Strasbūro teisme – žurnalisto G. Visocko pareiškimas prieš Lietuvą

pagal | 2011/08/09

Europos žmogaus teisių teismas raštu patvirtino, kad yra užregistruotas pareiškimas Nr. 46231/11 Visockas prieš Lietuvą. Teismas rašo, kad „pagal pateiktą medžiagą išnagrinės bylą kaip įmanoma greičiau”.

Priminsiu, kad žurnalistas G. Visockas buvo nuteistas baudžiamojoje byloje už politiko įžeidimą. Šių metų sausio 27 dieną Vinaius apygardos teisme pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje už buvusiam kandidatui į Prezidentus ir Seimą Česlovui Jezerskui savo straipsniuose ir knygose viešai keltus nepatogius ir aštrius klausimus bei nusipelniusio generolo praeities priminimą teisme apeliacine tvarka nuteistas žurnalistas, portalo www.slaptai.lt autorius Gintaras Visockas.

Baudžiamoji byla ir teistumas, 15 tūkstančių litų įžeisto Č. Jezersko moralei palaikyti ir dar beveik 8 tūkstančiai litų advokato išlaidoms – tokia bylos baigtis. Sprendimas neskundžiamas.

Visgi sprendimas apskųstas jau nebe Lietuvoje. Tiesa, žinant Europos žmogaus teisių teismo darbo krūvį, galima tik tikėtis „greičiau”, tačiau svarbiausia, kad procesas prasidėjo. Lauksime rezultatų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *