Kurie LT žurnalistai yra "profų profai"? Apklausos rezultatai – jau gegužės 7-ąją

pagal | 2011/04/07

Pasveikink laisvą žurnalistiką. Bet ne atsisveikink!

Šiuo metu jau 107 žurnalistai, medijų darbuotojai ir medijomis besidomintys asmenys yra pareiškę savo nuomonę apie profesionaliausius Lietuvos žurnalistus. Apklausa vykdoma paspaudus štai šią nuorodą.

Iki apklausos pabaigos liko kone mėnuo – stabdysime ją gegužės 5 dieną. Nugalėtojai ir detalūs rezultatai, kaip ir žadėta, bus paskelbti per Spaudos dieną, gegužės 7-ąją.

Tačiau jau dabar atskiros kategorijos turi savo lyderius.

Tiesa, tik vienintelėje kategorijoje yra labai aiškus lyderis – tai naujienų agentūrų kategorijoje minimas Artūras Račas.

LTV prie lyderių priskiriami Rita Miliūtė ir Vykintas Pugačiauskas, greta jų minimi ir Virginijus Savukynas. Pavardžių yra tikrai daugiau nei 5.

Komercinių televizijų kategorijoje ryškių lyderių, deja (o gal ir gerai), nėra. Tačiau labai įdomi detalė, kad vertinami žurnalistai priklauso įvairiom televizijom ir aiškaus „teliko” lyderio kol kas nėra. Manau, tai leidžia daryti išvadą, jog profesionalumas tiesiogiai nesiejamas su jonkrečiu kanalu. Juolab, kad dalis tų minimų kolegų (pvz., Henrikas Vaitiekūnas) yra pakeitę ne vieną kanalą.

Dar sudėtingesnė situacija su spauda, kur gal kiek dažniau minimas su „Lietuvos ryto” leidiniu siejamas Rimvydas Valatka. Bet aiškaus vieno lyderio kol kas dar nėra.

Žurnalų kategorjoje paminėsiu tik žurnalus be lyderių žurnalistų (nors kiek dažniau yra minimas Aurelijus Katkevičius) – „Žmonės”, „Valstybė”, „Verslo klasė”, „Veidas”, „Versus”.

Na o sunkiausiai sekasi surasti „asus” laisvųjų žurnalistų kategorijoje. Beveik kas antras žmogus (net žurnalistas ar medija darbuotojas) nežino nė vieno kandidato.

Kol kas tiek, o tikslūs rezultatai – gegužės mėnesį. Balsuokite, kol galite 🙂 Tiesa, iš vieno kompiuterio galima balsuoti tik vieną kartą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *