"Komjaunimo tiesa" ir generolas Jazovas džiaugiasi A. Paleckiu ir "savi šaudė į savus"

pagal | 2012/03/03

Šiuo metu esu pakeliui namo iš Moldovos. Kijevo oro uoste pagaliau perskaičiau lėktuve rastą šios dienos laikraštį „Komsomolskaja pravda. Moldova” („Komjaunimo tiesa. Moldova”). Galinos Sapožnikovos ir Viktoro Baraneco interviu su buvusiu Sovietų Sąjungos gynybos ministru, maršalu Dmitrijumi Jazovu apie įvykius Lietuvoje, pučą ir Gorbačiovą. Straipsnio pavadinimas „Kodėl paskelbta tarptautinė maršalo Jazovo paieška?”

Internete radau, kad šis straipsnis Rusijoje leidžiamo laikraščio versijoje buvo paskelbtas dar vasario 22 dieną. Būtent išvakarėse tos dienos, kuomet Rusijoje vis dar iškilmingai švenčiama sovietinių kareivių diena. O Moldovoje publikacija pasirodė šiandien – kaip tik tuo metu, kai ši šalis mini/švenčia 20 metų sukaktį, kuria pažymimas iš esmės pilietinis karas prie Dniestro upės. Po šio karo, kaip žinia, nuo Moldovos paskelbė atsiskirianti Padniestrė. Iki šiol Rusijos palaikoma teritorija nėra pripažinta kaip atskira valstybė, bet būdamas Kišiniove labai greaitai supranti, kad tai jau bemaž 20 metų atskirą gyvenimą gyvenančios teritorijos. Jei Kišiniove greta lėjų galima mokėti kartais ir eurais, tai Padniestrėje greta jų rublių galima jau greitai bus visiškai laisvai rusiškais rubliais atsiskaityti be jokių bėdų.

Tačiau grįžkime prie dviejų pseudo žurnalistų publikacijos kurioje šlovinamas D. Jazovas, menkinami Gorbačiovas, jelcinas ir ką jau kalbėti apie visokias lietuvas, estijas, gruzijas ir kitas šlais nesusipratėles. Čia ir Jazovui ir žurnalsitams visiškai iašku, kad 1990 metaisir net 1991 metų sausio 13 dieną Lietuva dar buvo Sovietų Sąjungos teritorijoje, todėl siekdamas „įvesti tvarką” Lietuvoje, Jazovas tikina dirbęs savo darbą. Beje, šaudyti jis neliepęs.

Jei reikėtų apibūdinti straipsnį trumpai – tai melo, šmeižto, manipuliacijų ir naftalinu persunktos nostalgijos sovietmečiui rinkinys. Būtų gali dar nieko interviu, jei net du „žurnalistai”, kurie kalbina sunkiais nusikaltimais prieš Lietuvos žmones kaltinamą sovietmečio kariškį, nebūtų užėmę aiškios išansktinės pozicijos – Jazovas yra nekaltas didvyris, o už laisvę kovoję tautos ir žmonės… Na bet išvadas galite pasidaryti patys, jei paskaitysite visą straipsnį.

O apie poliitku vadinamą radikalą Algirdą Paleckį straipsnyje galima ratsi bent vieną įdomią citatą. Pasirodo, jis dar kartą patvirtino ir įrodė Jazovo ir „Komjaunimo tiesos” tiesą – ir Vilniuje, ir Tbilisyje, Ir Baku žlungančios sovietinės armijos kariai žmonių nešaudė – tai į juos šaudė ir į savus šaudė tie savi. Dar ir snaiperiniais ginklais. Blūdų blūdas, o pasakojama milijonams. Kaip tik prieš Putino rinkimus. Atsiprašau, Rusijos prezidento rinkimus.

Todėl jau šį pirmadienį, kovo 5 d., 21.30 val rekomenduoju per LTV pažiūrėti filmą „Putino sistema”.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *