tai kovos už nepriklausomybę atminimas ir laisvės bei vienybės simbolis ateities kartoms. Tai – raginimas nepamiršti vienybės idėjų, padėjusių Lietuvai išsikovoti laisvę. „Laisvės kelią” planuojama atidengti šių metų rugpjūčio 23 dieną minint Baltijos kelio 21-ąsias metines.

Teigiama, kad skulptoriaus Tado Gutausko, sukūrusio ne vieną žinomą monumentą, ir jam talkinančio architekto Sauliaus Pamerneckio skulptūra bus 60 metrų ilgio ir ją sudarys iki 20 000 plytų. Labai norėčiau, kad galėtų būti bent 2 milijonai plytų. Arba būtų bent 60 tokių skulptūrų, kurios stovėtų kiekviename Lietuvos rajone. galbūųt kada nors taip ir bus. Juk gera pradžia – pusė darbo.

Ačiū autoriams už gražią idėją. Ir prasmingą darbą.

15 komentarų

  1. marius

    Jau nusigyventa iki to, kad į mobilius telefonus gaunami sms su prašymu paremti paminklą vienybei.
    Tai ir yra betarpiškos vienybės laidotuvių faktas.

    Atsakyti
  2. marius

    Aš tave priskiriu prie tų fanatikų šventai tikinčių „teisine valstybe”.
    Vienoje mokykloje paklausiau moksleivių ar jums reikalinga teisinė valstybė? Man pasiūlė „galvą persišviesti”…
    Po ta „teisine valstybe” slepiasi privilegijuotų gauja ir su „teisinės valstybės” šūkiu yra vykdomas tų privilegijuotų „bispridielas”. Kam tokia teisinė valstybė reikalinga!?
    Pavyzdžiui: prie Venskienės namų žmonės susirinko skatinami betarpiškos vienybės, o visi kas rėkė, kad jie griauna teisinės valstybės pamatus gynė savo „panetkes” , savo tikėjimą „teisinės valstybės idėja”
    Realiai jokios „teisinės valstybės” nėra. Realybė yra dvigubi standartai. Bet tokie kaip tu ir kiti fanatikai tikintys savo idėjomis leistų privilegijuotiems nusikaltėliams sėdintiems prokuratūroje padaryti dar ne vieną nusikaltimą ir žinoma su „teisinės valstybės” lozungu.

    Atsakyti
  3. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Mariau, nežinau, kam tu mane priskiri, bet tas žodis „panetkė” man primena vieną dalyką. Kiek supratau, tu sąžinę priskiri vieniems, o kitus spekuliantais vadini. O tau neatrodo, kad toje tavo patie sminimoje pedofilijos byloje, skirtingiems žmonėms sąžinė kalbėjo skirtingus dalykus. Nes… Tikėti kuria nors viena versija ar kurio nors ieno skausmu atmetant kito, yra lygiai toks pat gyvenimas pagal „panetkes”.

    Atsakyti
  4. marius

    Tu esi bejėgis sustabdyti tą didėjantį susiskaldymą todėl ir mali su liežuviu – kur vienybė, aš už vienybę, prisidedi prie paminklų vienybei ir t.t. Tokių malančių liežuviu bus daug ir visi jie spekuliuojantys aferistai. Žinoma jie patys savęs tokiais nelaiko. Pavyzdžiui tu Dainiau pagal tavo visus pasisakymus esi 100% už vienybę pagal “panetkes“. Esi uolus proto sukurtų “panetkių“ sergėtojas. “Panetkės“ tau yra daug svarbiau nei gyvas realus žmogus. Realioje situacijoje ginsi “panetkes“ ir nepastebėsi realaus žmogaus, kuriam reikia pagalbos. Gyvenantys pagal “panetkes“ tampa ne jautrus gyvam realiam žmogui, jie jautrūs tik savo “panetkėms“.
    Pavyzdžiui; pedofilijos byloje ryškiai buvo galima stebėti kas yra kas, vieni uoliai gynė “panetkes“ kiti spjovė į tas “panetkes“ ir klausė savo sąžinės, o kiti dar ir užsiėmė spekuliacijomis šioje situacijoje, dar kitiems pasireiškė psichinės būklės paūmėjimai.
    Bet tie psichiniai ligoniai mažiau baisūs ir pavojingi nei tie mechaniniai, sauso proto intelektualai – taisyklingi žmonės. Kuo taisyklingesnis žmogus tuo jis mažiau jautrus kito skausmui, problemoms. Taisyklingi žmonės lengvai gali viską pagrįsti…

    Atsakyti
  5. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Mariau, sutinku, kad susikaldymas didėja. Mane tai baufgina ir manau, kad ne mane vieną. Todėl aš asmeniškai labai noriu, kad to susiskaldymo būtų kuo mažiau. Ypač tasi atvejais, kai priešais padarome vieni kitus.

    Atsakyti
  6. marius

    Visi, kurie propaguoja žodžiais laisvę, laimę, meilę, geresnį rytojų ir t.t. yra spekuliuojantys žmogiškomis vertybėmis aferistai.
    Jei esate nors šiek tiek pastabus tai galite pastebėti, kad žmogiškomis vertybėmis daugiausia spekuliuoja būtent politikai, kunigai, valdžios atstovai ir visi kiti besivaikantys reitingų ir naudos sau vilkai ėriukų kailyje.
    Beje Dainiau, pirmiausia reikia skirti elementarius dalykus: yra vienybė betarpiška o yra pagal proto sukurtas taisykles(“panetkes“). Šios dvi vienybės rūšys yra 100% skirtingos ir nesuderinamos tuo pačiu metu. Pavyzdžiui: betarpiška vienybė yra šeima iš meilės o pavyzdžiui vedybinė sutartis jau yra šeima pagal “panetkes“. Tai didžiulis esminis skirtumas ir nesuderinamumas. Betarpiška vienybė yra nepaperkama, tokioje vienybėje vienas už kitą galvas guldo nesusimąstydami o vienybė pagal “panetkes“ yra perkama ir parduodama.
    Sąjūdžio laikotarpiu būtent ir buvo prasiveržusi betarpiškos vienybės banga o dabar ji bandoma atgaivinti dirbtinai – paminklai, simbolika, propaganda – NEREALU. Bet spekuliuojantiems aferistams ši tema puiki irštva.
    Kas liečia priešus, tai irgi yra elementarioji psichologija. Išorinis priešas yra puiki susivienijimo priemonė. Pavyzdžiui: Sąjūdžio laikotarpiu išorinis priešas buvo sovietų sąjunga ir dėka šio priešo Lietuvių tauta sėkmingai susivienijo. Deja dabar išorinio priešo nėra ir nebus!!! Todėl valstybės viduje susiskaldymas neišvengiamas! Ir badymasis pirštais, kaltų paieškos tik didės. Apie vienybę galite pamiršti, reikia būti visiškai aklu, kad nepastebėti tik grėsmingai didėjančio susiskaldymo šalies viduje. Todėl ir tokios temos apie vienybę atsiranda, kad susiskaldymas grėsmingai didėja!!!

    Atsakyti
  7. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Mariau, paskaityk gerai, ką parašei. Kodėl tau žodžiai abstrakcijos ir spekuliacijos atrodo esminiai. Kodėl visi politikai ir kunigai tavo nuomone prilyginami spekuliantams? Nesutinku iš principo. Beje, vienybės jausmas gali būti ne tik tada, kai yra priešas. Žmonės vieningi gali jaustis ir laimės ar liūdesio akimirką. Nežinau, kodėl esi toks piktas ir nusivylęs gyvenimu, bet panašu, jog labai koncentruojiesi priešų ieškojimo klausimu.

    Atsakyti
  8. marius

    Laisvė, laimė, vienybė yra proto abstrakcijos ir spekuliantų žmogiškomis vertybėmis kozirinės kortos. Ypatingai tuo spekuliuoja politikai, kunigai ir visokio kitokio plauko vilkai ėriukų kailyje.
    Ir apie kokią tu Dainiau vienybę svaigsti kai nėra išorinio priešo!? Tie du milijonai plytų ir paminklai ir yra “vienybės“ laidotuvių faktas. Reikia būti visišku kvailiu, kad nepastebėti fakto – paminklai statomi mirusiems o ne tam kas gyva… Bet politikai, kunigai ir visokio kitokio plauko suinteresuoti savo reitingais asmenys, vilkai ėriukų kailyje sugeba spekuliuoti ir laidotuvėmis.
    Protas negali be išorinio priešo o kai jo nėra – susiskaldymas prasideda proto viduje. Tad vienybė Lietuvoje įmanoma tik atėjus visiškai diktatūrai arba baisioms katastrofoms, kitu atveju tebus senos ir įprastos spekuliacijos.

    Atsakyti
  9. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Mariau, tai jau filosofija :-)Aš jaučiuosi laisvas, norėtųsi ir dar kiek daugiau vienybės Lietuvoje 🙂

    Atsakyti
  10. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Mielas aš,
    nesutinku, kad gyventojai laimingi gali būti kažkaip tai kitaip, nei gyvendami jaukiame, gražiame savo mieste. Miestuo grožio teikia daug kas, taip pat ir gražūs paminklai, architektūros paminklai, parkai, fontanai ir t.t.

    Atsakyti
  11. p.s. Taip, Liutaurai, ta pati. neduokdie, ši nesąmoė bus įgyvendinta.

    Atsakyti
  12. Man negraži ši idėja. miestą ir istoriją puošti reikia ne taip. ne brangiais paminklais, o laimingais gyventojais.

    Atsakyti
  13. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Liutaurai, nežinau kas ir kur bandė kažką „prastumti”, bt man tai atrodo graži idėja. Todėl ją asmeniškai ir palaikau.

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *