Valdžia į internetą žengia nevienodai. Yra kur temptis "galiorkai"

pagal | 2011/08/09

Eelektrėnų valdžia "internete" - pavyzdinė

Šių metų birželį Europos tarpdisciplininių tyrimų institutas atliko tyrimą, kaip valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainių atitikimo Bendrųjų reikalavimų valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainėms aprašo nuostatoms. Tyrimą užsakė Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Susisiekimo ministerijos.

100 procentų reiklaavimų atitinka tik trys įstaigos – Ūkio ir Vidaus reikalų ministerijos bei tyrimą užsakęs Informacinės visuomenės plėtros komitetas. nedaug atsliko ir teisingumo ministerija.

Tačiau man didžiausią įspudį padarė kelios lyderės savivaldybės – Elektrėnų ir Vilniaus miesto savivaldybė (po 98,2 proc.) bei Šalčininkų, Švenčionių ir Jonavos rajonų savivaldybės (po 96,4 proc.). Dar labai „patiko” besilvelkančios gale – Vilniaus rajono, Alytaus miesto, Rokiškio ir Kelmės rajono savivaldybės. Kita vertus, aš žymiai dažniau užsuku į Vilniaus nei į Ellektrėnų rajono savivaldybės puslapį. Gal dėl to, kad šis kraštas „artimesnis”.

O labiausiai „išsiskyrė” teismai:

„Teismų įstaigų turinčių savo interneto svetaines grupę sudaro 67 įstaigos. Ši įstaigų grupė atitinka 29 proc. Aprašo reikalavimų ir tai yra vienintelė Įstaigų grupė, kurių interneto svetainių atitikimas Aprašo reikalavimams beveik nepakito nuo 2009 m. (šių įstaigų interneto svetainės 2009 m. atitiko 29,1 proc. Aprašo reikalavimų).”

Vykdant tyrimą 2011 metais buvo nustatytos 906 įstaigų interneto svetainės, kurioms taikomas Aprašas, o 2009 metais buvo įvertintos tik 797 interneto svetainės. Sąrašas pasipildė 109 įstaigų interneto svetainėmis.

Na o man asmeniškai dar labai gerą įspūdį palieka Premjeras Andrius Kubilius. Po keleto raginimų arba pildyti savo interneto dienoraštį ir visuomenei „ką nors” reguliariai parašyti, arba nebereklamuoti tokio dienoraščio Vyriausybės interneto svetsinaėje, buvo pasirinktas antrasis variantas. Dabar viskas aišku ir gerai.

Štai kaip atrodo valdžios "reitingas" pagal interneto svetainių lygį

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *