Už erotikos rodymą vaikams – niu-niu-niu. Tik tiek

pagal | 2011/07/21

Šiandien perskaičiau grėsmingą Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pranešimą apie tai, kaip ji „vykdydama televizijos programų monitoringą, nustatė, kad š.m. vasario 17 d. 20.25 val. „Lietuvos rytas.tv“ laidoje „Super L.T.“ buvo transliuojama informacija, kuri pagal Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą yra priskirtina neigiamą poveikį nepilnamečių vystimuisi darančios informacijos kategorijai.

Žodžiu, nustatyta, kad minėta laidą žiūrėję vaikai gavo dozę neigiamo poveikio ir jie vystysis ne visai tinkamai. Net paaiškinta, kodėl taip nutiko:

„Laidos siužete apie erotikos festivalį „Aistra 2011“ buvo rodomos pusnuogės šokėjos, imituojamas lytinis aktas, intymios kūno vietos buvo dengiamos techninėmis priemonėmis, tačiau jos yra nepakankamos. Prie Žurnalistų etikos inspektoriaus veikianti ekspertų grupė konstatavo, kad ši informacija yra erotinio pobūdžio, skatinanti lytinį geismą. Tokia informacija yra skirta vyresniems nei 14 metų asmenims, todėl turėjo būti žymima indeksu „N-14“ ir transliuojama nuo 21 iki 6 val.”

O štai vietoje mano komentaro ir epilogo skaitykite pačios komisijos išvadą:

„Už šiuos įstatymo pažeidimus komisija liepos 20 d. UAB „Lietuvos ryto“ televizijai skyrė įspėjimą.”

Žodžiu, už erotikos rodymą vaikams pasakytas „niu-niu-niu”. O gal net ir nelabai griežtas.

Todėl mano patarimas tėveliams: neleiskite vaikučiams žiūrėti visokių super, puper, kaka ir kitokio tipo laidų – vaikams tai gali ir pakenkti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *