Žurnalistai rengiasi Laisvės gynimo 20-mečio paminėjimui

pagal | 2011/01/10

Šiemet minėsime Lietuvai reikšmingas istorines sukaktis: Laisvės gynėjų dienos 20-metį (atmindami 1991 m. sausio, gegužės, liepos, rugpjūčio mėn. Laisvės aukas), didžiųjų trėmimų pradžios (1941 m. birželio 14-18 d.) ir Lietuvos žydų holokausto 70-metį, atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės pripažinimo ir diplomatinių santykių atkūrimo 20-metį.

1991-ųjų sausio 13-oji – tai ne tik Lietuvos pergalė prieš sovietinę agresiją, bet ir visos Europos pergalė mūšyje už Tautų laisvę. Siekdamas įprasminti šios reikšmingos Lietuvai ir pasauliui istorinės datos sukaktį, Seimas, bendradarbiaudamas su valstybės institucijomis, visuomeninėmis ir kitomis organizacijomis, rengiasi įvairiems minėjimams, susitikimams, akcijoms. Daugelio renginių tikslas – istorinės atminties išsaugojimas, todėl bus stengiamasi surinkti kuo daugiau vaizdo medžiagos, užrašyti kuo daugiau prisiminimų ar liudijimų.

Lietuvos žurnalistų sąjunga, prisidėdama prie šios svarbios dienos minėjimo, su kolegomis žurnalistais sausio 11 d. (antradienį) 14 val. Seime Konstitucijos salėje rengs susitikimą-diskusiją „Laisvo žodžio galia prieš agresiją”. Dalyvaus ir Lietuvos žurnalistai, ir atvykę kolegos iš užsienio. Po susitikimo Seime (apie 18 val.) kolegos vyks neformaliai pabendrauti prie arbatos puodelio į kavinę.

Tą pačią diena žurnalistams ir kitiems kolegoms planuojama daug renginių: 12 val. ir 13 val. atminimo lentų atidengimas prie Spaudos rūmų ir Lietuvos žurnalistų sąjungos patalpų (Vilniaus g. 35/Palangos g. 3, Vilnius), 10 val. Seime prasidės jaunųjų žurnalistų (studentų, moksleivių) kūrybinės dirbtuvės.

Nors tradiciškai sausio 13-oji

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *