Norvegijos žurnalistikos etika kol kas pernelyg tolima ir nepasiekiama "lietuviškai-respublikoniškai"

pagal | 2013/02/14

Šiuo metu greta manęs ESBO konferencijoje sėdi kolegė iš Norvegijos leidinio Aftenposten. Mina Hauge Naerland yra šio leidinio interneto svetainės žurnalistė ir komentarų redaktorė. Ji tik ką kalbėjo apie atsakomybę už turinį, kurį kuria redakcija. Ir apie skaitytojų komentarus.

Internete jų svetainėje radau vis dar kabantį Etikos sargų sprendimą, kuriuo buvo pripažinta, kad rašydami apie Wikileaks skelbiamą informaciją dėl neskaidrios lietuviško laikraščio „Respublika” veiklos, jie turėjo pakalbinti ir kitą pusę. Etika buvo pažeista, todėl sprendimas paskelbtas. Tačiau ta pati „Respublika” ir su ja susiję „Vakaro žinios” vis dar neranda jėgų, valios ir savigarbos paskelbti Lietuvos etikos sargų sprendimus, kuriais pripažinta, kad jie pažeidė etiką rašydama visokius melus ir įžeidimus apie kitus žmones. Pvz., apie Dainių Radzevičių. Etikos sargų svetainėje kabo sprendimas, o Respublikoje ir Vakaro žiniose apie tai – nė žodėlio. Štai Jums ir standartai – lietuviški ir norvegiški. Lietuviška „respublikoniška” etika kol kas yra užribis. Norvegiška – aukštumoje.

4 komentarai

  1. Regina

    Pasakysiu dar atviriau, jeigu norvegės moterys tokios ir panašios, tai užuojauta Norvegijos vyrams. O Mina, turėtų pradėti ne nuo žurnalistinės etikos, o nuo savo etiketo….Tik pradėjusi kalbėti, pakišo ranką po stalu ir kažką pradėjo intensyviai kasytis. Tuomet pastaisė sijoną ir ištraukė ranką. Po kurio laiko pasikrapštė nosį, tada užnižo antakį ir nuolat vis taisėsi akinius…. Po to pasirėmė galvą ir pradėjo linkti prie stalo, – susidarė toks įspūdis, kad galva labai sunki ir jos nenulaiko. Rytoj Dainiau tu jai išversk, ką aš parašiau, -kaip gražiai atrodė jos viešas kalbėjimas. Beje, apie ką ji ten kalbėjo, – vyrų ir moterų lygias teises?

    Atsakyti
  2. Atgalinis pranešimas: Norvegijos žurnalistikos etika kol kas pernelyg tolima ir nepasiekiama “lietuviškai-respublikoniškai” | ww.lt - keletas įdomių blogų pasiskaitymui

  3. Regina

    Mačiau tą Miną Hugę….Dainiaus žmona gali būt rami, o ir „Respublika” neturės jokio pagrindo pliotkinti…Viskas gerai 😎

    Atsakyti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *