Norvegijos patirtis: žurnalistai mokosi to, ko reikės rytoj

pagal | 2012/03/05

Tradicinė spauda išgyvena sunkius laikus net ir JAV

Su malonumu perskaičiau straipsnį, kuriame Lietuvos rajonų ir miestų laikraščių leidėjai dalinasi įspūdžiais apie vizitą Norvegijoje ir jų patirtį spaudos leidyboje. Norvegijos patirtis ir kolegų iš ten įžvalgos galėtų tapti rimta pamoka ir mums.

Štai kolegos pasakoja, kad:

„Norvegai nesiekia sublizgėti ir pasigirti atvykėliams. Bendravimas čia paprastas, be užuolankų ir nutylėjimų. Frederkstado mieste veikiančio Žurnalistikos instituto direktorius Frode Rekve jau pirmosiomis susitikimo minutėmis atskleidžia pagrindines priežastis, kodėl Norvegijoje spauda turi tvirtas pozicijas. Viena, palanki įstatymų bazė, antra, daug dėmesio skiriama žurnalistų tobulėjimui, trečia, žurnalistinėje visuomenėje paisoma solidarumo principo ir dalijamasi gerąja patirtimi net su konkurentais. Nuoseklus ir ištisus metus nenutrūkstantis žurnalistų, redaktorių ir leidėjų tiek iš nacionalinių, tiek iš regioninių ir vietinių žiniasklaidos priemonių mokymas moderniausiomis priemonėmis ir yra šio Žurnalistikos instituto uždavinys. „Siekdami kokybiškos žiniasklaidos plėtros suvokiame išsilavinimo ir naujų žinių svarbą. Mes organizuojame trumpalaikius, tačiau efektyvius kursus, kuriuose nemokome to, ko nereikia, priešingai, to, ko galbūt reikės tik rytoj. Kursuose tobuliname žurnalistų rašymo, fotografavimo, naudojimosi internetu ir kitomis komunikacijos priemonėmis įgūdžius. Taip pat atliekame žiniasklaidos vystymosi tyrimus, kurie yra prieinami visiems, nagrinėjame naujausias temas. Pavyzdžiui, terorizmo problematiką“, – pasakojo instituto vadovas.”

Puikumėlis.

2 komentarai

  1. sigitas

    Dainiau, na pas mus žurnalistai taip pat solidarūs … su šeimininkais, taip pat dalinasi negatyviomis naujienomis , na ir taip pat mokosi , kaip rašyti , kad nepatrauktų pagal BK ar CK. Taigi , kuo norvegai skiriasi nuo mūsų?

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *