„Lietuvos rytas” – valstybės laikraštis? Realu

Jei Lietuvos bankas pradeda tvarkyti banko „Snoras” reikalus ir bankas gali tapti valstybės nuosavybe, tai ir banko daline nuosavybe esantis „Lietuvos rytas” tampa valstybės turtu? Panašu, kad bent jau teoriškai taip atsitinka.

Bet jei taip nutiko vos Vyriausybei paskelbus apie banko „Snoras” akcijų perėmimo, tuomet visiškai akivaizdu, kad Lietuvos įstatymai visiškai neveikia, nes jie bankams ir valdžiai draudžia būti žiniasklaidos savininkais ir ją valdyti. Dar galima priminti, kad Seimo narys Arvydas Anušauskas jau senokai yra užregistravęs Visuomenės informavimo įstatymo pakeitimus, kurie dar labiau apribotų bankų galimybes valdyti žiniasklaidą tieisogiai ar pr dukterines įmones. Tokia nuostata Seime vis dar nepatvirtinta.

Beje, daug kas lyg ir pamišęs arba nenori prisiminti apie kitą Visuomenės informavimo nuostatą:

„Siekiant užtikrinti informacijos laisvę, draudžiama daryti įtaką viešosios informacijos rengėjui, skleidėjui, jų dalyviui ar žurnalistui, verčiant juos visuomenės informavimo priemonėse neteisingai ir šališkai pateikti informaciją.”

15 komentarų

  1. Regis

    Ne du klubus treniruotų. O sužibėtų lietrytyje (Lietuvos ryte) nauja šviesa. Kokia tai būtų šviesa jau matyt spręstų tie kurie priima sprendimus. Ką dar apie V.Romanovą galima iškapstyti? Oi dar visko. Ne Lietuvos ryto elitinius žurnalistus mokyti. Visas arsenalas jau ne kartą naudotų priemonių – vaikystė, tėvai, seneliai, aplinka, jaunystė, mokslai ir t.t. Tik pereik per jį pažinojusius žmones ir krauk į viršų atitinkamai pamodifikavus ir pridėjus skonio stipriklių, tirštiklių, kietiklių :). Lietuvos rytas tą moka. Galimas ir kitas variantas staiga pažintume V.Romanovą iš kitos pusės. Kur nors kukli nuotrauka prie arklio (žirgo) ir nuoširdus pokalbis apie pasiaukojimą Lietuvai arba tarnystę žmonėms. Žodžiu liūdna nebūtų. Turi tas didžiausias kūrybinio potencialo ir svarbiausiai užsigrūdinęs viešųjų ryšių srityje. Pvz. matome ir žinome kaip pristatoma prezidentė D.Grybauskaitė. Ir kol ji taip pristatoma aš visiškai ramus. Reiškęs dirba ir taip dirba, kad labai neįtinka tie jos darbai. Siundomi visokie Čiuldės apie karvizmus rašinėti.

    Beje kas nors žino kodėl iš Lietuvos ryto taikiklio dingo A.Kubilius ir ko gero visi konservatoriai. Senai jau skaičiau ką nors apie jį teisingo ir svarbiausia patikrintų faktų. Iš kur čia toks nusiraminimas parėjo, tiksliau dėl ko.

    Beje Dainiau ilgai nors kokio progresyvumo turinti lietuviškos žiniasklaidos dalis tylės apie Lietuvos ryto metodus, elgesį, tą pačią etiką? Negalvojat, kad kolegos tempia bendrą pasitikėjimą žiniasklaida į dugną? O juk ne už kalnų socialinės žiniasklaidos žymus supopuliarėjimas ir, kad tik minia jūsų visų nenušluotų. Šlavimą turiu omeny per reitingus, surinktus reklamos pinigus. Aišku yra tokių kurie turi savo šaltinius iš ko gyvena. Bet tai ne visiems taip šilta ir saugu turint gerus ryšius ar užtarėjus.

    Atsakyti
  2. Marius

    Regis, man per nugara net siurpas perbego, Romanovai man iš karto asocijuojasi su 1917m. Ir Rusijos caru. O gal tikrai prie caro bus geriau, zalgiris gi nesiskundzia…

    Atsakyti
  3. Regis

    Už prokuratūrą tikrai geriau V.Romanovas. Galėtų kas nors jo paklaust ar domintų jį Lietuvos Rytas 🙂

    Atsakyti
  4. Marius

    Geriausiai būtų vyriausiam Lietuvos ryto redaktoriui , su džiuvesėliais ir šiltais apatiniais prisistatyti į prokuratūrą ir viska papasakoti, o ne mistines sąmokslų teorijas kurpti, tipo prezidente kalta, kad vagys ir aferistai sumanė iš žmonių pasipelnyti. Dar paskui Valatka tokias nesamones rašineja, kodėl jauni žmonės nekomentuoja po jo kritiniais straipsniais. Melo ir briedo prirašo ir laukia komentarų – bingo!

    Atsakyti
  5. Marius

    Taigi čia viena chebrytė, kuri susijusi pinigais. Jeigu savo dalį gavai, privalai atidirbti. Suprantama, kad atidirbinejant plaunant bendru uzpakalius norisi pačiam išlikti tipo aš čia nei prie ko, švariu ir skaidriu. Tai dabar turėtume pamatyti sugebejimus kaip galima pagrįsti ne tik nusikaltimus, bet ir didžiausias nesamones. Ir nusispjauti, kad visi viska mato ir aišku kaip ant delno, bet gi neturintis sąžinės vadovaujasi principu nepagautas ne vagis, ne bendras – įrodykit! Kur dideli pinigai ten galima įrodyti savo teisybe su kyšiais.

    Atsakyti
  6. Renata

    Nezinau, bent jau man tai tikrai i akis krenta tai, kad Lrytas samoningai megina plauti galimu afersitu mundurus.

    Atsakyti
  7. D.Radzevičius Įrašo autorius(-ė)

    Sigitai, neturiu nė vieno 🙂 ir manau, kad turiu teisę ir net pareigą viešai sakyti, kad jei yra išsigimusi žiniakslaida, tai ją tokia ir reikia įvardinti.

    Atsakyti
  8. Renata

    nusikalteliu bus realu? Prokuratura pradejo ikiteismini tyrima.

    Atsakyti
  9. sigitas

    o Grybaite ir Kubilius jo leidejai? 😉 Šutka. Dainiau, ar nepaduos tave uz vakarykste nuomone Vainauskas i teisma? Vienzodziu – ruosk jau du limonus 🙁

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *